Witte beits voor binnen én buiten

Gaat u witte beits gebruiken voor binnen of buiten maar wilt u eerst meer te weten komen over dit product? Dan bent u bij ons aan het juist adres! Moose Färg staat voor kwaliteit en legt u graag uit waar deze (tuin)beits voor bedoeld is, waar u keuzes tussen kunt maken en waarop u moet letten bij het aankopen en-aanbrengen van witte beits.

U kunt ook direct ons assortiment aan witte beits (Moose F) bekijken.

Witte bets tuinhout verven
Tuinhout verven met witte beits

Moose Färg witte beits

Binnen ons assortiment van Moose Färg bieden wij twee verschillende soorten witte beits, beide voorzien uw tuinhuis, schutting of overkaping van een prachtige matte afwerking en dekking. Geschikt voor alle soorten hout; vuren, grenen, douglas, lariks en zelfs red cedar. Ook toe te passen op geïmpregneerd hout. Doorgaans zijn 2 tot 3 lagen voldoende voor een dekkend resulaat. Vooral buitenoppervlaktes dient u van zeker drie verflagen te voorzien. Buiten heeft u namelijk ook te maken met weersinvloeden. Bij Moose Färg hebben wij de witte beits kleuren Norrland Vit en Grädde.

Norrland Vit

Norrland Vit is onze sneeuwwitte beitskleur. Deze kleur is, zoals de naam al aangeeft, zo wit als sneeuw. Deze kleur wordt ook wel Zweeds wit genoemd omdat het de standaard kleur wit is in Zweden. Een erg populaire kleur. Tip! Combineer de beits sneeuwwit met een felle verfkleur uit ons assortiment. Een voorbeeld van Norrland Vit witte beits ziet u hieronder.

Witte beits Norrland Vit
Witte beits Norrland Vit

Grädde

Onze grädde witte beits, heeft een gebroken witte kleur. Grädde betekent slagroom in het Zweeds. Deze kleur is zachter en niet spierwit. Het is te vergelijken met RAL 9010 (gebroken wit), dit is de meest gekozen kleur in Nederland voor onder andere deuren en kozijnen. Onze Moose F Grädde is erg mooi te combineren met één van onze andere kleuren. Zie bijvoorbeeld deze prachtige Pipowagen in de kleuren Grädde en Sommarblå.

pipowagen-sommarblå
Pipowagen in Grädde en Sommarblå

Witte beits voor zowel binnen als buiten

Onze witte beits is zowel binnen als buiten te gebruiken. Onze beits bevat geen schadelijke stoffen voor de mens, is helemaal mat en geschikt voor diverse ondergronden.

Witte beits buiten

Moose Färg witte beits wordt veelal buiten gebruikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Beitsen met Moose Färg is prettig om te doen. De verf is watergedragen, ruikt niet en heeft een prettige structuur. Meng de verf met een beetje water (zo’n 5-10%) en u bent klaar om te beitsen! Wij raden u aan om van te voren onderzoek te doen welke behandeling de oppervlakte nodig heeft die u wil gaan beitsen. Wilt u graag advies? Wij helpen graag!

Witte beits binnen

Onze Moose Färg beitsen kunnen ook uitstekend binnen worden gebruikt. Vaak wordt er gekozen om de beits op tuinmeubelen, schuurtjes, overkappingen of schuttingen aan te brengen. Maar ook binnen geven onze kleuren prachtige dekking en een matte afwerking. Vaak nog matter dan krijtverf of kalkverf. Er zijn binnen veel verschillende typen ondergrond. Daarom raden wij u aan om vóór het verven contact op te nemen met ons. Wij geven u graag advies over de voorbereiding en het stappenplan tijdens het verven. Zo gaat uw witte beits langer mee en bent u tevreden met het resultaat. Dat is namelijk waar het bij ons om draait. Bekijk hier een aantal tips per toepassing.

Half transparante of dekkende beits?

Als u beits aanschaft kunt u kiezen voor dekkende of half transparante. Al onze beits kleuren zijn ook beschikbaar in deze half transparante versie. Deze kleuren heten Dimma, en geven een waas (white wash) over het hout, maar laten de natuurlijke kleur van het hout er doorheen zien. Dimma beits geeft hierdoor een natuurlijke, maar toch mooi afgewerkte uitstraling. Zowel de half transparante als dekkende beits zijn van top kwaliteit en onschadelijk voor de mens. De keuze hangt compleet af van uw persoonlijke voorkeur en de stijl waar u voor kiest. Een voorbeeld van zo’n white wash ziet u hieronder.

witte beits white-wash
Tuinbankje in white wash

Verven met een transparante witte beits of white wash?

Bent u geïnteresseerd in Moose Färg witte beits? Of een heeft u een vraag?

Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden van witte beits in uw situatie. Wilt u persoonlijk en deskundig advies? Stuur ons een e-mail, of bekijk de instructie video. U kunt ook een gratis kleurenkaart aanvragen