Home » Verfadvies » Matte muurverf voor binnen en buiten

Matte muurverf voor binnen en buiten

Voor het verven van hout, stuc, behang, beton, baksteen en gips

Met een muurverf in de traditionele Zweedse kleuren geeft u uw binnenmuren of buitenmuren een rustige uitstraling. Moose F is een totaal matte muurverf, geschikt voor diverse ondergronden. Met Moose Färg buiten schilderen is prettig om te doen en geeft uw muur of gevel een duurzaam resultaat. Zeer gemakkelijk in onderhoud en milieuvriendelijk.

Moose Färg muurverf bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:


Binnenmuur verven met matte muurverf

Een binnenmuur verven met een matte verf? Of uw binnenmuur nu gemaakt is van hout, stuc of gips; Moose F is zeer geschikt voor het verven van uw binnenmuren. De unieke matte kleuren van Moose F geven de muren van uw slaapkamer, de kinderkamers of woonkamer een prachitge rustige lichtuitstraling (matter nog dan kalkverf en krijtverf).

Bij het kiezen van een muurverf voor binnen is het extra belangrijk dat er geen gifstoffen inzitten. Zeker bij het verven van een kinderkamer. Moose F is praktisch oplosmiddelvrij en waterverdunbaar. Je zou er dus diezelfde avond nog kunnen slapen. Uw muren zijn na het verven en drogen goed schoon te maken met een vochtige doek. Een fijne verf voor muren, plafonds, lambriseringen en betimmeringen.

De dampdoorlatende eigenschap van de muurverf is zeer prettig omdat de muren zo gemakkelijk vocht kunnen opnemen en afgeven. De eigenschappen van de ondergrond blijven zo behouden en worden niet verstikt. Anders dan bij bijvoorbeeld latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar.

Jolanda Kerssen, Cabeceiras de Basto (Portugal): "Na een drukke zomer eindelijk de tijd gevonden om onze binnenmuur te verven. De muur was voorheen wit en we hebben deze geverfd met Skiffer Gra. Twee lagen was voldoende en we zijn heel tevreden. Prima verf om mee te werken. Het is zelfs zo goed bevallen dat we komend voorjaar de buitenluiken gaan doen."


Hoe moet ik een binnenmuur verven met Moose F?

Het verven met Moose F is een feestje omdat het geurloos en watergedragen is. Belangrijk is een goede voorbewerking van het materiaal zodat u na het schilderen een duurzaam resultaat krijgt.

1. Let bij een onverfde binnenmuur op de zuigkracht van de ondergrond.

Gaat u een binnenmuur van hout verven? Hout dat al langer binnen staat kan soms wat vettig worden. Onvet goed met een sopje (bv. met Polarsken lijnoliezeep) en schuur eventueel licht op met korrel 80. Hierdoor hecht de verf beter. Als de houten muur reeds gelakt is dan is het raadzaam deze eerst goed op te schuren.

Gaat u een bakstenen muur binnen verven? Dit is een zogenaamde 'zuigende' ondergrond. Soms is het handig voor te bewerken met een isoleer/voorstrijk, anders zuigt de verf er moeten er meer lagen worden aangebracht voor een volledig dekkend resultaat.

Wilt u een gestucte muur verven? Ook stucwerk zuigt erg wanneer het niet eerder geverfd is.  Gebruik van een zgn. voorstrijk of isoleer helpt, anders zuigt het stuc teveel en heeft u onnodig werk.

Wil u behang of structuurverf oververven? Dit kan u doorgaans na even goed schoonmaken direct oververven. Lees ook onze uitgebreide pagina over behang verven.

Ook leem, gipsplaat en keramiek zijn een prima ondergrond voor alle Moose typen.

2. Muurverf Moose F werkt heel gemakkelijk met een blokkwast. De verf vult niet op - zoals bijvoorbeeld latex - dus je blijft de originele structuur van het stuc of behang zien. Na de eerste laag met een kwast kun je ook met een vachtroller werken. Hierbij is het van belang ruim verf te nemen en ook de muur van diverse kanten te bekijken. Zeker bij een ongelijk oppervlak, zoals bij het verven van spachtelputz stucwerk of stuctuurbehang, kunnen er 'gaatjes' in de verf ontstaan. Deze moeten goed van alle kanten worden geverfd.

Moose F kan ook over andere verf aangebracht worden, mits deze niet bladdert. Twijfelt u over de voorbewerking, stuur ons dan een e-mail voor advies.

Uw muren zijn na het verven en drogen goed schoon te maken met een vochtige doek. Hard boenen of schuren is zeer af te raden.

Moose Färg matte muurverf bestellen?


