Houtverf

Kwaliteit met een lange historie.

Moose Färg is ontstaan doordat de Zweden een praktische en betaalbare verf zochten voor het beschermen van hun huizen. De oplossing lag dicht bij huis en met natuurlijle ingrediënten onstond een bijzonder effectieve houtverf.

Door tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water te mengen en te koken met het natuurlijk voorkomend aardpigment maakten zij een praktische (rode en zwarte) houtverf, die bijzonder conserverend bleek. Moose Färg is gebaseerd op deze deze traditionele samenstelling; het is een apart soort watergedragen verf met bewerkte lijnolie. De verf is totaal mat waarbij de houtnerf zichtbaar blijft en het hout kan blijven ademen.

In Nederland en België bouwen wij voornamelijk met geschaafd en geimpregneerd hout. Speciaal daarvoor is er de zeer moderne Moose F: voor alle ondergronden buiten en binnen. Lees meer over geïmpregneerd hout verven

Alle producten zijn op voorraad. Levering binnen drie werkdagen na betalingsontvangst.

houtverf buiten schilderen
Zweeds rode houtverf in Oostkapelle (Falu Röd)

Voordelen van Moose Färg houtverf

 • De verf is maximaal dampdoorlatend. Hierdoor kan het hout blijven ademen en wordt het niet afgesloten.
 • De houtverf is praktisch en betaalbaar. U kunt het verfwerk zelf doen, gewoon met een blokkwast, en heeft na 2 lagen een goede dekking.
 • Bij deze houtverf hoeft u tussen de lagen hoeft u niet te schuren en ook bij een onderhoudlaag verf is schuren niet nodig.
 • De houtverf biedt duurzame bescherming: gemiddeld bent u na verven 4-5 jaar onderhoudsvrij. Het bladdert niet (mits goed toegepast) waardoor verfresten niet in de tuin terecht komen.
 • De verf bevat een minimale hoeveelheid oplosmiddelen. Daarom kan Moose F houtverf ook prima binnen worden gebruikt.
 • De verf is waterverdunbaar, ruikt aangenaam en is zo van de handen en uit kleren te wassen.
 • Zweedse kwaliteit en mooie matte Scandinavische kleuren.
houtverf
De houtstructuur blijft behouden met Moose Färg houtverf

Houtverf voor kozijnen en hardhout

Voor harde ondergronden, die veel te verduren hebben van aanraking (met handen etc.) zoals kozijnen, deuren en binnenmeubels is er Moose RDM houtverf met hoog vaste stof gehalte.

Wanneer u een hardhouten oppervlak wilt schilderen waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, dan is het aan te raden om een te gaan kijken naar onze Moose RDM houtverf. RDM staat voor Ram, Dörr och Möbel färg in het Zweeds. De houtverf is zeer geschikt is voor raamkozijnen, deuren en binnen meubels. Moose RDM houtverf staat namelijk bekend om zijn goede dekkingskracht op harde- en gladde ondergronden door de extra hoge vast stofgehalte. Moose RDM verf beschikt over de capaciteit om mooi egaal op te drogen waardoor kwast- en rollerstrepen niet te zien zijn. De mooie matte kleuren houtverf zijn gemakkelijk te bewerkstelligen door de verf tweemaal aan te brengen. Let hierbij op een goede voorberwerking. Vraag bij twijfel advies aan een van onze medewerkers.

Naast de dekkende verven hebben wij ook whitewash verf Dimma:

BESTEL HIER UW WHITE WASH VERF

of kleurloos transparante impregnering Storuman Skydd

BESTEL HIER TRANSPARANTE IMPREGNEER

Moose Färg is bijzonder gemakkelijk  en duurzaam in gebruik en onderhoud.

U heeft geen primer of grondverf nodig, Moose Färg is zijn eigen grondverf bij wijze van spreken. Vanzelfsprekend moet u de ondergrond goed schoonmaken en zorgen dat de onderliggende houtverf niet bladdert. Moose F is zeer geschikt voor alle soorten hout. U hoeft niet te schuren tussen de lagen en ook niet bij overschilderen (normaal gesproken na ca. 5 jaar. Even schoonmaken is voldoende, daarna kunt u een verse laag Moose Färg aanbrengen.

Moose Färg vormt geen afsluitende film maar laat het hout ademen.

Water wordt afgestoten zodat sterke vocht indringing en daarmee rot wordt voorkomen. Waterdamp kan echter wel door Moose Färg naar buiten treden. Moose Färg  bladdert niet want als er scheurtjes in het hout komen (door bv droogte) kan het vocht niet onder de verf komen. Het is daarom bijzonder geschikt voor hout dat “werkt”, dus als u bijvoorbeeld grenenhout of vurenhout wilt verven.

Kijk voor alle producten en prijzen hier: Moose Färg Webshop

houtverf
Matte houtverf uit Zweden

U heeft keus uit verschillende producten, die allemaal bijzonder mens en milieu vriendelijk zijn zowel in gebruik als in productie en ontzorging. Alle producten worden direct geimporteerd: Zweedse kwaliteit.
Moose Färg houtverf geeft een eerlijke en zeer duurzame bescherming van uw hout.

