Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op onze website vindt u veel informatie over het behandelen van verschillende houtsoorten en toepassingen. Lees hiervoor onze uitgebreide adviespagina’s.

Bestellen, verzenden en retourneren

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland zijn €8,00 per bestelling (of € 6,80 bij levering naar een parcelshop). Bestellingen onder de 350 gram worden als brievenbuspaketje verzonden, hiervoor zijn de verzendkosten €4,75. In Nederland betaalt u geen verzendkosten bij een bestelbedrag boven de €225,00.

De verzendkosten binnen België zijn €9,50 (of € 7,50 bij levering naar een parcelshop). Deze komen te vervallen bij een bestelbedrag boven de €300,00. Voor bestellingen onder de 350 gram die per briefpost verzonden worden betaalt u €6,50 verzendkosten.

Verzending naar het buitenland
Voor verzendingen naar landen anders dan Nederland of België zijn de verzendkosten afhankelijk van het land. Neem contact met ons op om een indicatie te krijgen van de verzendkosten.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

U kunt uw bestelling betalen met één van de volgende betaalopties:

• iDeal
• Bancontact/Mister Cash
• PayPal
• Directe bankoverschrijving (wij versturen uw bestelling op het moment dat wij uw betaling ontvangen hebben)

Voor België worden naast bovenstaande opties ook de volgende betaalmogelijkheden nog aangeboden:

• Belfius Direct Net
• KBC/CBC-Betaalknop.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Uw bestelling wordt op werkdagen doorgaans de dag na ontvangst verzonden. Let op: dit geldt alleen als wij uw betaling ontvangen hebben.

Pakketten binnen Nederland versturen wij met DPD, uitgezonderd verzendingen onder 350 gram. Deze gaan per briefpost met Post NL. Doorgaans leveren DPD en Post NL de dag na verzending. In de praktijk betekent dit dat u uw bestelling meestal binnen drie werkdagen ontvangt. Vaak is dit eerder. In zeldzame gevallen loopt een levering vertraging op bij de verzendpartij.

De status van uw zending kunt u checken via de track & trace service van DPD. Na verzending ontvangt u een verzendbevestiging met een link naar deze service.

Zaterdaglevering
Bestelt u op vrijdag en wilt u op zaterdag uw pakket ontvangen? Dit is doorgaans mogelijk als u op vrijdag bestelt voor 11:00. Betaal met iDeal en vermeld de wens voor zaterdaglevering in de bestelnotities. Dan doen wij ons uiterste best om dit te regelen.

Heeft uw bestelling haast? Vermeld het in de bestelnotities of stuur ons een mailtje, dan kijken we wat we voor u kunnen doen. Uitgebreide informatie over de bezorging van uw pakket vindt u hier.

Ik wil (een deel van) mijn bestelling retourneren, kan dit?

Retourzendingen zijn mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. U kunt via het formulier op deze pagina aan ons doorgeven dat u (een deel van) uw zending gaat retourneren.

De kosten van de retourzending betaalt u zelf. Als wij uw retour in goede staat (ongeopend en onbeschadigd) ontvangen hebben wordt het bedrag van de originele bestelling inclusief de verzendkosten binnen 14 dagen teruggestort.

Bij het retourneren van een gedeelte van uw bestelling of retouren buiten deze periode (neem contact op) draagt u zelf de originele verzendkosten. Klantspecifieke producten kunnen niet worden geretourneerd. Op retourzendingen en annuleringen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

U kunt (een deel van) uw bestelling terugzenden naar:

Moose Färg
Witte Paal 304a
1742 LD Schagen

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

Wat vervelend. Neem contact met ons op en dan zoeken we met u naar een gepaste oplossing.

De verf is – wanneer het nog nat is – makkelijk van uw handen, kleding en vloer te verwijderen met water en zeep. Als het opgedroogd is gaat dit niet meer, wacht dus niet te lang met het opruimen van de gelekte verf.

