Home » Houtverf » Kleuren houtverf

Kleuren houtverf

Het kleurenpalet van Moose Färg

Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke, matte uitstraling van de kleuren beits.

Alle kleuren zijn op voorraad en worden binnen 3 werkdagen geleverd. U kunt de kleuren hier direct bestellen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus Gul

  Lichtgeel

  Moose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Norrland Vit

  Sneeuwwit

  Moose Färg Norrland Vit (sneeuwwit)
 • Grädde

  Gebroken wit

  Moose Färg Grädde (gebroken wit) RAL-9010
 • Luleå Grå

  Zachtgrijs

  Lulea gra zachtgrijs
 • Antracit Grå

  Antraciet

  Antracit RAL7017
 • Siljan Blå

  Helderblauw

  helderblauw silja bal
 • Sommer Blå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Visby Brun

  Warm donkerbruin

  Moose Färg Visby Brun (warm donkerbruin)
 • Victoria Grön

  Donkergroen

  Moose Färg Victoriagrön (donkergroen)

De beits van Moose Färg:

 • Is maximaal dampdoorlatend waardoor het hout kan blijven ademen
 • Dringt diep door in het hout en biedt duurzame bescherming
 • Volledig mat
 • Prettig in gebruik: waterverdunbaar, ruikt aangenaam en is oplosmiddelarm
 • Verkrijgbaar in dekkende, half-transparante en transparante kleuren
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud

Tip bij het kiezen van een kleur

Het Zweedse kleurenpalet waar Moose Färg zich op baseert is volledig mat. Alle beits kleuren zijn mogelijk, maar onze standaardkleuren zijn typerend voor het Scandinavische landschap. Karakteristiek is natuurlijk een rood huis met witte accenten, waarbij de deur vaak zwart, groen of blauw gemaakt wordt.

Met de foto’s op onze inspiratiepagina krijgt u een goede indruk van de kleuren in verschillend daglicht. We raden u aan niet volledig af te gaan op de kleuren die u op uw computerscherm ziet. Onderstaand 3 manieren om de kleuren goed te beoordelen.

Kleurenkaart

Bekijk onze kleuren precies zoals ze zijn. Hou de kaart in verschillend daglicht om de kleuren goed te beoordelen. U kunt de handgeverfde kleurenkaart kosteloos aanvragen.

kleurenkaart moose farg

Online kleurenkiezer

Wilt u meerdere kleuren combineren, gebruik dan zeker onze online kleurentool. Met een simpele muisklik geeft u de verschillende elementen van het tuinhuis een andere kleur.

verkleuren combineren

Proefpotjes

Probeer onze kleuren in uw eigen huis of tuin uit. Zo ziet u precies hoe een kleur op uw project uitpakt. Geen betere manier om een keuze te maken. Bestel een proefpotje.

Proefmonster verf kleuren

Zwarte beits

Onze Vasa Svart is een diepe matzwarte kleur. Deze verf bevat aardpigment waardoor het zwart zeer kleurvast is; de oorspronkelijke kleur blijft ook in het zonlicht behouden. Dit is bijzonder omdat veel zwarte verfsoorten bruinig worden na verloop van tijd. Een diepere zwarte beits is er niet. Geen wonder dat deze kleur het meest favoriet is bij Moose Färg-klanten!

Nieuwsgierig naar de kleur? Lees en bekijk meer op onze uitgebreide pagina:

Witte beits

In ons standaardassortiment hebben we twee kleuren witte beits. Norrland Vit (vergelijkbaar met ral 9003 en ral 9016) is een sneeuwwitte kleur die heel goed combineert met een van onze fellere kleuren. Norrland Vit kan ook Zweeds wit genoemd worden aangezien dit de standaard witte kleur in Zweden is. Onze andere wit-tint heet Grädde. Deze laat zich vergelijken met ral 9010 (gebroken wit), de meest gebruikte kleur voor kozijnen in Nederland. Grädde betekent ‘room’ in het Zweeds en is net een beetje van het witte af.

Zoekt u een witte beits die een deel van de houtkleur zichtbaar laat? Kies dan voor Dimma white wash. Deze is verkrijgbaar in zowel Norrland Vit als in Grädde.

Beide tinten witte beits worden voornamelijk gebruikt als contrastkleur. Wilt u meer foto’s zien van onze witte beits?

