Home » Verfadvies » Plafond verven

Plafond verven

Het verven van een plafond gebeurt niet zo vaak. Muren geven we nog wel eens een likje verf, maar een plafond wordt eigenlijk alleen geschilderd wanneer deze nieuw is of wanneer een oud plafond aan een opknapbeurt toe is. Moose F is ideaal om muren, plafonds en binnenbetimmeringen van uw huis te schilderen. Het is sterker dan de traditionele kalkverf of krijtverf, maar heeft wel die rustige, matte uitstraling. U blijft de structuur van de ondergrond zien. Moose F is ademend en daardoor geschikt voor oppervlakten die inkrimpen of uitzetten onder invloed van vochtverschillen. Uiteraard bevat de verf geen schadelijke stoffen, waardoor deze volledig veilig is voor binnengebruik.

Plafond sauzen met ademende verf? Kies Moose F.

Plafond verven
Schrootjes op het plafond verven, hier met Dimma Vit (white wash)

Waarom uw plafond verven met Moose Färg?

  • De mooie matte uistraling geeft een rsutige, diffuse lichtuitraling.
  • Anders dan bij latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar.
  • Geschikt voor hout, stuc, gips, behang en beton.
  • De verf is dampdoorlatend waardoor plafonds niet afgesloten worden. Het materiaal kan vocht blijven afgeven.
  • Bevat bijna geen oplosmiddelen en geen schadelijke stoffen. Binnen verven is volledig veilig, ook op slaapkamers.
  • Veegvast en dus ook schoon te maken – in tegenstelling tot bijvoorbeeld krijtverf.

Plafond verven met dekkende verf of wash

U kunt natuurlijk ook met doorschijnende kleuren werken: “Wash” zoals Dimma Vit white wash of (zie hieronder grey wash, een grijze waas).

plafond schilderen grey wash
Grey wash plafond schilderen

Plafond schilderen: tips

Controleer voordat u gaat schilderen ook of de toplaag van de muur of het plafond erg poederig is. Als dat het geval is, behandelt u dan eerst met zgn. fixeer die in de bouwmarkt te verkrijgen is

De kans op banen en vlekvorming wordt een stuk minder als u de verf vol opzet en goed verdeelt. Verf altijd eest even de kantjes van het plafond, de kozijnranden, plinten en dergelijke over een breedte van plusminus 10 cm. met een kwast.

Als de muur of plafond nog niet eerder met een verf behandeld is dan zuigt deze vaak teveel. U kunt dan de eerste keer de muur voorrollen met zgn. voorstrijk of grondisoleer om makkelijker te kunnen werken en de verf beter te kunnen verdelen. Dat is voor alle verfsoorten overigens aan te raden. Moose Färg F werkt net als de traditionele kalkverf of krijtverf.

Plafond verven? Nog wat tips:

Breng de verf vol op de muur aan – kris, kras-, ongeveer één vierkante meter per keer. Rol de verf gelijkmatig door, zonder veel kracht op de stok en roller uit te oefenen.

Plafond verven? Begin bij de plafondkant en werk naar onderen –per vierkante meter- door tot op de plint. Heb je de hele baan opgezet, rol dan het geheel luchtig door. Dit doet u vanaf het plafond naar de plint toe, licht diagonaal en omhoog, zonder de roller van de muur te halen. Dan krijg je minder last van banen. Rol de tweede baan vervolgens naar de eerste toe. Zo doet u vervolgens ook de rest. Werk bij voorkeur van het raam of licht af.

Voor een goed resultaat moet je zeker twee keer schilderen. Het is dus niet erg als de muur niet in één keer helemaal gedekt is, streef hier ook niet naar.

Plafond schoonmaken na het verven? Afnemen met een doek en lauw water is voldoende. Boenen en schrobben is teveel gevraagd, niet doen. Gebruik voor die gevallen Moose RDM bv. voor deuren en kozijnen.

Direct Moose F bestellen? Kijk voor de prijzen: houtverf Moose F

Wilt u een “slordig” effect dan kunt u toch voor een blokkwast kiezen. U kunt ook tamponneren indien gewenst. Moose F komt het beste tot zijn recht bij een licht zuigende ondergrond. Als de muur glimmend glad is zal de verf slecht “pakken” en moet de eerste laag echt goed doordrogen voor de tweede wordt opgezet.

Kan ik Moose F ook gebruiken voor het plafond van mijn badkamer of keuken?

Badkamers en keukens zijn de meest gevoelige kamers in het huis omdat er vocht en vet tegenaan slaat. Ook in deze kamers kunt u Moose F gebuiken voor het plafond.

gele beits binnen

Kalkverf voor binnen én buiten

Moose Färg is een sterke matte verf voor alle ondergronden zoals behang, stuc, multiplex en gipsplaat. Kalkverf is bijzonder populair. Dat komt door het mooie matte effect dat dit soort verf …

Lees verder

stenen muur groen verven

Matte muurverf voor binnen en buiten

Voor het verven van hout, stuc, behang, beton, baksteen en gips Met een muurverf in de traditionele Zweedse kleuren geeft u uw binnenmuren of buitenmuren een rustige uitstraling. Moose F …

Lees verder