Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Witte beits voor binnen én buiten

Witte beits voor binnen én buiten

Zowel prachtig als contrastkleur of als hoofdkleur

Uw hout beschermen en verfraaien met witte beits? De producten van Moose Färg maken uw hout niet alleen mooi wit, maar beschermen uw hout ook tegen invloeden van buitenaf. Onze beits trekt in het hout en heeft een vochtregulerende werking. Hierdoor blijft het hout ademen en gaat het langer mee.

U heeft de keuze uit een volledig dekkende witte (tuin)beits of een beits die een witte waas over het hout legt waarbij de houtkleur nog gedeeltelijk zichtbaar blijft. Dit laatste wordt white wash genoemd.

Bij Moose Färg bent u gegarandeerd van Zweedse topkwaliteit, persoonlijk advies en goede service.

Witte bets tuinhout verven
Schutting geverfd in witte beits

Direct aan de slag met witte dekkende beits?

Dekkende witte beits

Binnen het Moose Färg kleurenpalet vindt u standaard twee soorten dekkende witte beits: Norrland Vit en Grädde. Beide wit-tinten voorzien uw tuinhuis, schutting of overkapping van een prachtige matte afwerking en dekking.

Norrland Vit

Norrland Vit is onze sneeuwwitte beitskleur. Deze kleur is, zoals de naam al aangeeft, zo wit als sneeuw. Deze kleur wordt ook wel Zweeds wit genoemd omdat het de standaard kleur wit is in Zweden. Hij wordt daar voornamelijk gebruikt als contrastkleur, naast bijvoorbeeld het fellere rood. Door wit als contrastkleur te gebruiken creëert u meer dynamiek.

U kunt deze witte beits natuurlijk ook op zich gebruiken. De kleur is dan het beste te vergelijken met RAL 9016 of RAL 9003.

witte beits
Witte beits Norrland Vit

Grädde

De andere witte beitskleur in ons assortiment heet Grädde. Deze beits is meer een gebroken wit. Grädde betekent (slag)room in het Zweeds, en dat beschrijft deze wittint goed. Deze kleur is zachter en niet spierwit.

Grädde is te vergelijken met RAL 9010 (gebroken wit), dit is de meest gekozen kleur in Nederland voor onder andere deuren en kozijnen. Grädde wordt net als Norrland Vit vaak gebruikt om kozijnen en daklijsten van een tuinhuis te verven, maar kan uiteraard ook losstaand gebruikt worden.

Witte beits Grädde
Gebroken witte beits Grädde

Witte beits voor zowel binnen als buiten

Onze witte beits is zowel binnen als buiten te gebruiken voor allerlei toepassingen. De beits bevat geen schadelijke stoffen voor de mens, is helemaal mat en geschikt voor diverse ondergronden. Zo is de beits geschikt voor alle soorten hout; vuren, grenen, Douglas, lariks en zelfs Red Cedar. Ook toe te passen op geïmpregneerd hout.

Doorgaans zijn met Moose F verf 2 lagen voldoende voor een dekkend resultaat. Omdat het een lichte kleur is, zijn bij de wit-tinten 3 dunne lagen over het algemeen voldoende voor een dekkend resultaat.

Witte beits buiten

De witte beits van Moose Färg wordt veelal buiten gebruikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Ook wordt witte beits veelvuldig gebruikt als contrastkleur bij een hoofdkleur. Wilt u de typisch Zweedse uitstraling creëeren? Gebruik dan Moose F Falu Röd als hoofdkleur in combinatie met Norrland Vit al contrastkleur.

Witte beits binnen

Onze Moose Färg beitsen kunnen ook uitstekend binnen worden gebruikt. Vaak wordt er gekozen om de beits op tuinmeubelen, schuurtjes, overkappingen of schuttingen aan te brengen. Maar, ook binnen geven onze kleuren prachtige dekking en een matte afwerking. Vaak nog matter dan krijtverf of kalkverf. Voor binnenmeubels kunt u het beste Moose RDM gebruiken. Deze variant kan beter tegen aanrakingen en is makkelijker schoon te maken. Voor een schrootjesplafond of muur is Moose F of Dimma Vit (whitewas) het meest geschikt.

In sommige gevallen raden we bij onze witte kleuren een isoleerprimer aan. Dit is het geval bij houtsoorten die erom bekend staan te kunnen gaan bloeden (zoals Merbau) of bij het wit verven en lakken van een eiken vloer. Neem bij twijfel contact met ons op.

Bekijk per toepassing en houtsoort onze uitgebreide verfadviezen:

Half transparante of dekkende beits?

Als u beits aanschaft kunt u kiezen voor dekkende of half transparante versie. Al onze beits kleuren zijn ook beschikbaar in deze half transparante versie. Deze kleuren heten Dimma, en geven een waas (white wash) over het hout, maar laten de natuurlijke kleur van het hout er doorheen zien. Dimma beits geeft hierdoor een natuurlijke, maar toch mooi afgewerkte uitstraling. Zowel de half transparante als dekkende beits zijn van topkwaliteit en onschadelijk voor de mens. De keuze hangt compleet af van uw persoonlijke voorkeur en de stijl waar u voor kiest. Een voorbeeld van white wash ziet u hierboven op het tuinbankje.

White wash Dimma
dekkende witte beits
Dekkende beits Moose F

Verven met een transparante witte beits of white wash?

Witte beits als contrastkleur

De witte beitsen van Moose Färg zijn prachtig om te gebruiken als contrastkleur in combinatie met één van onze andere kleuren. Karakteristiek voor Zweden is het Zweeds rode hout in combinatie met Norrland Vit, maar uiteraard zijn er ook andere combinaties mogelijk met onze witte beits als contrastkleur. In Nederland zijn we meer gewend aan ral 9010 (Grädde) dan aan spierwit (Norrland Vit).

Carel Dicke (Mariënberg): “Na wat schoonmaken en licht schuren was het prachtig verven met deze verf, Falu Röd en Norrland Vit. Kwaliteit! Het resultaat mag er wezen.” Lees meer →

Inspiratiefoto’s witte houtverf

Laat u inspireren door de mooie foto’s van anderen die u voorgingen met witte beits van Moose Färg.

Tuinbankje opknappen
witte overkapping
Overkapping schilderen
schuur-verven-wit
Wit tuinhuis verven in ral 9010 Grädde
schutting wit
huis zweedse stijl
kleuren houtverf

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.