Home » Houtverf » Kleuren houtverf

Kleuren houtverf

Het kleurenpalet van Moose Färg

Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke, matte uitstraling van de kleuren beits.

Alle kleuren zijn op voorraad en worden binnen 3 werkdagen geleverd. U kunt de kleuren hier direct bestellen.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus Gul

  Lichtgeel

  Moose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Norrland Vit

  Sneeuwwit

  Moose Färg Norrland Vit (sneeuwwit)
 • Grädde

  Gebroken wit

  Moose Färg Grädde (gebroken wit) RAL-9010
 • Luleå Grå

  Zachtgrijs

  Lulea gra zachtgrijs
 • Antracit Grå

  Antraciet

  Antracit RAL7017
 • Silja Blå

  Helderblauw

  helderblauw silja bal
 • Sommer Blå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Visby Brun

  Warm donkerbruin

  Moose Färg Visby Brun (warm donkerbruin)
 • Victoria Grön

  Donkergroen

  Moose Färg Victoriagrön (donkergroen)

Kleuren beits met een unieke matte kleurbeleving

Het Zweedse kleurenpalet waar Moose Färg zich op baseert is volledig mat. Alle beits kleuren zijn mogelijk, maar de standaardkleuren zijn typerend voor het Scandinavische landschap. Karakteristiek is natuurlijk een rood huis met witte luiken, waarbij de deur vaak zwart, groen of blauw gemaakt wordt. In Nederland zijn minder felle kleuren populairder. Doe inspiratie op voor het maken van uw eigen keuze!

De weergave van de kleuren hangt sterk af van de monitorinstelling van je computer, houd daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s onder inspiratie, die geven ook een indruk van de kleuren houtverf bij verschillende licht-inval. Om de kleuren thuis te bekijken kunt u een proefmonster verf bestellen of onze gratis kleurenkaart aanvragen.

Vraag onze handgeverfde kleurenkaart aan om de beits kleuren in het echt te zien.

De beits van Moose Färg:

 • Maximaal dampdoorlatend waardoor het hout kan blijven ademen
 • Dringt diep door in het hout en biedt duurzame bescherming
 • Volledig mat
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud
 • Waterverdunbaar, ruikt aangenaam en bevat slechts een minimale hoeveelheid oplosmiddelen
 • Verkrijgbaar in dekkende, half-transparante en transparante kleuren

Zwarte beits

Onze Vasa Svart is een diepe matzwarte kleur. Deze verf bevat aardpigment waardoor het zwart zeer kleurvast is; de oorspronkelijke kleur blijft ook in het zonlicht behouden. Dit is bijzonder omdat veel zwarte verfsoorten bruinig worden na verloop van tijd. Een diepere zwarte beits is er niet, geen wonder dat deze kleur het meest favoriet is bij Moose Färg-klanten!

Nieuwsgierig naar de kleur? Lees en bekijk meer op onze uitgebreide pagina:

Witte beits

In ons standaardassortiment hebben we twee kleuren witte beits. Norrland Vit (vergelijkbaar met Ral 9003 en ral 9016) is een sneeuwwitte kleur welke heel mooi combineert met een fellere kleur uit ons assortiment. Norrland Vit zou ook Zweeds wit genoemd kunnen worden aangezien dit de standaard witte kleur in Zweden is. Onze andere witte kleur heet Grädde. Deze laat zich vergelijken met RAL 9010 (gebroken wit), de meest gebruikte kleur voor kozijnen in Nederland. Grädde betekent 'room' in het Zweeds en is net een beetje van het witte af.

Zoekt u een witte beits die een deel van de houtkleur zichtbaar laat? Kies dan voor Dimma white wash. Deze is verkrijgbaar in zowel Norrland Vit als in Grädde.

Beide tinten witte beits worden voornamelijk gebruikt als contrastkleur. Wilt u meer foto's zien van onze witte beits?

Grijze beits

Er zijn vele tinten grijs, die uw hout allemaal een andere uitstraling geven. Onze dekkende beits wordt in vijf tinten grijs geleverd. Van donker naar licht kunt u kiezen uit: Antracit Grå (Antraciet, vergelijkbaar met ral 7016), Blytungs Grå (loodgrijs), Skiffer Grå (leisteengrijs), Luleå Grå (zachtgrijs) en Kiruna grå (parelgrijs). Onze grijze beitsensoorten geven uw tuin allemaal net een andere uitstraling.

Het is ook mogelijk om een grijze waas over het hout te leggen, zonder dat deze helemaal dekkend is. Bij een zogenaamde grey wash blijft de houtkleur gedeeltelijk zichbaar. Het is ook mogelijk om uit hout natuurlijk te laten vergrijzen.

Wilt u een betere indruk krijgen van onze grijze beitsen?

Blauwe beits

De blauwe beitsen van Moose Färg zijn bijzonder vanwege hun metamerie. Dit betekent dat de kleuren in verschillend daglicht anders kunnen ogen. Zo kan Bohus Blå (Zweeds blauw) afhankelijk van hoe de zon staat, meer blauw of juist meer groen ogen. Onze Ljus Blå (lichtblauw) lijkt in donkerderlicht grijzer en bij feller licht weer blauwer. Sommerblå (zomerblauw) en Silja Blå (Helder blauw) vrolijken iedere tuin op. De blauwe beitsen maken van uw hout een bijzonder object dat het oogt trekt, zonder schreeuwerig te worden.

Benieuwd naar onze blauwe beits kleuren?

Groene beits

Met groene beits kleuren blijft u dicht bij de kleuren van de natuur, terwijl u uw hout een goede beschermlaag geeft tegen vochtindringing en zonlicht. Victoria Grön (donkergroen) is een klassieke kleur, het populaire Dalarna Grön (Zweeds groen) is wat feller en Åmål Grön (zachtgroen) neigt iets meer naar geel.

Wilt u meer foto's zien en lezen over onze groene kleuren beits?

Rode beits

De originele Zweeds rode beits zal iedere Scandinavië-ganger bekend voorkomen! Onze Falu Röd wordt gekleurd met aardpigment en is daardoor zeer kleurvast. Een unieke kleurbeleving, erg mooi in combinatie met een van onze witte beitsen.

Meer over Zweeds rood?

Gele beits

Een gele beits op uw tuinhuis of schutting zorgt ervoor dat de zon in uw tuin altijd schijnt! Onze Skåne Gul (Zweeds geel) is een krachtige, diepe en warme kleur. Voor een natuurlijke en rustige geel kiest u voor Ljus Gul (lichtgeel).

Wilt u meer weten over gele beits?

Bruine beits

Bruin is een mooie, rustige basiskleur. Onze donkerbruine beits Visby Brun geeft uw hout een klassieke en tegelijkertijd warme uitstraling.

Wilt u verder lezen over bruine beits?

Halftransparante kleuren beits: Dimma wash

U kunt alle kleuren hierboven als wash-versie (halftransparant) bestellen. De verf geeft dan een waas over het hout in de plaats van een dekkende laag. Een soort beach look. Populair zijn grey-wash en white-wash, maar ook blue-wash of red-wash zijn mogelijk.

Kies uw dekkende verf, wash of transparante beits in ons productoverzicht

Andere beits kleuren bestellen?

Als u uw eigen kleur beits wilt is dat ook mogelijk (tegen meerprijs). Voorbeelden van klantkleuren houtverf zijn "crèmewit" (9001). Bestel uw verf via Klantkleur en geef in de bestelnotities aan welke kleur u wil, bij voorkeur met een kleurcode. Dan maken wij de verf op de gewenste klantkleur.

Zelf mengen is ook een mogelijkheid. Alle kleuren beits zijn gemakkelijk onderling mengbaar. U kunt ook bijmengen met elk waterverdunbaar pigment.

Beits kleuren combineren? Gebruik de kleurkiezer!

Gebruik onze kleurkiezer om verschillende kleurcombinaties uit te proberen. U kunt hier de basiskleuren houtverf van Moose Färg combineren en op basis van deze indrukken uw eigen voorkeur vaststellen.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.