Om u verder te kunnen helpen met de schade ontvangen we graag foto’s van de beschadigde zending. Stuur deze mee als u contact met ons opneemt over de zending. Het is belangrijk dat de buitenkant van de doos met daarop het verzendlabel zichtbaar is. Ook ontvangen we graag een foto van de beschadigde pot ín de doos met het verpakkingsmateriaal zoals u deze van ons ontvangen heeft. Op deze manier kunnen we de schade verder afhandelen met DPD.

Toepassingen

Kan watergedragen verf buiten gebruikt worden?

Ja, zeker! Verf van Moose Färg is watergedragen en heeft de robuuste kwaliteit van een buitenverf.

Er wordt vaak gedacht dat voor buiten een terpentineverf nodig is. De kwaliteit van onze verf is echter zeer goed, waardoor deze in weer en wind stand houdt. Groot voordeel van onze watergedragen verf is dat het hout kan blijven ademen. Vocht kan in en uit het hout blijven treden waardoor de verf niet bladdert.

Een watergedragen verf voor buiten is juist een heel goed idee, omdat terpentinegedragen verf minder goed is voor uw gezondheid en het milieu.

Kan ik hout schilderen dat al geverfd is?

Ja, dit kan mits de voorbewerking goed is.

U kunt zowel met Moose F als met Moose RDM reeds geverfd hout schilderen, maar u moet wel goed voorbewerken. Het is van groot belang dat de onderlaag niet meer kan gaan bladderen. Zit er een laklaag op, dan dient u deze grof kapot te schuren met korrel 80. Een grof opgeschuurde ondergrond zorgt voor een goede hechting en een mooi resultaat. Lees hiervoor ook de uitgebreide schildertips buiten.

Let op: met Moose S kan dit niet, dit type is uitsluitend te gebruiken op zeer ruw en onbehandeld buitenhout.

Hoeveel verf heb ik nodig?

Om tot een dekkend resultaat te komen brengt u twee lagen Moose Färg verf aan.

Het verbruik van Moose F is 20 – 24 m2 dekkend resultaat per 4 liter.
Voor Moose RDM is dit 18 m2 dekkend resultaat per 2 liter. Hierbij is al rekening gehouden met 2 lagen.

Let op: Lichte kleuren (vooral wit) dekken iets minder waardoor er een derde laag nodig kan zijn. Ook bij sterk ‘zuigende’ ondergronden kan het verbruik 30% hoger liggen. Zeer oud, droog hout is een voorbeeld van een sterk zuigende ondergrond. Ook baksteen en vers beton kunnen veel verf opslurpen.

Kan ik Moose Färg oververven met andere verf?

Ja, bijna altijd kunt u oververven met een andere verf.

Moose Färg is een bijzonder goede grondverf. Maar, liever met Moose Färg natuurlijk 🙂. Alle kleuren van Moose Färg zijn eenvoudig overschilderbaar met één van onze andere kleuren, u hoeft dan niet eerst te schuren.

Voor welke houtsoorten is Moose Färg geschikt?

U kunt Moose Färg verf voor alle houtsoorten gebruiken.

Voor alle houtsoorten:
Grenen en vurenhout
Douglashout
Larikshout 
Red Cedar hout
Accoya en thermisch behandeld hout
• Gewolmaniseerd hout
Hout dat geïmpregneerd is
• OSB-platen en MDF-platen, mits goed ontvet en grof opgeschuurd
• Hardhoutsoorten zoals eiken, meranti, bankirai, azobe, padouk, teak. Deze houtsoorten worden vaak voor binnenmeubels, deuren en kozijnen gebruikt, hiervoor kunt u doorgaans onze high solid verf Moose RDM gebruiken.

Notitie: we raden onze verf/beits niet aan voor zg. liggende delen, zoals vlonderplanken.

Let er wel op dat elke houtsoort zijn eigen natuurlijke karakter heeft. Vers geïmpregneerd hout, Lariks en Douglas bijvoorbeeld bevatten veel hars en/of impregneringsresten, het is verstandig om dit soort houtsoorten even een aantal maanden “uit te laten zweten” voor het beste langetermijnresultaat. Lees vooral even de schildertips buiten.

