Meubels verven binnen en buiten

Meubels opknappen met een nieuw likje verf is weer helemaal van deze tijd. Met een beetje moeite tovert u oude meubels om tot echte pronkstukken die weer jaren mee kunnen. Wanneer u meubels voor binnen of voor buiten wilt verven, is Moose Färg RDM hier zeer geschikt voor. Deze houtverf is voor hard én glad hout, zoals kozijnen, deuren en meubels. Maar ook voor betimmeringen die reeds geverfd zijn met een hoog vaste stof (Moose RDM) of Moose F.

Moose RDM kunt u hier bestellen

Moose RDM heeft een extra hoog vaste stof gehalte voor een goede dekkracht op gladde oppervlakken. Hierdoor is het een zeer geschikte verf voor oppervlakken waar u regelmatig ‘aanzit’. Nog een voordeel van werken met Moose Färg RDM is dat de verf geen kwaststrepen achterlaat en mooi egaal opdroogt met een zeer mat effect en kalkachtige uitstraling. Let op: voor buiten meubels is Moose F het meest geschikt.

Lees meer over ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Wilt u geen verf gebruiken maar de meubels natuurlijk beschermend dan kunt u ook Pansar gebruiken. Hierdoor wordt het hout waterafstotend. Het hout blijft natuurlijk verkleuren maar is veel gemakkelijker schoon te maken en neemt geen water op.

Pansar is een waterafstotende behandeling, die het hout voor 10 -15 jaar beschermd.

Meubels verven met Moose RDM

Moose RDM is een ideale meubelverf voor glad hout, hard beuken, hardhout en reeds gelakt hout. Voordat u het hout gaat behandelen met een nieuwe verflaag is het belangrijk om te weten waarmee het hout is behandeld. Dit doet u door een druppeltje terpentine aan te brengen op het meubelstuk. Wanneer het druppeltje het hout blank maak, betekent dit dat het hout reeds is behandeld met een olie- of waslaag. Wanneer de druppel het hout niet blank maakt is er in alle andere gevallen sprake van lak, vernis of politier.

Meubels verven? Moose RDM kunt u hier bestellen

Meubels verven voorbewerking

Voor een goede hechting is het belangrijk om eerst de oude lagen te verwijderen van het meubelstuk. Dit kan bijvoorbeeld door het schuren van het oppervlak. Wanneer het meubelstuk in zijn geheel is opgeschuurd kan het worden gereinigd, bijvoorbeeld met Polarsken lijnoliezeep. Deze biologische lijnoliezeep wordt in Zweden gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlakken. Daarnaast wordt het hout door de lijnolie ook nog een extra verzorgd.

Laat het meubelstuk na het reinigen goed opdrogen alvorens de eerste laag aan te brengen. Wanneer de eerste laag Moose RDM goed is uitgehard kan het meubelstuk met de tweede laag geverfd worden. Laat ook de tweede laag goed doordrogen. Bij vochtig weer en lage temperaturen kan dit soms wel een week duren. Voor een prachtig en egaal resultaat is het van belang om de verf zo dun mogelijk op het meubelstuk aan te brengen. Voor een vrijwel matte afwerking, waterbestendige en slijtvaste laag kunt u het blad van het meubelstuk, bijvoorbeeld een tafel of kastje, aflakken met Moose Färg TOPP.

Let op: wanneer het hout erg vers of geïmpregneerd is komen er sappen uit het hout. Dit vermindert de hechting, daarom is het beter om vers hout eerst goed te laten doordrogen (dit kan enige weken en soms een maand duren). Dit is met name het geval met geïmpregneerd hout.

Moose RDM 2 liter (dekt ca. 20-30 m2)
RDM meubelverf bestellen? Voor alle prijzen bekijk het product: Moose Färg RDM

meubelverf

Meubelverf Moose RDM leisteengrijs

Steigerhouten meubels verven: hout waar de verf kan indringen

Wanneer u steigerhout wilt verven, moet u er rekening mee houden dat vochtregulatie extra belangrijk is. Het vocht dat in het hout aanwezig is moet nog de kans hebben om te ontsnappen. Wanneer het vocht niet uit het steigerhout kan, zouden er scheuren kunnen ontstaan of kan het hout zelfs barsten.

Het verven van steigerhout gaat hetzelfde als verven bij normaal hout. Voor hout waar de verf kan indringen, zoals tuinmeubels van opengewerkt hardhout en grenen is Moose Färg RDM geschikt. Alvorens u de eerste laag aanbrengt, kunt u die iets met water verdunnen zodat er een prachtige whitewash laag ontstaat. De tweede laag kunt u na een dag opbrengen en dit hoeft niet al te dik.

Laat de verf eerst een paar dagen goed doordrogen voordat u de meubels gaat gebruiken.

Moose RDM kunt u hier bestellen

Let op: op zittingen en tafelbladen blijft water staan. Dit is een krachtproef voor de verf en het kan zijn dat er dan wat af springt. Daarom kan het voorkomen dat u zo nu en dan moet herbehandelen. Het enige dat u dan hoeft te doen is even goed schoonmaken met de hogedrukspuit en weer overkwasten. Voor deze situaties is Moose F het meest geschikt!

Meubels verven? Moose Färg meubelverf RDM is van nature oplosmiddelvrij.

Hierdoor is het gemakkelijker van uw handen en kwasten te verwijderen dan reguliere buitenverf. Daarnaast is de meubelverf volledig mat waardoor u een prachtig effect krijgt op uw geschilderde meubels. Een ander bijkomend voordeel van Moose Färg is dat de nerfstructuur van het hout behouden blijft, waardoor het houten meubelstuk toch authentiek blijft. Ook kan de verf direct op het houten meubelstuk aangebracht worden waardoor u niet eerst een grondlaag nodig heeft. De verf is namelijk zijn eigen grondverf.  Meubelverf online kopen doet u dus in de webshop van Moosefarg.nl.

 

meubels verven

Meubelverf Bohus Blå voor tuinmeubelset

Met Moose Färg RDM meubelverf hoeft u niet te schuren tussen de lagen! Breng de verf eenvoudig op met een viltrolletje. Doe dit niet te dik anders krijgt u een kwetsbare laag. Om het geheel af te maken voor binnengebruik kunt u het blad van het meubelstuk aflakken met TOPP. Deze lak zorgt voor een vrijwel matte afwerking, maakt het meubelstuk waterbestendig, voorkomt slijtage en vlekken en is eenvoudig schoon te maken met bijvoorbeeld een lijnoliezeepsopje. Daarnaast ruikt TOPP vrij aangenaam en geeft het een harde toplaag waar objecten op kunnen staan.

Gaat u meubels verven met Moose F of Moose Färg RDM, zoals een kast, tafel of houten bank, bedenk dan dat gebruikerssporen onvermijdelijk zijn. Dit geeft het meubelstuk juist ook een karakteristieke uitstraling. Wanneer u dit niet wilt kunt u ervoor kiezen om het oppervlak bij binnen gebruik af te werken met de kleurloze afwerking van TOPP.

Bekijk ook de instructievideo tuimeubelen verven: