Dekkende beits

Moose Färg dekkende beits trekt in het hout, vormt geen film over het hout en blijft totaal mat. Bladdert niet (mits goed aangebracht). Ook kan er geen vocht onder kruipen zodat het niet afbladdert. Het onderhoud is erg eenvoudig, gewoon schoonmaken en weer behandelen met Moose Färg. Schuren is niet nodig bij onderhoud.

Dekkende beits bestellen? Voor producten & prijzen:

dekkende-beits-grijs
Dekkende beits op de schutting (Skiffer Grå)

Frank Mussche Sas van Gent: “Dank voor je advies Jan. Ik denk dat het goed is de eerste laag dekkende beits Moose F wat verdund op te brengen, hij is er lekker ingetrokken. Ik laat eea nu eerst een dag of 5 doordrogen en als het dan weer droog en warm is volgt de tweede laag. Ik denk dat ik net niet toe kom met de 4 liter, eventueel bestel ik 2 liter bij, het wordt dan wel iets duurder maar mooi wordt het wel. De grijze kleur geeft direct veel meer diepte aan de tuin.”

Wat is dekkende beits?

Met een laagje beits beschermt u hout tegen weersomstandigheden. Beits dringt in het hout, in tegen stelling tot een lakverf die een filmlaag op het hout legt. Beits kan transparant – of doorzichtig – zijn, maar kan ook een kleurtje hebben. Wanneer een beits zoveel kleur bevat dat de kleur van het hout wordt ‘afgedekt’, en dus niet meer zichtbaar is, dan noemen we dit een dekkende beits. De nerven en structuur van het hout zijn nog wel zichtbaar. Tussen een dekkende beits en een transparante beits zit ook nog half-transparante beits. Dit wordt ook wel vaker semi-transparant of wash genoemd. Hierbij is ook de kleur van de ondergond nog gedeeltelijk zichtbaar en is hert resultaat du ook afhankelijk van de kleur van het hout. De bekenste halftransparante beitsen zijn white wash en grey wash.

Moose F is een voorbeeld van een matte dekkende buitenbeits. Qua kleur geeft Moose F een volledige dekking, net zoals bverf dat doet. Qua technische werking en houtbescherming is het echter een beits. Hieronder ziet u de kleur Ljus Blå op een ruwer plankje hout. De nerven zijn nog zichtbaar, maar de kleur van het hout is volledig lichtblauw.

Dekkende beits lichtblauw
Lichtblauwe (Ljus Blå) dekkende beits

Dekkende beits
Kiruna Grå en Bohus Blå dekkende beits van Moose Färg

Moose Färg  beits heeft een open structuur en vormt geen afdekkende film.

Daarom ademt het hout mee. Aanbrengen is simpel vanwege het matte karakter, u ziet geen penseelstreken.Moose Färg bladdert niet dus overschilderen en bijwerken kan altijd. Bevalt in Zweden al eeuwen als praktische, fraaie en betaalbare oplossing.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, maak uw eigen kleurcombinaties

Ecologisch verantwoord, milieuvriendelijk en toch bijzonder duurzaam. Fijne dekkende beits voor blokhut, tuinhuis, schuur, schutting, garage of een houten huis. Deze dekkende buitenbeits is geschikt voor alle houtsoorten, reeds gebeitst of geverfd, glad geschaafd en geimpregneerd, thermisch behandeld hout en red cedar Met name de laatste houtsoorten zijn bijzonder kieskeuring bij afwerking: Moose Färg is hiervoor ontwikkeld.

Dekkende beits kleuren
Dekkende beits kleuren

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Moose Färg beits is gemakkelijk in gebruik en onderhoud.

Het verwerkt eenvoudig want penseelstreken blijven niet zichtbaar door het matte effect. Bijwerken in het Nederlandse klimaat om de ca. 4 a 5 jaar, het onderhoud is erg gemakkelijk want schuren hoeft niet. U hoeft het hout alleen schoon te maken met een sopje van bijvoorbeeld Polarsken lijnoliezeep en water. Licht inspuiten en daarna met de tuinslang afspoelen. Daarna kunt u het oppervlak weer opnieuw behandelen met 1 laag dekkende beits van Moose Färg.

Bekijk alle Moose Färg beits kleuren op onze kleurenpagina of vraag een gratis kleurenkaart aan.

dekkende beits zwarte matte beits voor buiten
Vasa Svart

Moose Färg dekkende beits bestellen? Voor producten & prijzen klik hier: bestellen

De originele Moose Färg dekkende beits kleuren

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurkaart aan!

Veelgestelde vragen over dekkende beits

Hoe dekkend is dekkende beits?

Met dekkende beits wordt bedoeld dat de kleur van het hout niet meer zichtbaar is, maar de structuur van het hout nog wel. Dit betekent dat het niet uitmaakt of het hout licht of donker is omdat de dekkende beits de kleur van de ondergrond ‘afdekt’.