Houtverf

Moose Färg houtverf: kwaliteit met een lange historie.

Moose Färg is ontstaan, doordat de Zweden een praktische en betaalbare verf zochten voor het beschermen van hun huizen. De oplossing lag dicht bij huis en met natuurlijle ingrediënten onstond een bijzonder effectieve houtverf. Alle producten zijn op voorraad. Levering binnen drie werkdagen na betalingsontvangst.

BESTEL HIER UW MATTE  VERF

Origineel recept

Door tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water te mengen en te koken met het natuurlijk voorkomend aardpigment maakten zij een praktische (rode en zwarte) houtverf, die bijzonder conserverend bleek. Moose Färg is gebaseerd op deze deze traditionele samenstelling; het is een apart soort verf met bewerkte lijnolie De verf was van nature totaal mat en heeft dezelfde matte “look”. Moose Färg houtverf laat de houtnerf zichtbaar en laat het hout leven.

In Nederland en België bouwen wij voornamelijk met geschaafd en geimpregneerd hout. Speciaal daarvoor is er de zeer moderne Moose F: voor alle ondergronden buiten en binnen. Lees meer over geïmpregneerd hout verven

 

 

houtverf

Houtverf Moose F Kiruna Grå parelgrijs op Vlieland

Moose F is waterverdunbaar en verwerkt bijzonder gemakkelijk. Vlekken zijn zo van de handen en uit kleren. Moose F ruikt aangenaam is praktisch oplosmiddelvrij. Daarom kan Moose F houtverf ook prima binnen worden gebruikt. Het verbruik ligt voor een dekkend resultaat (altijd twee behandelingen) rond 25 m2 per 4 liter. Moose F kan direkt op het hout worden aangebracht maar kan ook worden gebruikt op reeds gebeitst hout (lees hiervoor de schildertips buiten, of schildertips binnen. Een goede voorbewerkig is, zoals bij alle houtverf, belangrijk). Houtverf bestellen? Bekijk het aanbod op de website.

houtverf

De houtstructuur blijft behouden met Moose Färg houtverf

 

Voor harde ondergronden, die veel te verduren hebben van aanraking (met handen etc.) zoals kozijnen, deuren en binnenmeubels is er Moose RDM houtverf met hoog vaste stof gehalte.

 

BESTEL HIER HIGH SOLID RDM: Moose Färg RDM

Naast de dekkende verven hebben wij ook whitewash verf Dimma:

BESTEL HIER UW WHITE WASH VERF

of kleurloos transparante impregnering Storuman Skydd

BESTEL HIER TRANSPARANTE IMPREGNEER

 

Moose Färg is bijzonder gemakkelijk  en duurzaam in gebruik en onderhoud.

U heeft geen primer of grondverf nodig, Moose Färg is zijn eigen grondverf bij wijze van spreken. Vanzelfsprekend moet u de ondergrond goed schoonmaken en zorgen dat de onderliggende houtverf niet bladdert. Moose F is zeer geschikt voor alle soorten hout. U hoeft niet te schuren tussen de lagen en ook niet bij overschilderen (normaal gesproken na ca. 5 jaar. Even schoonmaken is voldoende, daarna kunt u een verse laag Moose Färg aanbrengen.

Moose Färg vormt geen afsluitende film maar laat het hout ademen.

Water wordt afgestoten zodat sterke vocht indringing en daarmee rot wordt voorkomen. Waterdamp kan echter wel door Moose Färg naar buiten treden. Moose Färg  bladdert niet want als er scheurtjes in het hout komen (door bv droogte) kan het vocht niet onder de verf komen. Het is daarom bijzonder geschikt voor hout dat “werkt”, dus als u bijvoorbeeld grenenhout of vurenhout wilt verven.

 

Kijk voor alle producten en prijzen hier: Moose Färg Webshop

 

houtverf

Matte houtverf uit Zweden

U heeft keus uit verschillende producten, die allemaal bijzonder mens en milieu vriendelijk zijn zowel in gebruik als in productie en ontzorging. Alle producten worden direct geimporteerd: Zweedse kwaliteit.
Moose Färg houtverf geeft een eerlijke en zeer duurzame bescherming van uw hout.

De verhouding tussen prijs en kwaliteit van Moose Färg is zeer plezierig: door de directe import en directe levering aan u kunnen wij Moose Färg voor een nette prijs aanbieden. Er zijn geen onnodige tussenschakels want u koopt direct van Moose Färg.  Wij staan u graag bij met vakkundig advies: mail of bel ons op 06 55 333 165 of 0224 217071. Voor de Zweden is het al heel lang een slimme keuze.

De originele Moose Färg kleuren

Moose F houtverf kan in diverse kleuren worden besteld. De Zweedse kleuren zijn gemakkelijk te combineren en sluiten goed aan op elkaar. Vasa Svart is diepzwart en bevat het sterke aardpigment. Falu Röd staat bekend als een mooie rode kleur houtverf die zorgt voor een unieke sfeer. Skäne Gul is een gele houtverf waarmee u gemakkelijk kunt combineren. Dalarna Grön zorgt voor een natuurlijke uitstraling aangezien de groene houtverf een zuivere nuance heeft.