Grijze beits

Onze dekkende beits wordt standaard in vijf grijstinten geleverd. Van donker naar licht kunt u kiezen uit: Antracit Grå (Antraciet, vergelijkbaar met ral 7016), Blytungs Grå (loodgrijs), Skiffer Grå (leisteengrijs), Luleå Grå (zachtgrijs) en Kiruna grå (parelgrijs). Onze grijze beitsen geven uw tuin allemaal net een andere uitstraling.

Het is ook mogelijk om een grijze waas over het hout te leggen, zonder dat deze helemaal dekkend is. Bij een zogenaamde grey wash blijft de houtkleur gedeeltelijk zichbaar. Het is ook mogelijk om uit hout natuurlijk te laten vergrijzen.

Wilt u een betere indruk krijgen van onze grijze beitsen?

Blauwe beits

De blauwe beitsen van Moose Färg zijn bijzonder vanwege hun metamerie. Dit betekent dat de kleuren in verschillend daglicht anders ogen. Zo kan Bohus Blå (Zweeds blauw) afhankelijk van hoe de zon staat, meer blauw of juist meer groen ogen. Onze Ljus Blå (lichtblauw) lijkt in donkerder licht grijzer en bij feller licht blauwer. Sommer Blå (zomerblauw) en Siljan Blå (helder blauw) vrolijken iedere tuin op. De blauwe beitsen maken van uw hout een bijzonder object dat het oogt trekt, zonder schreeuwerig te worden.

Benieuwd naar onze blauwe beits kleuren?

Groene beits

Met groene beits kleuren blijft u dicht bij de kleuren van de natuur, terwijl u uw hout een goede beschermlaag geeft tegen vochtindringing en zonlicht. Victoria Grön (donkergroen) is een klassieke kleur, het populaire Dalarna Grön (Zweeds groen) is een fellere groentint en Åmål Grön (zachtgroen) neigt iets meer naar olijfgroen door de gele tinten die erin zitten.

Wilt u meer foto’s zien en lezen over onze groene kleuren beits?

Rode beits

De originele Zweeds rode beits zal iedere Scandinavië-ganger bekend voorkomen! Onze Falu Röd wordt gekleurd met aardpigment en is daardoor zeer kleurvast. Een unieke kleurbeleving, erg mooi in combinatie met een van onze witte beitsen.

Meer over Zweeds rood?

Gele beits

Een gele beits op uw tuinhuis of schutting zorgt ervoor dat de zon in uw tuin altijd schijnt! Onze Skåne Gul (Zweeds geel) is een krachtige, diepe en warme kleur. Voor een natuurlijke en rustige geel kiest u voor Ljus Gul (lichtgeel).

Wilt u meer weten over gele beits?

Bruine beits

Bruin is een mooie, rustige basiskleur. Onze donkerbruine beits Visby Brun geeft uw hout een klassieke en tegelijkertijd warme uitstraling.

Wilt u verder lezen over bruine beits?

Halftransparante kleuren beits: Dimma wash

U kunt alle kleuren hierboven als wash-versie (halftransparant) bestellen. De verf geeft dan een waas over het hout in de plaats van een dekkende laag. Een soort beach look. Populair zijn grey-wash en white-wash, maar ook blue-wash of red-wash zijn mogelijk.

Kies uw dekkende verf, wash of transparante beits in ons productoverzicht

Andere beits kleuren bestellen?

Als u uw eigen kleur beits wilt is dat ook mogelijk (tegen meerprijs). Een voorbeeld van een klantkleur houtverf is “crèmewit” (RAL 9001). Bestel uw verf via Klantkleur en geef in de bestelnotities aan welke kleur u wilt ontvangen door een code uit het RAL of NCS systeem door te geven. Dan maken wij de gewenste kleur verf voor u.

Zelf mengen is ook een mogelijkheid. Alle kleuren beits zijn gemakkelijk onderling mengbaar. U kunt ook zelf bijkleuren met waterverdunbaar pigment.

Beits kleuren combineren? Gebruik de kleurkiezer!

Gebruik onze kleurkiezer om verschillende kleurcombinaties uit te proberen. U kunt hier de basiskleuren houtverf van Moose Färg combineren en op basis daarvan uw eigen voorkeur vaststellen.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.