Buitenmuur verven/bakstenen muur verven

Ook het verven van een buitenmuur van baksteen of beton is zeer goed mogelijk met Moose F. Een oude bakstenen muur schilderen geeft uw tuin weer een frisse uitstraling.

Stenen buitenmuur verven matte verf
Buitenmuur geverfd met Moose F Bohus Blå

Hoe schilder je een bakstenen buitenmuur? Hoe verf je een muur zonder strepen?

 1. Beoordeel de ondergrond of zuigsterkte, vuil en oude verfresten.

  Moose F komt het beste tot zijn recht bij een licht zuigende ondergrond.
  - Als u een zeer sterk zuigende ondergrond heeft dan zal de verf veel harder in de ondergrond trekken dan gemiddeld. Dit voorkomt u door eerst een isoleer/voorstrijk op te brengen. Deze kunt u gewoon bij de bouwmarkt kopen. Is uw muur al eens behandeld met bv. latex, dan is voorstrijk niet nodig.
  - Als de muur glimmend glad is zal de verf juist minder goed “pakken”. De verf zuigt er dan juist minder hard dan gemiddeld in. In dit geval  moet de eerste laag echt goed doordrogen voor de tweede wordt opgezet.
  - Bladderende verfresten moeten worden verwijderd (bv. met een hogedrukspuit), verfresten die goed vastzitten zijn geen probleem.

  Maak de muur voor het verven even goed schoon met een sopje van water en zeep (bv. biologische lijnoliezeep Polarsken)

 2. Verf aanbrengen.

  Breng de verf met een roller vol op de muur aan – kris, kras-, ongeveer één vierkante meter per keer. Rol de verf gelijkmatig door, zonder veel kracht op de stok en roller uit te oefenen. Begin bij de plafondkant en werk naar onderen – per vierkante meter - door tot op de plint of grond.

 3. Afrollen.

  Heeft u de hele baan opgezet, rol dan het geheel luchtig door. Dit vanaf het plafond naar de plint toe, licht diagonaal en omhoog, zonder de roller van de muur te halen. Dan krijgt u minder last van banen. Rol de tweede baan vervolgens naar de eerste toe. Zo doet u vervolgens ook de rest. Werk bij voorkeur van het raam of licht af.

 4. Voor een vintage effect

  Tip. Wilt u een “slordig” effect, dan kunt u met een blokkwast verven of tamponneren. U kunt eventueel ook white wash gebruiken. Hierbij is niet alleen de structuur, maar ook de kleur van de ondergrond nog gedeeltelijk zichtbaar.


Houten gevel verven

Een houten buitengevel schilderen gaat perfect met Moose F. Voor een duurzaam resultaat is het belangrijk om het hout op een goede manier voor te bereiden. Zo is het bij nieuwe gevelplanken verstandig om deze eerst even te laten liggen voordat u gaat verven. U kunt ook een oude geven overschilderen. Lees ons uitgebreide advies voor het verven van uw buitenhout op Schildertips voor buiten.

gevel zwart verven

Matte muurverf: kleuren

Het kiezen van een kleur muurverf is zeer persoonlijk. Gaat u voor de spectaculaire mat zwarte muurverf (Vasa Svart) of kiest u een bescheidenkleur als gebroken wit (Grädde)?

U kunt kiezen voor een van de matte kleuren uit ons standaardassortiment. Dit zijn allemaal kleuren uit het originele Zweedse kleurenpallet. Vraag een gratis handgeverfde kleurenkaart aan om de kleuren in het echt te zien.

Wilt u een specifieke andere kleur? Bestel dan uw eigen klantkleur en vermeld in de bestelnotities uw kleurcode.

Moose Färg muurverf bestellen?


Veelgestelde vragen over muurverf

Kan ik een afgebladderde buitenmuur verven?

Het is niet verstandig om over een muur die bladdert heen te verven. Als u over een bladderende verflaag heen schildert dan zal de nieuwe verf hechten aan de verf die er nog op zit. Als deze onderlaag los blijft bladderen, dan gaat de nieuwe verflaag mee. U kunt even de hogedrukspuit op uw muurtje zetten om de bladderende verf ervanaf te krijgen. Verfresten die goed vast blijven zitten zijn geen probleem, hier kunt u gewoon overheen verven.

Kun je bakstenen verven?

Ja, dit kan zeker. Beoordeel uw baksteen (bijvoorbeeld door middel van een teststukje) om te zien of de stenen erg hard zuigen. Bij een sterk zuigende ondergrond is het soms handig om eerst voorstrijk op te brengen. Dit scheelt extra lagen verven.

Is de muurverf van Moose Färg geschikt voor het verven van een kinderkamer of babykamer?

Ja, onze verf is zeer geschikt - en veilig - voor een baby- of kinderkamer.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.