Kies het juiste type verf voor uw schilderklus en houtsoort:

Moose F, Dimma en Skydd:
Moose F, Dimma en Skydd zijn ideale verftypen voor de zachtere, open houtsoorten zoals grenen, vuren, steigerhout en Douglas. Schuttingen, tuinmeubels en tuinhuizen zijn vaak gemaakt van deze houtsoorten en zijn daardoor ideaal om te verven met Moose F, Dimma of Skydd. Deze verftypen trekken heel mooi in het hout en hebben de eigenschap om mee te kunnen werken met het hout.

Moose RDM:
Hardhoutsoorten zoals eiken, meranti, bankirai, azobe, padouk, teak worden vaak voor binnenmeubels, deuren en kozijnen gebruikt. Hiervoor kunt u doorgaans onze high solid verf Moose RDM gebruiken. Dit type hecht beter op gladde en harde houtsoorten die niet “werken”.
houtverf droogtijd watergedragen verf.

Voor welke andere ondergronden naast hout is de verf geschikt?

Naast hout is Moose F ook geschikt om op andere ondergronden toe te passen, zoals:

Andere ondergronden:
• Beton, zie bijvoorbeeld deze betonnen muur
• Terracotta, zoals bloempotten
• Baksteen, zoals de buitenmuren op deze pagina
• Stucwerk, ook grovere versies zoals spachtelputz
• Behang, lees de uitgebreide adviespagina
• Leem

Voor binnen en buiten
U kunt alle varianten beits zowel binnen als buiten toepassen. De verf heeft de robuustheid van een buitenverf, maar bevat minimaal tot geen schadelijke stoffen. Ook in een slaapkamer waar u dezelfde avond nog slaapt kunt u onze verf gebruiken!
Welke verf we adviseren en hoe u het beste kunt voorbewerken hangt af van uw toepassing. Kijk voor de aanbevelingen per toepassing op onze adviespagina.

Twijfelt u over een toepassing? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee.

Waar is de verf/beits van Moose Färg is niet (goed) geschikt voor?

• Ondergronden met een glad oppervlak zonder open poriën. Mocht u dit toch willen verven met onze verf dan is een primer noodzakelijk.
• Het verven van kunststof en plastic (gebruik een primer).
• Het verven van metaal. Het meeverven van metalen spijkers is geen probleem, maar grote metalen oppervlakten zijn geen goed idee.
• Het overschilderen van siliconen- of lijmkit.
• Grote horizontale vlakken zoals vlonders kunt u beter niet verven (gebruik dan liever Pansar).
• Gebruik bij het verven van Merbau een isoleerprimer tegen doobloeden. Ook bij eiken is dit in heel enkele gevallen nodig.

Twijfelt u over een toepassing? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee.

Tijdens het verven

Moet hout aan beide zijden geverfd worden?

Nee, technisch gezien kunt u een schutting of tuinhuis aan 1 kant verven met Moose F. Het tweezijdig verven is een advies bij filmvormende verven die anders kromtrekken van het hout veroorzaken. De verf van Moose Färg is een vochtregulerende verf, daarbij ontstaat dit probleem niet. Bij vurenhout wordt het tweezijdig verven wel aangeraden omdat vuren van zichzelf niet erg duurzaam is en zo wat extra versterkt wordt. Tweezijdig verven kán wel met Moose F. Hier wordt om esthetische redenen, bijvoorbeeld de binnenkant van een tuinhuis, of praktische redenen, bijvoorbeeld het verven van een gevelplanken voor het monteren, soms voor gekozen.

De verf is na 3 dagen nog niet goed droog. Hoe kan dit?