Bohus Blå is een blauwe houtverf die uitermate geschikt is voor zowel binnen als buiten. Kiruna Grå is veelgebruikte tint die gekarakteriseerd wordt door de grijze kleur. De witte houtverf van Moose Färg staat bekend als Norrland Vit. Op de kleur is snel een vlek te zien maar deze kan gemakkelijk weer worden verwijderd. De kleuren passen perfect in Scandinavisch design.

Kleurloos transparant en klantkleur

Storuman Skydd is een kleurloze houtverf die het bestaand hout accentueert en beter voor de dag laat komen. Naast deze originele houtverf kleuren zijn er nog vele andere kleuren en daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke kleur te kiezen met behulp van een RAL-code.

Zweeds rood

Een van de bekendste kleuren is Zweeds rood wat ook wel bekend staat als Falurood (in het zweeds Falu Röd). Omstreeks de 17e eeuw werden in Zweden de huizen rood geschilderd en daarbij is er gebruik gemaakt van de Falu Röd verf. Het Zweeds Rood wordt onder andere geproduceerd door aardpigment, wat een bijproduct is van kopererts winning, toe te voegen aan de verf en hier heeft de verf ook zijn rode kleur aan te danken.

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds rood
 • Skiffer GråLeisteengrijs
 • BlytungsgråLoodgrijs
 • Skåne gulZweeds geel
 • Ljus gulLichtgeel
 • Bohus BlåZweeds blauw
 • Ljus BlåLichtblauw
 • SommerblåZomerblauw
 • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!

Voordelen van de Moose Färg houtverf

Er zijn vele redenen waarom Moose Färg uitsluitend Zweedse houtverf aanbiedt. De verf staat namelijk bekend als praktisch en betaalbaar, praktisch aangezien de verf op vrijwel alle soorten hout kan worden aangebracht en betaalbaar omdat de houtverf jarenlang haar eigen kleur behoudt en een zeer goede dekking heeft. De verf is waterverdunbaar waardoor u zelf de donkerheid van de kleur kan bepalen. Dit is ook één van de redenen dat het zeer gemakkelijk is om met deze houtverf te werken. Moose F houtverf is zeer gemakkelijk te verwijderen van de handen en uit de kleding. De verf staat bekent om zijn geurloze werking waardoor het uitstekend is om binnen te gebruiken. Matte houtverf kopen doet u online in de webshop van Moosefarg.nl.

Ramen deuren en kozijnen

Wanneer u een hardhouten oppervlak wilt schilderen die u veelvuldig gebruikt dan is het aan te raden om een te gaan kijken naar onze Moose RDM houtverf. De Ram, Dörr och Möbel färg zegt het al op zijn Zweeds. De houtverf is zeer geschikt is voor raamkozijnen, deuren en binnen meubels. Moose RDM houtverf staat namelijk bekend om zijn goede dekkingskracht op harde- en gladde ondergronden door de extra hoge vast stofgehalte. Net zoals de Moose S houtverf beschikt de RDM verf over de capaciteit om mooi egaal op te drogen waardoor kwast- en rollerstrepen niet te zien zijn. De mooie matte kleuren houtverf zijn gemakkelijk te bewerkstelligen door de verf tweemaal aan te brengen. Hierbij moet u er wel opletten of de ondergrond zuigend is of niet.

Moose Färg voor snelle levering & uitstekende expertise

Wij van Moose Färg doen ons uiterste best om uw houtverf na bestelling zo snel mogelijk thuis te leveren. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom leveren wij onze producten binnen drie werkdagen bij uw huis! Naast de levering is het natuurlijk ook mogelijk om de verfproducten af te halen bij een DPD Parcelshop bij u in de buurt.

U kunt zich op de site oriënteren, lees bijvoorbeeld de schildertips

Advies

Maar zowel telefonisch als via de mail is het ook mogelijk om deskundig advies te krijgen die helemaal is afgestemd op uw eisen en situatie. Ook is het mogelijk om een afspraak te plannen waarbij u wordt voorzien van een persoonlijk gesprek. Bij Moose Färg staat kwaliteit hoger dan kwantiteit en daarom willen u graag helpen voor een zo goed mogelijk resultaat!

 

 

 • White wash verf

  whitewash-verf-white-wash-beits

  Dimma Wash verf (beachlook ) is een halftransparante verf en geeft een mooie waas over het hout. Dimma betekent mist en nevel in het Zweeds. Dimma Wash is halftransparant en …

  Lees verder

 • Hout impregneren met kleurloze transparante Storuman Skydd of Pansar

  hout impregering

  Hout impregneren  oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk Wilt  hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering voor binnen. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog …

  Lees verder

 • Lijnoliezeep: natuurlijke houtzeep Polarsken

  Lijnoliezeep houtzeep houtreiniger

  De geur van de Zweedse zomerzon Lijnolie is een onverzadigde olie, opgebouwd uit vetzuren. Door de olie te laten reageren met loog ontstaat een natuurlijke zeep: Moose Polarsken lijnoliezeep. Dit …

  Lees verder

 • Kleuren houtverf

  kleuren houtverf

  Moose Färg kleuren houtverf geven een unieke matte kleurbeleving Er zijn vele kleuren houtverf mogelijk met het Zweedse kleurenpalet. Alles kan en wordt gebruikt, maar in Zweden hecht men sterk …

  Lees verder