Plafond verven

Plafond verven? Moose F is daarvoor ideaal.

Moose F is ideaal om binnenmuren, plafonds en binnenbetimmeringen van uw huis te schilderen, het is sterker dan de traditionele kalkverf of krijtverf. U blijft de structuur van de ondergrond zien en Moose F geeft een prachtige rustige uitstraling en matte reflectie van het licht. Plafond verven? Moose Färg brengt rust in uw kamer. Als u white wash wilt kunt u ook voor Dimma kiezen.

Plafond verven

Plafond verven

Behang, structuurverf etc. knapt enorm op en de kleureffecten zijn schitterend. Anders dan bij latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar. Moose Färg F muurverf vult niet op. Behang is goed af te werken met Moose Färg F. Voorwaarde is natuurlijk wel, dat het goed bevestigd dan wel gelijmd is. Wanden van lichte stuc worden heel mooi. Ideaal voor plafond verven.

Direct Moose F bestellen? Kijk voor de prijzen: houtverf Moose F

Voor een goed resultaat moet je zeker twee keer schilderen. Het is dus niet erg als de muur niet in één keer helemaal gedekt is, streef hier ook niet naar.

Moose Färg F en Dimma white wash plafond verf: veegvast en goed schoon te maken

Boenen en schrobben is echter teveel gevraagd, niet doen. Gebruik voor die gevallen Moose RDM bv. voor deuren en kozijnen. U kunt natuurlijk ook met koorschijnende kleuren werken: “Wash” zoals Dimma Vit white wash of (zie hieronder grey wash, een grijze waas).

 

plafond verven

grey wash plafond verven

 

Whitewash  of greywash verf bestellen? Klik op: Dimma white wash

 

Plafond schilderen: tips

Controleer voor je gaat schilderen ook of de toplaag van de muur of het plafond erg poederig is. Als dat het geval is behandel dan eerst met zgn. fixeer, die in de bouwmarkt te verkrijgen is

Kans op banen en vlekvorming wordt een stuk minder als je de verf vol opzet en opzet en goed verdeelt. Verf altijd eest even de kanjes van het plafond, de kozijnranden, plinten en dergelijke over een breedte van plusminus 10 cm. met een kwast.

Is de muur of plafond nog niet eerder met een verf behandeld, dan zuigt deze vaak teveel.U kunt dan de eerste keer de muur voorrollen met zgn. voorstrijk of grondisoleer om makkelijker te kunnen werken en de verf beter te kunnen verdelen. Dat is voor alle verfsoorten overigens aan te raden. Moose Färg F werkt net als de traditionele kalkverf of krijtverf.

Plafond verven

Schrootjes plafond verven met Dimma white wash

Plafond verven? Nog wat tips:

Breng de verf vol op de muur aan – kris, kras-, ongeveer één vierkante meter per keer. Rol de verf gelijkmatig door, zonder veel kracht op de stok en roller uit te oefenen.

Plafond verven? Begin bij de plafondkant en werk naar onderen –per vierkante meter- door tot op de plint. Heb je de hele baan opgezet, rol dan het geheel luchtig door. Dit doet u vanaf het plafond naar de plint toe, licht diagonaal en omhoog, zonder de roller van de muur te halen. Dan krijg je minder last van banen. Rol de tweede baan vervolgens naar de eerste toe. Zo doet u vervolgens ook de rest. Werk bij voorkeur van het raam of licht af.

Direct Moose F bestellen? Kijk voor de prijzen: houtverf Moose F

Wilt u een “slordig” effect dan kunt u toch voor een blokkwast kiezen. U kunt ook tamponneren indien gewenst. Moose F komt het beste tot zijn recht bij een licht zuigende ondergrond. Als de muur glimmend glad is zal de verf slecht “pakken” en moet de eerste laag echt goed doordrogen voor de tweede wordt opgezet.

  • Kamer verven zonder latex verf ?

    Kamer verven? Matter is er niet krijgen, matter dan latex verf Zoekt u een ecologische en supermatte verf om uw kamer te verven en wilt u geen latex verf gebruiken? …

    Lees verder