De droogtijd wordt bepaald door de luchtvochtigheid en de temperatuur. Als de verf na enkele dagen nog niet droog is dan komt dit waarschijnlijk door relatief vochtig en/of koud weer. Het is overigens niet verstandig om de verflaag binnen enkele dagen te schrobben; de kans bestaat dat de onderlaag dan nog ietwat zacht is waardoor hij al wel tegen een regenbui bestand is, maar u de verf eraf boent bij hard wrijven. 
Verft u binnen? Vaak wordt gedacht dat verf binnen snel droogt vanwege de hogere temperatuur. Binnen kan de luchtvochtigheid echter relatief hoog zijn, wat de droogtijd aanzienlijk kan verlengen. De oplossing: zorgen voor goede ventilatie (bijv. een raampje of deur open zetten).

Als ik met mijn vingers over de verf wrijf dan geeft hij af. Wat kan ik hieraan doen?

Zorg er eerst voor dat u er zeker van bent dat de verf goed doorgedroogd is. Soms komt het voor, met name bij de zwarte en rode kleuren, dat ook een droge verflaag iets afgeeft. Het lijkt dan alsof u wat houtskool op uw vingers hebt als u eroverheen wrijft. Dit zijn de matte aardpigmenten die aan de bovenkant van de verflaag liggen. De oplossing: buiten worden deze er vanzelf vanaf gespoeld door een regenbui. U kunt de verflaag ook even afnemen met een vochtige doek om deze loszittende pigmenten eraf te vegen.

Hoe maak ik kwasten schoon na het verven?

Veeg de kwasten af aan een oude krant of stuk keukenrol om zoveel mogelijk van de verfresten te verwijderen. De kwasten zijn daarna gemakkelijk schoon te maken met water en eventueel wat zachte zeep (bijvoorbeeld onze lijnoliezeep of wat groene zeep). Gebruik geen afwasmiddel. Masseer de verfresten met uw handen uit de kwasten.
Legt u de kwasten voor langere tijd weg? Reinig dan nog even na met wat terpentine.

Tip! Gaat u de volgende dag (of enkele dagen later) verder met verven? U hoeft de kwast dan niet schoon te maken, maar kunt deze in aluminiumfolie wikkelen en koel bewaren (bijv. in de koelkast). De volgende dag kunt u dan direct weer verder met schilderen.

Ik heb verf gemorst op een van mijn goede kledingstukken, wat nu?

Laat de verf niet indrogen. Spoel de verfvlek meteen zoveel mogelijk weg met water en een beetje (zachte) zeep. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Wat te doen met restjes verf?

Bewaren van restjes verf:
Verf is lang houdbaar, mits u het op de juiste manier bewaart. U bewaart uw verf goed door deze te beschermen tegen direct zonlicht en vorst. Een droge, donkere plek met een temperatuur tussen de 5 – 15 graden is verstandig. Bewaart u het restje verf in de schuur, zorg er dan voor dat er ‘s winters geen vorst over de verf kan komen. Sluit de pot luchtdicht af wanneer u deze opbergt zodat de verf niet uitdroogt. Sluit de pot direct na openen, zodat er geen bacteriën bij de verf kunnen komen. Óók tijdens het verven. Tijdens het verven kunt u gebruikmaken van een verfbakje, zodat u de pot direct kunt sluiten en er geen bacteriën via uw kwast in de pot komen.

Restjes verf hergebruiken:
Gooi restjes verf niet weg! Een restje verf is namelijk heel goed te gebruiken voor de kleine schilderklus. De verf van Moose Färg is milieu- en diervriendelijk en is daarom heel geschikt voor het verven van een vogelhuisje of insectenhotel. Ook kunt u een houten of terracotta bloempot een nieuw uiterlijk geven met het restje dat u over heeft. Het verven van een houten windlicht is ook uitstekend te doen met een restje verf. De verf is ook binnen te gebruiken. Denk aan meubels, fotolijstjes of een boekenplankje. Kortom: opties genoeg!

