Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Blauwe beits | Zweedse matte kleuren

Blauwe beits | Zweedse matte kleuren

Bent u op zoek naar een heldere, matte blauwe beits? Dan is Moose F perfect voor u. De ideale beits voor binnen en buiten omdat onze beits kleuren goed hechten in het hout en nagenoeg niet afbladderen. Daarnaast is Moose F een watergedragen verf dus beter voor het milieu en voor uzelf!

Onze standaard kleuren blauw komen uit het matte Zweedse kleurenpalet en zijn vanwege mens- en milieuvriendelijke samenstelling zowel binnen als buiten te gebruiken. Onze standaardkleuren blauwe beits zijn:

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Siljan Blå

  Helderblauw

  helderblauw silja bal
 • Sommer Blå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (zomer blauw)

Wilt u een andere kleur blauw? We kunnen iedere gewenste kleur voor u maken, bijvoorbeeld donkerblauwe beits. Bestel dan via Klantkleur en laat ons de gewenste kleurcode (RAL of NCS) weten.

Dekkende blauwe beits kopen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Onze blauwe beits kleuren

In ons assortiment hebben we vier kleuren blauwe beits. Alle kleuren zijn volledig mat en zogenaamd 'metameer'. Dit betekent dat de kleur anders kan ogen als de lichtval verschilt. Uw tuin komt tot leven met deze prachtige kleuren.

Zweeds Blauw

Bohus Blå (Zweeds blauw) is een populaire kleur vanwege zijn bijzondere uitstraling. Deze kleur kan in het ene licht smaragdgroen ogen, terwijl het andere licht weer een echte blauwe kleur laat zien. De kleur maakt uw tuinhout bijzonder, zonder dat deze overheersend is.

Lichtblauw

Ljus Blå, betekent lichtblauw in het Zweeds. Deze kleur is zachter en lijkt in donkerder licht grijzer en bij feller licht weer blauwer. Ljus Blå heeft ten opzichte van onze andere blauwe beits kleuren een meer rustige en subtiele uitstraling. De combinatie met details in witte beits -zoals hieronder - geeft uw tuinhuis meer diepte.

Zomerblauw

De kleur Sommerblå (zomerblauw) is een diepe, rijke blauwtint die ontzettend mooi combineert met witte details. Deze kleur heeft de kracht om iedere tuin op te vrolijken. Met deze felblauwe kleur wordt uw tuinhuisje, schutting of tuinstoel echt een eyecatcher! Ook perfect voor een meer mediterrane uitstraling.

Helderblauw

Ten slotte hebben wij nog Siljan Blå; een lichte blauwtint die doet denken aan de heldere blauwe lucht op een zonnige dag. Vindt u Sommer Blå net te fel en Ljus Blå net te grijzig? Dan is Siljan Blå een mooie keuze. Een sprekende blauwe kleur die toch rustig oogt vanwege de totaal matte uitstraling.

Blauwe beits kleuren beoordelen

De foto's geven u een indruk van onze blauwe beits kleuren. Fotokwaliteit, belichting en beeldscherminstellingen beïnvloeden echter de manier waarop de kleur wordt getoond. Wilt u een beter inzicht krijgen van de kleur, bekijk dan vooral meerdere foto's in de blauwe kleur. U kunt ook gratis een handgeverfde kleurenkaart aanvragen, deze geeft de kleur exact weer.

Blauwe beits toepassen

Of u nu uw tuinhuis, schutting, konijnenhok of gevel gaat verven, we hebben voor iedere toepassing een uitgebreid verfadvies. U kunt stappenplannen vinden per houtsoort (bijv. lariks, douglas, grenen, red cedar) of per toepassing (van blokhut tot bijenkast en van schuur tot houten luiken). Mocht uw toepassing er niet bij staan, of heeft u aanvullende vragen, neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van persoonlijk advies.

De voordelen van Moose Färg blauwe beits

De standaard blauwe kleuren die wij bieden zijn typerend voor het Zweedse landschap. Kenmerkend is ook de matte uitstraling van de verf. Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke matte uitstraling van de Moose Färg kleuren beits en zo ook onze blauwe beitsen. Bij Moose Färg beits geniet u van:

1. Duurzaam en milieuvriendelijk

De verf van Moose Färg wordt in Zweden geproduceerd en is gebaseerd op een eeuwenoud Zweeds recept. Deze verf staat in Zweden al eeuwen bekend als een praktische, fraaie en betaalbare oplossing. Met het Nederlandse klimaat is onze verf buiten ongeveer 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij, al kan het technisch gezien kan het tot 10 jaar mooi blijven in een omgeving waar het hout weinig onder weersomstandigheden te lijden heeft. Doordat onze Moose Färg verf geen schadelijke stoffen bevat, kunt u deze beits zowel binnen als buiten gebruiken.

2. Zeer gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Moose F is een dekkende buitenbeits die in de ondergrond trekt. De verf vormt geen film over het hout en blijft totaal mat. Ook kan er geen vocht onder kruipen waardoor het bijna niet afbladdert. Onze blauwe beits is bijzonder gemakkelijk in onderhoud, u hoeft namelijk niet te schuren. Gewoon schoonmaken, dan kunt u zo weer schilderen. Daarnaast heeft onze beits een plezierige geur en kunt u verfvlekken op kleding gemakkelijk schoonmaken met lauwwarm water en wat zeep. Een primer of grondverf is niet nodig en hoeft u tussen de verflagen door niet te schuren.

3. Waterverdunbaar

Al onze beits is watergedragen, dit betekent dat de verf verdund kan worden met water. Dit raden we altijd aan bij de eerste laag. Kleine foutjes zijn gemakkelijk schoon te maken met lauw water en zeep. Ook ruikt de beits nauwelijks.

4. Altijd persoonlijke service en verfhulp

Wij leveren beits van zeer hoge kwaliteit, maar dan is de klus nog niet geklaard. Wij helpen u ook graag met advies over uw project. Heeft u een vraag? Wij denken graag met uw mee. Om te beginnen kunt u onze instructievideo bekijken. Wilt u persoonlijk en deskundig advies van Jan of Ryanne? Stuur ons een e-mail met uw vraag of bel 06 55 333 165.

Onze half transparante blauwe beits: 'Dimma'

Zoekt u een blauwe beits die niet volledig dekkend is? Kies dan voor onze half transparante blauwe beits kleuren in Dimma Wash. Dit zijn dezelfde prachtige blauwe beits kleuren maar dan als een half transparant. Een groot voordeel van half transparante beits is dat de houtkleur door de houtbeits naar boven komt. Hierdoor is uw ondergrond mooi afgewerkt en behoud deze de originele hout uitstraling. Twijfelt u nog tussen een dekkende of half transparante blauwe beits? Deze keuze is persoonlijk. Vraag bij ons proefmonsters aan om het verschil tussen beide beitsen goed te kunnen zien.

Dimma Ljus Blå
Moose F Ljus Blå

Voorbeelden van tuinbeits blauw:

Laat u inspireren door de verschillende blauw-tinten die door andere Moose Färg gebruikers al zijn toegepast.

Tuinset tuinmeubelen verven
Sommer Blå
blauwe beits
Bohus Blå
blauwe luiken verven
Bohus Blå
blauwe schuur
Sommer Blå
Blauwe beits Bohus Blå
Bohus Blå
beits blauw
Bohus en Ljus Blå
poort verven
Siljan Blå
Geimpregneerd tuinhuis verven matte verf
Ljus Blå

Onze blauwe buitenbeits-producten:

Kies voor Houtverf Moose F als u een van onze standaardkleuren blauwe beits wilt. Kies voor Klantkleur Moose F als u een andere kleur blauwe beits wilt.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.