Home » Over Jan en Ryanne Smit van Moose Färg

Over Jan en Ryanne Smit van Moose Färg

From Sweden with love – Från Sverige med kärlek

Hej! Wat leuk dat je ons gevonden hebt. Welkom op onze website. We vertellen graag een klein stukje over onze onstaansgeschiedenis. Heeft u vragen voor ons? Neem contact met ons op!

Zweden is een prachtig land. Als gezin gingen we er zeer regelmatig heen en hebben we veel mooie herinneringen. Anders dan vaak gedacht, kan het in de zomer schitterend weer zijn als er een hogedrukgebied blijft hangen. Lange zomeravonden in de natuur, een duik vanaf een steiger in een van de vele meren en ‘fikkie stoken’ bij een van de publieke barbecues.

Een land van vrijheid en intense natuur. Rondrijdend door het prachtige landschap vallen de houten huizen in vrolijke kleuren op. Veel rood natuurlijk, maar ook andere karakteristieke tinten, die zo mooi kleuren tegen de achtergrond van al het groen. 

Zweden in 1994 (Jan Miden, Ryanne rechts)
Zweden in 1994 (Jan achter, Ryanne rechts), bij een van de openbare barbecueplekken.

Jan kwam op een van die vakanties op de gedachte om het bankstel in de tuin te schilderen en nam een pot mee naar huis. Het viel direct al op dat de verf zo makkelijk schilderde en zo mooi mat was. Het rook ook lekker; een genot om mee te werken. Zo is het begonnen. Vrienden vroegen ernaar en van het een kwam het ander. Dat alles is nu bijna 20 jaar geleden.

Inmiddels werken Jan en (dochter) Ryanne samen. Naast de Zweedse houtverf, verkopen we inmiddels diverse duurzame houtbeschermingsproducten uit Zweden. Denk aan lijnolie, nanocoating en een matte vloerlak. Jan – zonder twijfel vanwege zijn scheikundige achtergrond – is veel bezig met de producten en productverbeteringen. Voor Ryanne is het milieuvriendelijke karakter van de producten een vereiste. We testen alles zelf uit in on ‘lab’ en willen precies snappen hoe onze producten werken.

Onze gezamenlijke filosofie: het is een plezier om het de klant naar de zin te maken. Vanaf het begin was ons streven klanten te behandelen zoals we zelf als klant behandeld zou willen worden. We houden de dingen het liefst zo gemakkelijk mogelijk en vermijden heel graag poespas die uw of ons werk onnodig gecompliceerd maken.

Het product zelf moet mensen blij maken, maar de service is net zo belangrijk. Het is voor ons een groot compliment als klanten zo tevreden zijn, dat ze het eindresultaat van hun verproject met ons delen.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.