Weggooien van restjes verf:
Een leeg potje mag gewoon in de grijze container. Verfresten zijn geen probleem wanneer ze helemaal zijn uitgedroogd. Heeft u ‘natte’ verf over, breng het dan naar het milieustation. Ook bij een verf gebaseerd op natuurlijke grondstoffen, zoals die van Moose Färg, is het beter om te vermijden dat deze in het riool terecht komt.

Verfomstandigheden

Bij welke temperaturen kan ik verven?

U kunt het beste verven bij een temperatuur boven de 15 °C.

Als u bij een lagere temperatuur verft, droogt de verf zeer langzaam. De kans dat er een regenbui overheen komt voordat de verf gedroogd is wordt hierdoor erg groot. Luchtvochtigheid speelt ook een belangrijke rol. Verf droogt minder goed wanneer er veel vocht in de lucht en de luchtvochtigheid dus hoog is.

De maanden april tot en met september zijn ideaal om te verven met Moose Färg verf: er zijn dan veel dagen met een goede temperatuur en een lagere luchtvochtigheid.

Hogere temperaturen of verven in de volle zon? Dat is geen probleem. Zorg er wel voor dat u de verf goed verdunt (soms met wel 25% water) omdat de verf heel snel droogt en daardoor de kans op zichtbare kwaststrepen groter wordt.

Kan ik bij hoge temperaturen/in de zon verven?

Ja, dit kan. Hou er rekening mee dat de verf heel snel zal drogen. Hierdoor is de kans groter dat hij erg dik wordt aangebracht. Het gevolg is dat de verf gaat glanzen. De oplossing: verdun de verf extra met water zodat u zeker weet dat u de verf dun aanbrengt.

Wat gebeurt er als ik bij een temperatuur onder de 12 graden toch ga verven?

Bij een lage temperatuur (en ook bij een hoge luchtvochtigheid) kan de verf niet goed drogen. Hierdoor zal de droogtijd flink verlengen. In die tijd is de kans groot dat er een buitje overheen komt waarbij de verf er weer af wordt gespoelt.

U kunt ervoor kiezen om binnen te verven, bijvoorbeeld in een garage. Hou dan ook rekening met een langere droogtijd! We vergeten vaak dat de luchtvochtigheid binnen veel hoger is dan buiten, waardoor het soms wel weken kan duren voordat de verf goed doorgedroogd is. De oplossing: zet een raampje open zodat de ruimte goed geventileerd wordt. En wacht langer met het in gebruik nemen van hetgeen wat u geverfd heeft.

Samenstelling verf

Is Moose Färg verf watergedragen?

Ja, Moose Färg verf is watergedragen verf.

Verf bestaat uit een drager, een vulmiddel, een drogende olie en pigment. Bij Moose Färg verf is de drager water. Logischerwijs is de verf dan ook met water te verdunnen. Het water verdwijnt tijdens het drogen door verdamping en doordat het in de ondergrond trekt. Als de verf niet in de ondergrond kan trekken droogt de verf dan ook langzamer. Bij lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid droogt de verf ook langzamer.

Een terpentinegedragen verf is minder goed voor uw gezondheid en het milieu. Een ander groot voordeel is dat hout met watergedragen verf Moose F kan blijven “ademen”. Vocht kan in en uit het hout blijven treden. Een watergedragen verf als Moose F is voor buiten dus een heel goed idee! Beter voor mens, hout en milieu.

Is Moose Färg verf vochtregulerende of “ademende” verf?

Inderdaad. Moose F, Storuman Skydd en Dimma vallen in de categorie vochtregulerende of ademende verf.

Hoe zit dit? Door het lage aandeel vaste stof en “drogende olie” kan waterdamp ongestoord door de verf heen ademen. Moose Färg beschermt tegen het indringen van water: druppels rollen er af. Maar, tegelijkertijd kan waterdamp wel goed door de verf heen, zodat Moose Färg verf als het ware “ademt”. Omdat Moose Färg vochtregulerende houtverf is hoeft u (behalve bij vurenhout, deze houtsoort is niet duurzaam om onbehandeld te laten) de achterkant niet te behandelen.

