Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Witte beits voor binnen én buiten

Witte beits voor binnen én buiten

Wilt u uw houten schutting, tuinhuis, meubels of ander houtwerk beschermen en verfraaien met witte beits? We geven u graag meer informatie en advies zodat u de juiste keuze kunt maken.

De producten van Moose Färg maken uw hout niet alleen mooi wit, maar beschermen uw hout ook tegen invloeden van buitenaf. Onze beits trekt in het hout en heeft een vochtregulerende werking. Hierdoor gaat uw hout langer mee.

U kunt kiezen voor een volledig dekkende witte (tuin)beits of een beits waarbij de houtskleur nog gedeeltelijk zichtbaar blijft. Dit laatste wordt meestal white wash genoemd.

Bij Moose Färg bent u gegarandeerd van Zweedse topkwaliteit, persoonlijk advies en goede service.

Witte bets tuinhout verven
Tuinhout verven met witte beits

U kunt ook direct ons assortiment aan witte dekkende beits (Moose F) bekijken.

Dekkende witte beits

Binnen ons assortiment van Moose Färg bieden wij twee verschillende soorten dekkende witte beits, beide voorzien uw tuinhuis, schutting of overkapping van een prachtige matte afwerking en dekking. Geschikt voor alle soorten hout; vuren, grenen, douglas, lariks en zelfs red cedar. Ook toe te passen op geïmpregneerd hout. Doorgaans zijn 2 tot 3 lagen voldoende voor een dekkend resultaat. Vooral buitenoppervlaktes dient u van zeker drie verflagen te voorzien vanwege de dekkende kracht van de witte kleur. Daarnaast heeft u buiten ook te maken met weersinvloeden. Bij Moose Färg hebben wij de witte beits kleuren Norrland Vit en Grädde.

witte beits
Witte beits Norrland Vit

Norrland Vit

Norrland Vit is onze sneeuwwitte beitskleur. Deze kleur is, zoals de naam al aangeeft, zo wit als sneeuw. Deze kleur wordt ook wel Zweeds wit genoemd omdat het de standaard kleur wit is in Zweden. Hij wordt daar voornamelijk gebruikt als contrastkleur, naast bijvoorbeeld het fellere rood. Door wit als contrastkleur te gebruiken creëert u meer dynamiek.

U kunt deze witte beits natuurlijk ook op zich gebruiken. De kleur is dan het beste te vergelijken met RAL 9016 of RAL 9003.

Witte beits Grädde
Gebroken witte beits Grädde

Grädde

De andere witte beitskleur in ons assortiment heet Grädde. Deze beits is meer een gebroken wit. Grädde betekent slagroom in het Zweeds, en dat beschrijft deze wittint goed. Deze kleur is zachter en niet spierwit.

Grädde is te vergelijken met RAL 9010 (gebroken wit), dit is de meest gekozen kleur in Nederland voor onder andere deuren en kozijnen.

Grädde wordt net als Norrland Vit vaak gebruikt om kozijnen en daklijsten van een tuinhuis te verven, maar kan uiteraard ook losstaand gebruikt worden.

We heben vele foto’s van al onze verfkleuren die u helpen om een keuze te maken. Bekijk onze inspiratiepagina voor heel veel voorbeelden.


Witte beits voor zowel binnen als buiten

Onze witte beits is zowel binnen als buiten te gebruiken. Onze beits bevat geen schadelijke stoffen voor de mens, is helemaal mat en geschikt voor diverse ondergronden.

Witte beits buiten

De witte beits van Moose Färg wordt veelal buiten gebruikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Beitsen met Moose Färg is prettig om te doen. De verf is watergedragen, ruikt niet en heeft een prettige structuur. Meng de verf met een beetje water (zo’n 5-10%) en u bent klaar om te beitsen! Wij raden u aan om van te voren onderzoek te doen welke behandeling de oppervlakte nodig heeft die u wil gaan beitsen. Wilt u graag advies? Wij helpen graag!

Witte beits binnen

Onze Moose Färg beitsen kunnen ook uitstekend binnen worden gebruikt. Vaak wordt er gekozen om de beits op tuinmeubelen, schuurtjes, overkappingen of schuttingen aan te brengen. Maar ook binnen geven onze kleuren prachtige dekking en een matte afwerking. Vaak nog matter dan krijtverf of kalkverf. Voor binnenmeubels kunt u het beste Moose RDM gebruiken. Deze variant van de witte beits kan beter tegen aanrakingen en is beter schoon te maken. Voor een schrootjesplafond of muur is Moose F het meeste geschikt.

Bekijk per toepassing en houtsoort ook al onze uitgebreide verfadviezen.Half transparante of dekkende beits?

Als u beits aanschaft kunt u kiezen voor dekkende of half transparante. Al onze beits kleuren zijn ook beschikbaar in deze half transparante versie. Deze kleuren heten Dimma, en geven een waas (white wash) over het hout, maar laten de natuurlijke kleur van het hout er doorheen zien. Dimma beits geeft hierdoor een natuurlijke, maar toch mooi afgewerkte uitstraling. Zowel de half transparante als dekkende beits zijn van topkwaliteit en onschadelijk voor de mens. De keuze hangt compleet af van uw persoonlijke voorkeur en de stijl waar u voor kiest. Een voorbeeld van zo'n white wash ziet u hierboven.

White wash Dimma
dekkende witte beits
Dekkende beits Moose F

Verven met een transparante witte beits of white wash?


Inspiratie foto's witte houtverf

Op onze inspiratiepagina vindt u nog veel meer foto's van klanten.


Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.