Transparante kleurloze beits: oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk

Wilt u hout transparant impregneren en conserveren, dan hebben we afhankelijk van uw toepassing mooie, duurzame producten voor u. Onze blanke beits is in veel gevallen een gemakkelijke en mooie oplossing.

Storuman Skydd is een kleurloze, transparante beits op basis van lijnolie en alkyd, die de conservering van hout ondersteunt. Waterverdunbaar en bijzonder aangenaam en gemakkelijk in gebruik. Een puur en eerlijk product uit Zweden.

De blanke beits haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen weersinvloeden, met name vocht indringing. Het hout wordt verzorgd en beschermd, maar blijft zichzelf van kleur en structuur. Het is wel goed om u te realiseren dat Storuman Skydd een bescherming tegen UV geeft voor circa 1 jaar. Dit betekent dat het hout niet eeuwig zijn kleur behoudt, maar op den duur gaat vergrijzen. Dit proces is helaas moeilijk tegen te gaan. De olie-beschemring in de transparante beits blijft wel langer in stand.

Wilt u transparante beits bestellen?

Transparant met een kleurtje

Wilt u de houtskleur zichtbaar houden, maar toch een kleur aanbrengen? Kies Dimma wash voor transparant met kleur-beits.

transparante beits
Plankje dat gedeeltelijk (onderaan) met Storumann Skydd transparante beits is behandeld

Storuman Skydd kleurloze transparante houtbeits

  • Waterafstotend
  • Bijzonder UV bestendig (let op: uitgewerkt na ongeveer 1 jaar)
  • Smeert lekker uit
  • Voor buiten en binnen
  • Totaal kleurloos, haalt de nerf op
  • Oplossmiddel vrij/arm
  • Waterverdunbaar

Let op: Storuman Skydd is een milieuvriendelijke blanke beits en bevat (dus) geen middelen tegen schimmel, het weer of algen aangroei. Als uw hout hiervoor gevoelig is om u last van schimmel heeft kunt u Svampdöd toepassen.

Deze transparante beits is ideaal om de binnenkant van uw tuinhuisje te beschermen, voor een red cedar betimmering of schutting of een houten plafond van uw veranda of slaapkamer. Storuman Skydd kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Storuman Skydd is op zichzelf al een volledige behandeling maar kan indien gewenst later altijd afgewerkt worden met twee lagen Moose Färg F.

Floris Mokveld, Roermond: “Vijf jaar geleden werd dit tuinhuisje gebouwd door Tuincentrum Soontiëns. De kleur van Douglas hout wilden we graag milieuvriendelijk behouden. We kwamen toen uit bij Moose Färg verf. Milieuvriendelijk vanuit Scandinavië waar veel met hout wordt gebouwd. Elk jaar een laagje “zonnebrand” en de kleur blijft behouden.
De planken van het vlonder zijn van Rubinia hout en niet behandeld. Die verkleuren dus, wat ook een mooi effect is. Het zal je niet verbazen dat we nog steeds super blij zijn met deze verbouwing van de tuin. Een prachtig plekje zo bij de zwemvijver.”

Tuinhuis kleur hout behouden

Storuman Skydd vormt geen lak laag over het hout, haalt de houtstructuur naar voren.

Storuman Skydd is een emulsie van drogende olie. De druppeltjes dringen in de houtporiën en harden daar uit. Het wast er dus niet af en biedt blijvende bescherming en impregnering tegen weersinvloeden en vertraagt vergrijzing door UV. De werking van Storuman Skydd langduriger dan van houtolie. Olie wast van het hout af terwijl Skydd zich hecht aan het hout. Ideaal voor binnen.

Een alternatief voor Skydd buiten is Pansar, waterafstotende behandeling.

Storuman Skydd en Pansar zijn is oplosmiddelvrij, zodat het heel fijn is om mee te werken en goed is voor onszelf en onze omgeving. Skydd is wat melkachtig zodat het goed gedoseerd kan worden. Je ziet wat je verbruikt, daarna trekt het weg.

Hout impregneren en bestellen? Voor prijzen klik op: Storuman Skydd

Ook is het natuurlijk mogelijk de kleurloze transparante beits Storuman Skydd te tinten met bijvoorbeeld Norrland Vit of een andere Moose kleur. Maar ook alle andere watergedragen pigmenten kunt u gebruiken om een tint aan deze kleurloze transparante impregnering te geven. Ook kunt u dan Moose Dimma gebruiken, de zwaarder getinte versie “wash”.

Larixplank met kleurloze impregnering.jpg
Larix plank met en zonder Storuman Skydd

Boven: deze larixplank rechts met Storuman Skydd transparante beits impregnering, links zonder (streep links geverfd in Kiruna Grå). De originele larix kleur was ongeveer wat u rechts ziet.

Voor multiplex en andere losvezelige ondergronden moet Storuman Skydd onverdund worden toegepast, op bezaagd en geschaaf hout kan bij de eerste behandeling wat water worden bijgemengd om de impregnering te vergemakkelijken. Laat de eerste laag goed doordrogen dan is goed zichtbaar waar nog extra goed moet worden geverfd.

Wilt u een houten vlonder behandelen of een terras of schutting impregneren?

Hiervoor is Skydd niet geschikt, neem hiervoor Pansar waterafstotende conserverende coating!

Deze kan ook prima worden gebruikt voor houten tuinmeubels en in sommige gevallen ook staand hout. Vraag advies!

houtbescherming houtcoating
Pansar kleurloos transparante impregnering voor vlonders en terrassen

Vergrijzen is niet te voorkomen.

Bij een transparant product zoals Storuman Skydd zult u de behandeling regelmatiger moeten herhalen voor een optimaal effect. In de zon zal de vergrijzing het winnen, zeker in de felle zon en bij liggende delen kan dat al binnen een jaar het geval zijn. Nabehandelen helpt dan en onder deze omstandigheden is dit zeker 1x per jaar nodig (of soms nog vaker).

Pansar beschermt met de tweestaps behanddling 10 -15 jaar. Het hout zal wel verweren maar veel langzamer.

De olie in Storuman Skydd zal het hout impregneren en de duurzaamheid van het hout blijven versterken maar de houtcellen zullen wel gaan vergrijzen. Vergelijk de werking van Storuman Skydd met zonnebrandmiddel, het hout moet regelmatig weer worden ingesmeerd. Binnen is dit niet nodig en ook niet in de schaduw daar kan het zeker 5 – 10 jaar of langer mee. Storuman Skydd impregnering kunt u op dezelfde manier gebruiken als Moose F. Prima voor buiten maar zeker ook voor binnen betimmeringen. Kan altijd weer worden overgeverfd met een andere verf.

Kleurloze transparante impregnering:

Zeer geschikt voor red cedar, larix, douglas

Blootgesteld aan weer en wind verweert Western red cedar vrij snel het krijgt een zilvergrijsachtige kleur en wordt vervolgens zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi. Volledig tegenhouden van de vergrijzing zal echter niet lukken, vertragen wel. Met Storuman Skydd (binnen) of Pansar kleurloze impregnering (buiten) wordt de sterk geremd en blijft het hout langer mooi. Met Pansar kunt u ook prima steigerhout waterafstotend maken.

Buitenhout impregneren en kleurloze transparante impregnering bestellen:

Pansar

houtbescherming houtcoating

Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Pansar …

Lees verder

waterafstotende-houtconservering

Waterafstotende behandeling van hout: Vlonder, terras of schutting van naaldhout.

Unieke waterafstotende en conserverende behandeling voor alle soorten hout: Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels). Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van …

Lees verder