Hout is een levend materiaal. Het is weliswaar niet meer in verbinding met de levende boom maar de cellen zwellen en krimpen nog steeds met een hoger of lager vochtgehalte.

Het is erg belangrijk om hout te beschermen met een vochtregulerende verf. Overtollig vocht kan door de verf heen komen zetten en het hout kan ook weer vocht opnemen. Moose Färg is niet afsluitend en heeft een open structuur.

Op de foto ziet u hoeveel vocht er op een koude, vorstige dag uit het hout kan komen bij afkoelen. Hier is het bevroren, waardoor het goed zichtbaar is. Ook uw hout zal steeds krimpen en uitzetten. Er komen hierdoor ook scheurtjes in het hout, dit is normaal. Door dit proces is het van belang dat de verf geen afsluitende filmlaag vormt waar het water onder kan kruipen. Dit veroorzaakt bladderen.
vochtregulerende verf hout beschermen tegen vocht

Is Moose Färg verf ecologisch?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden omdat het begrip ‘ecologische verf’ of ‘natuurverf’ geen vastgelegde of beschermde benaming is. Ook de term duurzaamheid wordt op veel verschillende manieren gebruikt en misbruikt. Bedrijven beslissen dus zelf of hun product ‘duurzaam’ of ‘milieuvriendelijk’ is en geven soms een eigen invulling aan de term natuurverf.

Moose Färg bevat geen schadelijke stoffen en een minimale hoeveelheid conserveringsmiddelen. De verf is gebaseerd op bewerkte, natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie en andere natuurlijke plantaardige oliën. Hierdoor is de verf van Moose Färg goed afbreekbaar. In de moderne versie wordt bewerkte lijnolie (alkyd) gebruikt en wordt het oude kookverf-recept zoveel mogelijk gevolgd. Ook de pigmenten zijn veelal aardpigmenten (rood, geel, zwart, wit).

Puur natuur is niet altijd een garantie voor goed, er zijn ook genoeg giftige natuurlijke pigmenten. Zo bevatte de Zweeds rode verf ooit lood – die van Moose Färg uiteraard niet.

Als u graag een natuurlijke verf wilt dan kunt u op de onderstaande punten letten:

De gevarenduidingen op de potDeze aanduidingen staan in de EU verplicht op producten die kunnen ontploffen of ontbranden en die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid of het milieu. De verf van Moose Färg heeft geen enkele gevarenaanduiding nodig.

De vluchtige organische stoffen (V.O.S) in een product. Dit zijn stoffen die bij kamertemperatuur vrijkomen als damp. De EU heeft hier een grenswaarde voor ingesteld (2010/cat. A/d) van maximaal 130 gram per liter.
Moose S bevat 0 gram per liter, Moose F, Storuman Skydd en Moose RDM bevatten minder dan 3 gram per liter.
Let hier op: sommige merken of producten doen zich duurzaam voor door te beweren dat ze ‘een lage hoeveelheid V.O.S.’ bevatten. Zo zagen we laatst dat een product dat zich voordoet als ‘de meest duurzame, dekkende beits’ alsnog 80 gram per liter bevat, best veel dus!

Kies bij voorkeur een watergedragen product. In verfland zijn er twee manieren om verf te verdunnen: met terpentine of met water. Een verf op terpentinebasis bevat meer schadelijke stoffen en is dus ook schadelijker voor het milieu en ook voor uzelf wanneer u de verf verwerkt. De producten van Moose Färg zijn standaard watergedragen. Dit geldt voor de verf, maar ook voor de vloerlak Topp en de nanocoating Pansar. Er bestaan overigens watergedragen producten die alsnog veel V.O.S. bevatten. Een watergedragen is dus niet per definitie een natuurlijke verf.

De aangeraden voorbehandeling. Sommige producten hebben een grondlaag nodig met veel schadelijke stoffen. De afwerking is dan misschien milieuvriendelijk, maar de grondverf is alsnog hartstikke chemisch.
Dit geldt niet voor de producten van Moose Färg. Moose F, Moose S en Storuman Skydd kunnen direct op het hout worden aangebracht. Moose RDM heeft een grondlaag nodig, maar dit kan gedaan worden met Moose F of door Moose RDM sterk te verdunnen.

