Houtverf

Moose Färg houtverf: kwaliteit met een lange historie.

Moose Färg is ontstaan, doordat de Zweden een praktische en betaalbare houtverf zochten voor het beschermen van hun huizen. De oplossing lag dicht bij huis en met natuurlijle ingrediënten onstond een bijzonder effectieve houtverf.

Door tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water te mengen en te koken met het natuurlijk voorkomend aardpigment maakten zij een praktische (rode en zwarte) houtverf, die bijzonder conserverend bleek. Moose Färg is gebaseerd op deze deze traditionele samenstelling; het is een apart soort lijnolieverf. De verf was van nature totaal mat en heeft dezelfde matte “look”. Moose Färg houtverf laat de houtnerf zichtbaar en laat het hout leven.

In Nederland en België bouwen wij voornamelijk met geschaafd en geimpregneerd hout. Speciaal daarvoor is er de zeer moderne Moose F: voor alle ondergronden buiten en binnen. Lees meer over geïmpregneerd hout verven

BESTEL HIER UW MATTE  VERF

 

 

houtverf

Houtverf Moose F Kiruna Grå parelgrijs op Vlieland

Moose F is waterverdunbaar en verwerkt bijzonder gemakkelijk. Vlekken zijn zo van de handen en uit kleren. Moose F ruikt aangenaam is praktisch oplosmiddelvrij. Daarom kan Moose F houtverf ook prima binnen worden gebruikt. Het verbruik ligt voor een dekkend resultaat (altijd twee behandelingen) rond 25 m2 per liter. Moose F kan direkt op het hout worden aangebracht maar kan ook worden gebruikt op reeds gebeitst hout (lees hiervoor de schildertips buiten, of schildertips binnen. Een goede voorbewerkig is, zoals bij alle houtverf, belangrijk).

houtverf

De houtstructuur blijft behouden met Moose Färg houtverf

 

Voor harde ondergronden, die veel te verduren hebben van aanraking (met handen etc.) zoals kozijnen, deuren en binnenmeubels is er Moose RDM houtverf met hoog vaste stof gehalte.

 

BESTEL HIER HIGH SOLID RDM: Moose Färg RDM

 

Naast de dekkende verven hebben wij ook whitewash verf Dimma:

BESTEL HIER UW WHITE WASH VERF

 

of kleurloos transparante impregnering Storuman Skydd

BESTEL HIER TRANSPARANTE IMPREGNEER

 

Moose Färg houtverf is bijzonder gemakkelijk  en duurzaam in gebruik en onderhoud.

U heeft geen primer of grondverf nodig, Moose Färg is zijn eigen grondverf bij wijze van spreken. Vanzelfsprekend moet u de ondergrond goed schoonmaken en zorgen dat de onderliggende houtverf niet bladdert. Moose F is zeer geschikt voor alle soorten hout. U hoeft niet te schuren tussen de lagen en ook niet bij overschilderen (normaal gesproken na ca. 5 jaar. Even schoonmaken is voldoende, daarna kunt u een verse laag Moose Färg aanbrengen.

Moose Färg vormt geen afsluitende film maar laat het hout ademen. Water wordt afgestoten zodat sterke vocht indringing en daarmee rot wordt voorkomen. Waterdamp kan echter wel door Moose Färg naar buiten treden. Moose Färg  bladdert niet want als er scheurtjes in het hout komen (door bv droogte) kan het vocht niet onder de verf komen.

 

Kijk voor alle producten en prijzen hier: Moose Färg Webshop

 

houtverf

Matte houtverf uit Zweden

U heeft keus uit verschillende producten, die allemaal bijzonder mens en milieu vriendelijk zijn zowel in gebruik als in productie en ontzorging. Alle producten worden direct geimporteerd: Zweedse kwaliteit.
Moose Färg houtverf geeft een eerlijke en zeer duurzame bescherming van uw hout.

De verhouding tussen prijs en kwaliteit van Moose Färg is zeer plezierig: door de directe import en directe levering aan u kunnen wij Moose Färg voor een nette prijs aanbieden. Er zijn geen onnodige tussenschakels want u koopt direct van Moose Färg.  Wij staan u graag bij met vakkundig advies: mail of bel ons op 06 55 333 165 of 0224 217071. Voor de Zweden is het al heel lang een slimme keuze.

De originele Moose Färg houtverf kleuren

 • Falu RödZweeds roodFalu Röd
 • Vasa Svart DiepzwartVasa Svart
 • Kiruna GråParelgrijsKiruna Grå
 • Skiffer GråLeisteengrijsSkiffer Grå
 • BlytungssvartLoodzwartBlytungssvart
 • Skåne GulZweeds geelSkåne Gul
 • Ljus GulLichtgeelLjus Gul
 • Bohus BlåZweeds blauwBohus Blå
 • Ljus BlåLichtblauwLjus Blå
 • SommarblåZomer blauwSommarblå
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!

 

 

 • White wash verf white wash beits (Dimma) whitewash beachlook

  whitewash-verf-white-wash-beits

  Dimma Wash is een halftransparante verf en geeft een mooie waas over het hout. Dimma betekent mist en nevel in het Zweeds. Dimma Wash is halftransparant en geschikt om buiten …

  Lees verder

 • Hout impregneren met kleurloze transparante Storuman Skydd

  hout impregering

  Hout impregneren met Storuman Skydd: oplosmiddelvrij en voorzien van UV blok Wilt  hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering. Skydd haalt de nerf naar voren en …

  Lees verder

 • Lijnoliezeep natuurlijke verfreiniger

  Lijnoliezeep verfreiniger

  De geur van de Zweedse zomerzon Lijnolie is een onverzadigde olie opgebouwd is uit vetzuren. Door de olie te laten reageren met loog ontstaat een natuurlijke zeep: Moose Linsåpa lijnoliezeep. …

  Lees verder

 • Kleuren houtverf

  kleuren houtverf

  Moose Färg kleuren houtverf geven een zeer speciale kleurbeleving Er zijn vele kleuren houtverf mogelijk met het Zweedse kleuren palet. Alles kan en wordt ook gebruikt maar in Zweden hecht …

  Lees verder

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Of bel  mij op 06 55 333 165

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen