Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Grijze beits voor binnen én buiten | Volledig mat

Grijze beits voor binnen én buiten | Volledig mat

Grijs saai? Niet met het Moose Färg kleurenpalet!

Op zoek naar grijze beits? Bij Moose Färg bent u aan het juiste adres. Moose Färg biedt 5 prachtige grijstinten, variërend van donker- tot lichtgrijs. Zo heeft u ruime keuze voor de door u gewenste uitstraling.

Van donker naar licht heeft u de keuze uit uit onze standaard grijstinten Antracit Grå (antraciet), Blytungs Grå (loodgrijs), Skiffer Grå (leisteengrijs), Luleå Grå (zachtgrijs) en Kiruna grå (parelgrijs).

 • Blytungs Grå

  Loodgrijs Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Antracit Grå

  Antraciet

  Antracit RAL7017
 • Luleå Grå

  Zachtgrijs

  Lulea gra zachtgrijs

Direct dekkende, grijze beits bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Waarom Moose Färg grijze beits gebruiken?

 • Makkelijk in gebruik: Er is geen grondverf of primer nodig: u brengt de verf direct aan op het hout. U kunt oneffenheden verdoezelen door de matte, dekkende eigenschappen. Doordat de verf mat is, kunt u ook heel gemakkelijk later bijwerken. Verfstrepen vallen namelijk weg in het matte karakter en de verf droogt egaal op. Daarnaast hoeft u tussen de verflagen niet te schuren. De verf is geur-arm en is direct na gebruik gemakkelijk van uw handen te verwijderen met lauw water en zeep.
 • Unieke kleuren: De kleuren zijn volledig mat en hebben een unieke uitstraling. De kleuren zijn veelzijdig: afhankelijk van het daglicht kunnen de kleuren iedere keer weer net anders ogen. De beits is dekkend, maar de houtstructuur blijft behouden.
 • Milieu en mensvriendelijk: Onze grijze beits is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daardoor vriendelijk voor mens, dier en milieu.
 • Duurzaam: Na gebruik is de verf meestal minimaal 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij. Doordat de verf als een beits werkt, trekt deze in het hout in plaats van een filmlaag op het hout te leggen. Hierdoor is de kans op bladderen minimaal.

Robin Koenders: "Afgelopen jaar had jij ons deze kleur aangeraden, het is de winter goed door gekomen en het ziet er erg mooi uit. Bedankt nog voor je advies."

Warme grijze kleur op schuurtje
Kiruna Grå op een tuinschuurtje

De vijf verschillende kleuren grijze beits uitgelicht

Ons assortiment bevat standaard vijf kleuren grijze beits. Alle kleuren zijn volledig mat en zijn zowel binnen als buiten te gebruiken, bijvoorbeeld als tuinbeits voor uw tuinmeubelen of schutting. De grijze beits geeft een rustige uitstraling, die ook goed te combineren is met andere kleuren.

Antracit Grå - antraciet

Antracit Grå of antracietgrijs is al jarenlang een populaire kleur. Een mooie, robuuste donkergrijs die een nét wat zachtere uitstraling heeft dan zwart.

Het is een populaire kleur om schuttingen een moderne uitstraling mee te geven.

antraciet schutting

Blytungs Grå - loodgrijs

Blytungs Grå is een donkere kleur grijs die ook wel omschreven wordt als loodgrijs. De kleur is diep, donker en levendig. Doordat de verf in het hout trekt blijft de houtnerf zichtbaar en oogt de kleur natuurlijk.

grijze beits

Skiffer Grå - leisteengrijs

Skiffer Grå betekent lei(steen)grijs. Deze grijze kleur is lichter dan Blytungs Grå en geeft hierdoor een zachtere uitstraling. Een prachtige kleur die voor allerlei toepassingen geschikt is dankzij zijn neutrale karakter.

grijze beits

Luleå Grå - zachtgrijs

Luleå Grå is een zachte grijstint die wat warmer en lichter oogt dan Skiffer Grå en grijzer is dan Kiruna Grå. Het is een zeer toegankelijke kleur grijs, die uw te verven oppervlak een rustige uitstraling geeft.

grijze beits

Kiruna Grå - parelgrijs

Kiruna Grå is de lichtste kleur grijs uit ons assortiment en is tevens de warmste grijze kleur, omdat deze enkele gele accenten bevat. Hiermee is de kleur geschikt om een zuidelijke, warme sfeer te creëren. Afhankelijk van het daglicht kan deze grijstint soms bijna beige ogen.

tuinhuisje lichtgrijs

Grijze beits buiten toepassen: praktisch advies voor het beste resultaat

Gaat u uw houten huis, schutting, blokhut of tuinhuis grijs beitsen, dan wilt u resultaat voor de lange termijn. De onderstaande adviezen helpen u om de verf goed te laten hechten.

Verftips voor het grijs beitsen van uw (tuin)hout:

 1. Giet de beits in een werkbakje

  Roer de verf goed door met een roerhoutje en giet een deel van de beits uit in een leeg emmertje of verfbakje. Doe de deksel vervolgens weer op de pot. U zorgt er dan voor dat er zo min mogelijk bacteriën bij de verf kunnen komen en het zorgt ervoor dat de overgebleven verf langer houdbaar is.

 2. Verdun met water

  Voeg wat water toe (5-10%, dit is ongeveer een theekop per 4 liter). Hierdoor kan de verf nóg beter in het hout trekken.

 3. Verf met een (blok)kwast. Het gebruik van een verfroller of -spuit is ook mogelijk

  Met een blokkwast kunt u de verf goed in alle kieren en naadjes van het hout krijgen. U kunt de kwast in aluminiumfolie wikkelen en op een koele plek bewaren indien u binnen enkele dagen weer verder gaat met verven. Als u een verfspuit gebruikt, verdun dan extra met water. De hoeveelheid verdunning hangt af van de spuitmond van uw apparaat.

  Na de eerste verflaag kunt u nog kwaststrepen zien. Maakt u zich geen zorgen, deze vallen na de tweede laag volledig weg.

 4. De tweede laag

  Laat de eerste laag goed drogen en zet dan de tweede laag erop. U hoeft niet te schuren tussen de lagen. Bij een temperatuur boven de 15 °C is de verf na een dag stofdroog en kunt u de tweede laag aanbrengen. Bij een dagtemperatuur van 20 °C is de verf al binnen enkele uren overschilderbaar.

  Er mag na het verven enkele dagen geen regen overheen komen. De verf heeft tijd nodig om uit te harden.

 5. Kwasten reinigen

  U kunt kleding en kwasten gemakkelijk schoonmaken met lauw water en wat zeep. U kunst kwasten nareinigen met wasbenzine.

Goed om te weten:

Verbruik: Met een 4 liter emmer verft u ongeveer 20 vierkante meter dekkend. Dit zijn 2 lagen.

Verwerkingstemperatuur: Boven de 15 °C. Er is geen maximum temperatuur, maar bij zeer warm weer raden we u sterk aan om de verf goed te verdunnen om kwaststrepen te voorkomen.

Voorbewerken van het hout: Idealiter is het hout goed gedroogd (17% vochtpercentage), ontvet en ruw. De voorbewerking verschilt per houtsoort: lees het advies voor diverse ondergronden.

Droogtijd: Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Bij een temperatuur van 20 °C is de verf na 6 uur overschilderbaar. De verf is na 3 dagen tot een week volledig uitgehard.

Verf bewaren: Bewaar de verf op een droge plek tussen de 5 en 15 °C.

Hout vergrijzen

Op den duur zal uw hout vergrijzen onder invloed van de zon. Dit is een natuurlijk proces, dat ontstaat door UV stralen die uw hout binnenkomen. De één wil het voorkomen, terwijl de ander het het grijs uitziende hout prachtig vindt. Behoort u tot de laatste categorie, dan kunt u uw hout een grijze uitstraling geven door het gebruik van een grijze beits. Een andere manier om uw hout grijs te maken, is door gebruik te maken van ons vergrijzingsmiddel Gråning. Een behandeling met een vergrijzingsmiddel heeft hetzelfde effect als wanneer het hout 4 jaar in de zon staat. 

Vergrijzingsmiddel is geen beits. U kunt uw hout ook een vergrijsde uitstraling geven met een greywash beits. Houtbeits Dimma is onze wash versie, verkrijgbaar in al onze standaard grijstinten. Dimma Skiffer Grå lijkt sterk op vergrijsd hout.

grey wash vergrijsd hout
Dimma Skiffer Grå - close up
grijze beits
Moose F dekkend Skiffer Grå - close up

Hout vergrijzen met grey wash?

Laat u inspireren!

Doe inspiratie op met alle voorbeeldfoto's van klanten die u voor gingen! Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende grijstinten. Met de filteroptie kunt u gemakkelijk filteren op de gewenste kleuren grijze beits.

buitenbeits grijs tuinhuis
Kiruna Grå
grijze beits
Lulea Grå
Picknicktafel verven
Skiffer Grå
huis grijs verven
Skiffer Grå
antraciete beits
Antracit Grå
douglas verven
Blytungs Grå
Kast verven grijs meubels verven
Blytungs Grå
Grijze beits Kiruna Grå
Kiruna Grå

Veelgestelde vragen over grijze beits

Hoe maak ik mijn hout grijs?

Je kunt je hout grijze uitstraling geven door het gebruik van een gekleurde, grijze beits. Je kunt er ook voor kiezen om je hout grijs te maken door het gebruik van een vergrijzingsmiddel. Wanneer je een grijze beits gebruikt, is je hout ook gelijk beschermd tegen de wisselende weersomstandigheden. Dit is een goed idee wanneer je de levensduur van je hout wilt verlengen.

Wat is het voordeel van matte beits?

Matte beits geeft een rustige uitstraling, omdat het geen licht weerkaatst en dus niet glinstert in de zon. Daarnaast heeft matte verf een goede dekking door de hoeveelheid pigment én is het makkelijk aan te brengen. Door de matte kleur is een geverfd stuk later gemakkelijk bij te werken en zie je geen verfstrepen. Zo zijn foutjes en oneffenheden uitstekend te maskeren.

Welke kleuren grijze beits zijn er?

Er is een ruim aanbod van grijze beits. Moose Färg heeft vijf standaardkleuren in het assortiment, maar kan iedere gewenste kleur voor u mengen. Wilt u inspiratie opdoen en ervaringen lezen over onze grijze beits? Klik dan hier.

Kan ik grijze beits buiten gebruiken?

De grijze beits van Moose Färg is zeer geschikt om buiten te gebruiken. Sterker nog, het is een uitstekend idee om uw buitenhout te behandelen met Moose F beits, omdat uw hout beschermd wordt. Hout werkt, wat betekent dat het kan krimpen of uitzetten onder wisselende weersomstandigheden. U wilt dan het liefst een product gebruiken dat meewerkt met deze eigenschappen van het hout. Moose F trekt in het hout, waardoor het damp-doorlatend blijft en de verf als het ware meewerkt met het hout in plaats van het hout af te sluiten.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.