De kwaliteit op de lange termijn. Een product kan op een duurzame wijze zijn geproduceerd, maar als je het vaak opnieuw moet verven dan is dit toch geen duurzaam product te noemen. De verf van Moose Färg is watergedragen en blijft doorgaans zeker 5 jaar mooi. Wilt u bijwerken, dan hoeft u niet opnieuw te schuren. U kunt even schoonmaken en er een nieuwe laag opzetten. De oude lagen kunnen dus gewoon als blijven zitten!

Let op voor greenwashing. Er bestaan mooie, duurzame initiatieven, maar deze worden ook vaak gebruik als manier om en bedrijf onterecht een duurzaam tintje te geven. Wij vinden dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in het dna van het bedrijf moet zitten. De CO2 die je niet uitstoot, hoef je ook niet te compenseren. Bedrijven die veel giftiger producten verkopen, maar per aankoop een boom planten of CO2 compenseren voelen toch wat wrang. Lees hierover ook het goede artikel van Milieudefensie.

Is Moose F vegan?

Ja, onze verf en beits bevatten geen dierlijkse bestanddelen. De verf is echter niet bedoeld voor consumptie.

Overig

Zijn de kleuren op de kleurenkaart goed?

Ja, de kleurenkaart geeft de kleuren exact weer. Hij is namelijk geschilderd met de verf zelf.

Op deze manier kunt u de kleuren goed beoordelen. Op elke ondergrond en bij elke lichtval zijn de kleuren weer iets anders. Het is dus aan te raden om de kleurenkaart in verschillend daglicht te houden. Bohus Blå valt op papier (heel iets) donkerder uit, de andere kleuren zijn exact.

Wilt u onze gratis Moose Färg kleurenkaart ontvangen? Dan kunt u hem hier aanvragen.

kleurenkaart

Zijn er vakschilders die met Moose Färg verven?

Wij hebben geen schilders in dienst, maar er zijn wel schilders die eerder met onze verf hebben gewerkt. Hier vindt u een overzicht van bedrijven die onze verf hebben gebruikt.

Heeft u een andere schilder op het oog? Dat is geen probleem. De verf van Moose Färg kan door elke vakman worden gebruikt. Wij adviseren uw vakman graag over het juiste gebruik van onze verf. Ze mogen altijd contact met ons opnemen. Dit kan zowel voor buitengebruik (tuinhuis, schutting of kozijnen) als binnengebruik (binnenkozijnen, muren, plafonds of een trap).

Waarom zou ik Moose Färg gebruiken?

Moose Färg matte houtverf voordelen op een rijtje:

Gemakkelijk in gebruik:
Geen kwaststrepen, droogt mooi egaal op
Ruikt aangenaam
Met lauw water en zeep zo uit kleren en kwasten
Oplosmiddelarm
Verdunbaar met water
Geen grondverf of primer nodig
Tussen de lagen niet schuren

Gemakkelijk te onderhouden:
Gemakkelijk schoon te maken met lauw water en zeep
Voor het overschilderen: schoonmaken en direct overkwasten
Wegkrabben van oude lagen Moose Färg niet nodig
Direct weer overschilderbaar

Duurzaam:
Zweedse kwaliteit met eeuwen ervaring
Bladdert niet (volg de aanwijzingen)
Maximaal dampdoorlatend
Laat het hout leven, sluit het niet af
Meestal minimaal 4 – 5 jaar onderhoudsvrij
Technisch tot 10 jaar goed

Milieu- en mensvriendelijk:
Volledig milieuvriendelijke samenstelling
Ook in productie en afvalfase volledig milieuvriendelijk
Unieke kleuren
Diffuse lichtuitstraling
Mooie matte kleuren
De houtstructuur blijft behouden

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.