Matte vloerlak Topp: bijzonder gemakkelijk vloer lakken, oplosmiddelvrij.

Er is natuurlijk ook geen land ter wereld waar men beter weet hoe je duurzaam woont dan in Zweden. Men heeft er lange donkere winters en is daarom ingesteld op goed, stijlvol en praktisch wonen. Een mooie, praktische vloer met een goede vloerlak of parketlak hoort bij een stijlvol design, met als kenmerk vrijheid en gezelligheid.

Matte vloerlak voor alle ondergronden

Wilt u een vloer lakken? Topp matte vloerlak geeft een harde toplaag maar blijft bijna geheel mat. Voor alle soorten houten vloeren en voor hout dat is geschilderd met Moose Färg. Vanzelfsprekend oplosmiddelvrij en waterverdunbaar; ruikt lekker en is gemakkelijk in gebruik. Een modern Zweeds kwaliteits product. Topp vloerlak is zeer mat (glansgraad = ca. 4 – 5). Er is ook TOPP met iets wit als u een whitewash effect wilt. Eenmaal aanbrengen en dan afmaken met TOPP kleurloos. TOPP kan ook gebruikt worden op beton of cement, dit is echter wel sterk afhankelijk van de ondergrond, vraag advies en maak in ieder geval een teststuk.

U kunt hier bestellen: TOPP transparant en whitewash vloerlak TOPP Vit

 

matte vloerlak

Matte vloerlak schipborg

Foto Giny Hafkenscheid – Enting (Schipborg):  “Eerst op kleur gebracht ( klein beetje titaanwit , heel klein beetje rauwe omber en een heel klein beetje dodekop, gemengd met Moose Farg skydd – F- type) daarna drie keer gelakt met Topp matte vloerlak”

Vloer lakken met Topp matte zweedse vloerlak

Topp vloerlak kunt u zeer eenvoudig aanbrengen met roller of kwast op onbewerkt hout maar ook op hout dat al met Moos Färg is geschilderd. Topp vloerlak heeft een goede duurzaamheid en een goede weerstand tegen mechanische slijtage en veelgebruikte huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasmiddelen.

Het oppervlak moet zorgvuldig worden geschuurd en vrij zijn van stof, vuil en andere vreemde materialen. De droogtemperatuur van de vloer is bij +20 ° C ideaal. Aanbevolen toepassing: 1-3 lagen, verbruik 10 m2 per behandeling.

Ook bij de tweede behandeling de vloer weer heel licht opschuren met korrel 120 -180, stof verwijderen, daarna kunt u uw vloer lakken.

Controleer altijd de hechting op een klein teststuk. Doe dit altijd bij gebruik op voorgelakt parket (niet geschuurd). Wees zeer voorzichtig bij het gebruik van het oppervlak tijdens de eerste vier weken.

matte vloerlak

Op de foto: Vloer boven is vurenhout, gekleurd met Dimma – Mulvadd brun met een vleugje Fallu Rod. Daarna afgelakt met Topp matte vloerlak.
Beide vloeren vier keer afgelakt, mooi mat resultaat wat tegen een stootje kan!

Bedankt, we zijn erg tevreden met het eindresultaat! Merel Eijkelhof Utrecht

Combineren met kleur

U kunt ook uw vloer eerst een kleurtje geven met Moose F of een wash met Dimma. Daarna kunt u aflakken met TOPP. Dit werkt niet met eiken, daar deze houtsoort veel tannine bevat en de tannine door de kleur heen kan trekken. Bij bv. rood heeft dit geen effect maar wel bij lichte kleuren zoals whitewash. Dit doortrekken kan ook gebeuren bij grote knoesten, deze kunt u eerst aflakken en daarna de kleur opbrengen, dit vermindert het doortrekken, maar in dit soort gevallen is een teststukje aan te raden.

Onderhoud van vloer lak met Linsåpa

Topp vloerlak kan lichtere meubels na 24 uur dragen. Voor zwaardere voorwerpen maar ook tapijten moet Topp vloerlak nog tenminst vier dagen uitharden. Schoonmaken kunt u door licht vochtig te dweilen met Moose Linsåpa. Overigens is Topp een bijzonder sterk product dat goed tegen een stootje kan. De slijtgevoeligheid is bijzonder goed zodat u na gebruik voor vele vele jaren een mooie praktische vloer heeft.

Om Moose kleurloos matte vloerlak te bestellen klik op: TOPP

Voor whitewash  vloerlakklik op: TOPP Vit