Houtverf

Houtverf is een overkoepelende term voor allerhande soorten verf die hout beschermen en/of verfraaien met een kleur. Dit kan een zowel een glanzende lakverf als een beits zijn.

De verfsoorten van van Moose Färg komen uit Zweden, waar ze het product een verf noemen omdat het hout kleurt. De producten Moose F (dekkende verf) en Dimma (transparante verf) trekken in het hout als een beits waardoor de houtstructuur zichtbaar blijft. Ook geven ze de houtbescherming van een beits. Zowel de verzamelnaam houtverf als het meer productbeschrijven beits zijn dus kloppend. Op onze website ziet u dat de termen door elkaar worden gebruikt.

Het bijzondere aan de houtverf van Moose Färg is dat ze watergedragen zijn en minimaal tot geen schadelijke stoffen bevatten, maar dat ze kwalitatief sterk genoeg zijn voor duurzaam buitengebruik. Alle producten zijn ontwikkeld en worden gemaakt in Zweden. Ze geven uw houten huis, schutting of tuinhuis de optimale houtbescherming.

houtverf
De houtstructuur blijft behouden met Moose Färg houtverf

Voordelen van Moose Färg houtverf

 • De verf is maximaal dampdoorlatend. Hierdoor kan het hout blijven ademen en wordt het niet afgesloten.
 • De houtverf is praktisch en betaalbaar. U kunt het verfwerk zelf doen, gewoon met een blokkwast, en heeft na 2 lagen een goede dekking.
 • Bij deze houtverf hoeft u tussen de lagen hoeft u niet te schuren en ook bij een onderhoudlaag verf is schuren niet nodig.
 • De houtverf biedt duurzame bescherming: gemiddeld bent u na verven 4-5 jaar onderhoudsvrij. Het bladdert niet (mits goed toegepast) waardoor verfresten niet in de tuin terecht komen.
 • De verf heeft een milieuvriendelijke samenstelling en productie. Bevat geen microplastics en een minimale hoeveelheid oplosmiddelen. Daarom kan Moose F houtverf ook prima binnen worden gebruikt.
 • De verf is waterverdunbaar, ruikt aangenaam en is zo van de handen en uit kleren te wassen.
 • Zweedse kwaliteit en mooie matte Scandinavische kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke kleur te kiezen met behulp van een NCS- of RAL-code.

Dekkende houtverf

De houtverf van Moose Färg zou ook omschreven kunnen worden als dekkende beits. Als een beits trekt de verf in het hout, terwijl de kleur volledig dekkend is. Een eventuele houtstructuur blijft zichtbaar en het hout kan blijven ademen.

Originele Zweedse kleuren

De Zweedse kleuren zijn gemakkelijk te combineren. Populair zijn Vasa Svart – diepzwart, gekleurd door sterk aardpigment – en Falu Röd – de originele Zweedse kleur. Iedere kleur geeft weer een andere uitstraling. Bekijk de voorbeeldfoto’s om een goed idee te krijgen van de kleur.

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds rood
 • Skiffer GråLeisteengrijs
 • BlytungsgråLoodgrijs
 • Skåne gulZweeds geel
 • Ljus gulLichtgeel
 • Bohus BlåZweeds blauw
 • Ljus BlåLichtblauw
 • SommerblåZomerblauw
 • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan.

Halftransparante verf of wash

Met een wash-beits of -verf legt u een gekleurde waas op het hout, waarbij de houten ondergrond er doorheen zichtblaar blijft. Onze Dimma is een watergedragen wash-verf die een mooie, matte waas over het hout legt. Populair is de white wash, die voornamelijk gebruikt wordt voor vloeren of de binnenkant van een tuinhuis of veranda.

kleuren beits

Kleuren houtbeits

Het kleurenpalet van Moose Färg Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke, matte uitstraling van …

Lees verder

Tuindeur geschilderd

Ademende matte houtverf: dekkende beits

Voor alle soorten hout Zoekt u een robuute, matte houtverf voor het verven van bijvoorbeeld uw tuinhuis, schutting, houten huis of overkapping? Dan is Moose F de beste keuze. Moose …

Lees verder

woonark in skydd

Transparante kleurloze beits: oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk

Wilt u hout transparant impregneren en conserveren, dan hebben we afhankelijk van uw toepassing mooie, duurzame producten voor u. Onze blanke beits is in veel gevallen een gemakkelijke en mooie …

Lees verder

whitewash-verf-white-wash-beits

White wash voor binnen en buiten

Met een white wash beits of verf legt u een witte waas op het hout, waarbij de houten ondergrond er doorheen zichtblaar blijft. Onze Vit Dimma is een watergedragen white …

Lees verder

grey wash verf beits

Grey wash | Beits voor binnen en buiten

Met een grey wash – of gray wash – geeft u uw hout een charmante uitstraling, die ook wel wordt omschreven als ‘vintage’. Een grey wash geeft een waas over …

Lees verder