Teak bankirai impregneren, hardhout impregneren met Pansar

 

Wilt u teak of bankirai impregneren? Vlonders en schuttingen van met name teak en bankirai bestaan vaak uit planken van verschillende delen van de boom. Het buitenste gedeelte is opener van structuur dan de binnenkant (spint). Ook worden vaak voorbehandelingen met PU en zouten uitgevoerd. Daardoor lijkt in eerste instantie mooier en egaler uit. Dit valt dit niet op bij aankoop en aanleg maar bij verwering later, na een jaar, wel. Omdat Pansar reageert met het hout zal het verschil in stuctuur duidelijker worden. onegaliteit. Ook kan daardoor witte uitslag ontstaan door het cristallseren van de zouten. Door te schrobben (na een paar weken) met een sopje. Ook  nabehandeling met een simpele niet drogende houtolie zal dit effect grotendeels verdwijnen. De olie zal wel wegspoelen dus nabehandeling na een jaar kan nodig zijn. Dit heeft dus alles te maken met de kwaliteit en soort van het toegepaste hard hout.

Lees de volledige beschrijving bij Pansar

teak en bankirai impregneren

Het uiteindelijke resultaat na schoonmaken en behandeling met niet drogende houtolie

teak bankirai impregneren

Direkt na behandeling met Pansar 1 en 2

teak bankirai impregneren

Voor behandeling met Pansar, direkt na aanleg

teak bankirai impregneren

Witte uitslag na behandeling en drogen, voor schoonmaken met een sopje