De verhouding tussen prijs en kwaliteit van Moose Färg is zeer plezierig: door de directe import en directe levering aan u kunnen wij Moose Färg voor een nette prijs aanbieden. Er zijn geen onnodige tussenschakels want u koopt direct van Moose Färg.  Wij staan u graag bij met vakkundig advies: mail of bel ons op 06 55 333 165. Voor de Zweden is het al heel lang een slimme keuze.

Het verbruik ligt voor een dekkend resultaat (altijd twee behandelingen) rond 25 m2 per 4 liter. Moose F kan direkt op het hout worden aangebracht maar kan ook worden gebruikt op reeds gebeitst hout (lees hiervoor de schildertips buiten, of schildertips binnen. Een goede voorbewerkig is, zoals bij alle houtverf, belangrijk). Houtverf bestellen? Bekijk het aanbod op de website.

De originele Moose Färg kleuren houtverf

Moose F houtverf kan in diverse kleuren worden besteld. De Zweedse kleuren zijn gemakkelijk te combineren en sluiten goed aan op elkaar. Vasa Svart is diepzwart en bevat het sterke aardpigment. Falu Röd staat bekend als een mooie rode kleur houtverf die zorgt voor een unieke sfeer. Skäne Gul is een gele houtverf waarmee u gemakkelijk kunt combineren. Dalarna Grön zorgt voor een natuurlijke uitstraling aangezien de groene houtverf een zuivere nuance heeft.

Bohus Blå is een blauwe houtverf die uitermate geschikt is voor zowel binnen als buiten. Kiruna Grå is veelgebruikte tint die gekarakteriseerd wordt door de grijze kleur. De witte houtverf van Moose Färg staat bekend als Norrland Vit. Op de kleur is snel een vlek te zien maar deze kan gemakkelijk weer worden verwijderd. De kleuren passen perfect in Scandinavisch design.

Zweeds rood

Een van de bekendste kleuren is Zweeds rood wat ook wel bekend staat als Falurood (in het zweeds Falu Röd). Omstreeks de 17e eeuw werden in Zweden de huizen rood geschilderd en daarbij is er gebruik gemaakt van de Falu Röd verf. Het Zweeds Rood wordt onder andere geproduceerd door aardpigment, wat een bijproduct is van kopererts winning, toe te voegen aan de verf en hier heeft de verf ook zijn rode kleur aan te danken.

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds rood
 • Skiffer GråLeisteengrijs
 • BlytungsgråLoodgrijs
 • Skåne gulZweeds geel
 • Ljus gulLichtgeel
 • Bohus BlåZweeds blauw
 • Ljus BlåLichtblauw
 • SommerblåZomerblauw
 • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!

Kleurloos transparant en klantkleur

Storuman Skydd is een kleurloze houtverf die het bestaand hout accentueert en beter voor de dag laat komen. Naast deze originele houtverf kleuren zijn er nog vele andere kleuren en daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke kleur te kiezen met behulp van een RAL-code.

Moose Färg voor snelle levering, uitstekende expertise en advies

Bij Moose Färg doen ons uiterste best om uw houtverf na bestelling zo snel mogelijk thuis te leveren (3 werkdagen). Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Over bijna iedere houtsoort en toepassing geven wij op onze website advies. Lees de tips op onze pagina over verfadvies.

Ook telefonisch en via de mail is het mogelijk om deskundig advies te krijgen die helemaal is afgestemd op uw eisen en situatie. We vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en daarom willen u graag helpen voor een zo goed mogelijk resultaat!

kleuren houtverf

Kleuren houtverf

Moose Färg kleuren houtverf geven een unieke matte kleurbeleving Er zijn vele kleuren houtverf mogelijk met het Zweedse kleurenpalet. Alles kan en wordt gebruikt, maar in Zweden hecht men sterk …

Lees verder

duurzame verf

Duurzame verf van Moose Färg

Moose Färg is een duurzame verf in veel opzichten. Nu is duurzaamheid een vrij vaag – en hip – begrip geworden waar iedereen zijn eigen draai aangeeft. Er zijn merken …

Lees verder

verf spuiten spuitbare verf

Verf spuiten met Moose Färg

Op veel van onze afviespagina’s raden wij u aan om te verven met een kwast. De reden hiervan is dat een kwast goed in alle kiertjes van het hout komt. …

Lees verder

aardkleuren aardpigmenten zweeds rood falu rod

Aardkleuren en aardpigmenten

Moose Färg gebruikt de typische aardkleuren. Verf in aardkleuren wordt al heel lang gebruikt, bijvoorbeeld door de Italiaanse meesters bij hun fresco’s maar ook door onze Hollandse schilders. Deze aardkleuren …

Lees verder

woonark in skydd

Hout impregneren: oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk

Wilt  hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering voor binnen. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen …

Lees verder

Lijnoliezeep houtzeep houtreiniger

Lijnoliezeep: natuurlijke houtzeep Polarsken

De geur van de Zweedse zomerzon Lijnolie is een onverzadigde olie, opgebouwd uit vetzuren. Door de olie te laten reageren met loog ontstaat een natuurlijke zeep: Moose Polarsken lijnoliezeep. Dit …

Lees verder