Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Groene beits

Groene beits

Niet alleen groen van kleur, maar ook in samenstelling!

Groen doet denken aan de natuur van Zweden. Kiest u voor Moose F, dan kiest u voor een vochtregulerende verf waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Wij hebben standaard drie kleuren groene beits in ons assortiment: Åmål Grön (zacht groen), Dalarna Grön (Zweeds groen) en Victoria Grön (donkergroen). De groene beits van Moose Färg is niet alleen groen door zijn kleur, maar is ook nog eens dier- en milieuvriendelijk. Niet alleen in kleur, maar dus ook in samenstelling volledig ‘groen’.

 • Åmål Grön

  Zacht groen Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Victoria Grön

  Donkergroen

  Moose Färg Victoriagrön (donkergroen)

Moose F is een robuuste, totaal matte beits die geschikt is voor elke houtsoort, waaronder Douglas, Zweeds rabat, vurenhout, grenen en lariks. Naast toepassingen op hout kunt u Moose F ook gebruiken op een betonnen of stenen ondergrond. Dekt gemakkelijk maar vormt geen afsluitende laag zoals gewone verf. De groene beits van Moose F werkt als dekkende buitenbeits of tuinbeits en is ideaal als groene beits voor uw schutting. Is ook heel geschikt voor toepassingen binnen. Ook voor reeds geschilderd of geïmpregneerd hout (lees hiervoor de aanwijzingen).

Volledig matte, dekkende groene beits bestellen?

De voordelen van Moose F groene beits:

Het gebruik van Moose Färg dekkende beits biedt meerdere voordelen:

 • Unieke groene kleuren uit het Zweedse kleurenpalet. Ondanks dat de beits dekkend is, blijft de houtnerf zichtbaar.
 • Mens-, dier- en milieuvriendelijk: milieuvriendelijke samenstelling
 • Duurzaam: Zweedse kwaliteit gebaseerd op een eeuwenlange traditie. Bladdert niet. Meestal minimaal 4-5 jaar onderhoudsvrij.
 • Gemakkelijk in gebruik: Geen grondverf of primer nodig. Te verdunnen met water. Ruikt aangenaam en is met lauw water en zeep zo uit kleren en kwasten te wassen.
 • Tot slot: Moose F makkelijk in onderhoud. Het wegkrabben van oude lagen Moose Färg is niet nodig. Direct weer overschilderbaar en is daarnaast makkelijk bij te werken omdat kwaststreken wegvallen.

Jan de Ruiter (Vierhuizen): ”Moose Färg bevalt bijzonder goed! De kleur is prachtig en het wordt goed opgenomen in het hout. Het strijkt moeiteloos uit en is voordelig per vierkante meter. Tot een volgend schilderseizoen en hartelijk bedankt voor je goede raad!” Lees verder →

Groene beits
Tuinhuis in Dalarna Grön

Onze kleuren groene beits

Standaard heeft u de keuze uit onderstaande drie kleuren groene beits. Zit uw gewenste kleur er niet tussen? Dan kunnen wij deze voor u mengen. U kunt uw bestelling in dat geval plaatsen via Klantkleur en het gewenste RAL nummer of de NCS kleurcode aan ons doorgeven in de opmerkingen. De kleuren mengen onderling ook goed, zodat u net een andere tint kunt verkrijgen. Lees meer over verf mengen met Moose Färg.

Åmål Grön (zacht groen)

Kiest u voor Åmal, dan kiest u voor een prachtige, zachtgroene kleur. In tegenstelling tot onze andere groene kleuren, neigt deze kleur meer naar geel. De kleur wordt soms ook als legergroene of olijfgroene beits omschreven. Het is een zachte kleur die goed past in een natuurlijke omgeving.

Dalarna Grön (Zweeds groen)

In het midden van Zweden ligt de provincie Dalarna. Dalarna heeft fantastische, groene natuur waar deze kleur zijn naam aan dankt. De kleur Dalarna Grön is een frisgroen en is feller dan onze andere twee kleuren groen. Gaat u voor Dalarna Grön, dan kiest u voor een kleur die er echt uitspringt. U haalt een stukje Midden-Zweden naar u toe.

Deze verf is geweldig… je hoeft niets voor te bewerken, heeft nauwelijks geur en hij straalt meteen je hout af! Wij hebben een schutting op het noorden. Met deze verf en kleur lijkt het alsof er daarvandaan ook licht komt. Ik twijfelde nog aan de kleur, maar de kleurstalen helpen je de goede kleur te kiezen!Lees verder →

Victoria Grön (donkergroen)

Onze donkerste groen is Victoria Grön. Deze kleur benadert het Hollande monumentengroen goed. De kleur is echt een klassieke kleur en is donkerder dan onze andere twee kleuren groene beits. Deze donkergroene beits steekt heel mooi af bij sneeuwwitte (Norrland Vit) of gebroken witte (Grädde) accenten. Een combinatie met warmere tinten past ook goed, bijvoorbeeld gecombineerd met Falu Röd of roodbruine kozijnen zoals in de voorbeelden hieronder. Victoria Grön geeft een tijdloos resultaat in een unieke, matte uitvoering.

Twijfelt u nog over de juiste kleur groene beits?

U kunt onze handgeschilderde kleurenkaart aanvragen of een proefpotje bestellen. Geef bij uw bestelling aan in welke kleur groene beits u een proefpotje wilt ontvangen.

Veelgestelde vragen over groene beits:

Wat is het voordeel van watergedragen beits?

Een watergedragen verf is beter voor het milieu dan een verf op terpentinebasis. Daarnaast stinkt de beits niet, wat het aanbrengen ervan een stuk aangenamer maakt. Tot slot kunt u het vlak na gebruik eenvoudig van uw handen en uit uw kleding wassen met water en zeep.

Kan ik deze beits als groene muurverf gebruiken?

Dit kan zeker, zowel buiten als binnen. Moose F werkt goed op ‘zuigende’ ondergronden, zodat de verf in de ondergrond trekt en zo een duurzaam resultaat geeft dat jarenlang meegaat. Overweeg bij sterk zuigende ondergronden (beton, stuc, gips) wel om eerst voorstrijk te gebruiken, om te voorkomen dat u heel veel lagen moet aanbrengen.

Is er ook half transparante groene beits?

Ja. Met een wash beits legt u een waas op het hout, waarbij de houten ondergrond zichtblaar blijft. Onze Dimma is een watergedragen wash beits die een mooie, matte waas over het hout legt. Grön betekent groen en Dimma betekent nevel in het Zweeds. Dit is precies wat u met uw hout doet: een groene waas aanbrengen.

Dimma is een duurzame en watergedragen beits, maar met een kwaliteit die zowel binnen als buiten toe te passen is. Het is daarom zeer geschikt voor betimmeringen, vloeren en meubels. De wash is ook in veel andere kleuren verkrijgbaar.

Is de groene beits van Moose Färg daadwerkelijk groen?

Moose Färg groene beits is in twee opzichten groen. Qua kleuren bieden we standaard drie tinten groen aan. Daarnaast is Moose Färg groene beits ook nog milieu- en diervriendelijk. De verf is watergedragen en heeft zijn basis in bewerkte natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie. Hierdoor is het uitstekend te gebruiken als tuinbeits of voor het verven van uw dierenverblijf.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.