Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Bruine beits

Bruine beits voor binnen en buiten

Bent u op zoek naar een dekkende, bruine beits? Onze donkerbruine beitskleur Visby Brun geeft uw hout een klassieke en toch warme uitstraling.

Visby Brun is een intense, sterke kleur op basis van aardpigment. De kleur is totaal mat en volledig dekkend, terwijl de houtstructuur zichtbaar blijft. Deze bruine kleur neigt naar bruinrood en heeft een licht effect van carboleum. Een neutrale kleur die goed gebruikt kan worden als basiskleur.

kast bruin verven
Tuinkamer met tuinkast in Visby brun

Warme, donkerbruine beits bestellen?

De afbeeldingen op deze pagina geven een goede indruk van Moose F Visby Brun en de werking ervan op hout. Houdt u er rekening mee dat beeldscherminstellingen de kleurweergave kunnen beïnvloeden. Wilt u de kleur liever in het echt zien? Vraag dan onze handgeschilderde kleurenkaart aan, deze geeft onze kleuren exact weer.

Moose F dekkende bruine beits

Beits of verf?

Deze termen komt u wisselend op onze website tegen, we leggen u graag uit waarom. Onze dekkende beits Moose F geeft namelijk bescherming tegen weersomstandigheden zoals een beits dit doet, terwijl het de kleur geeft van een verf. Moose F biedt alle voordelen van een beits en is volledig dekkend zoals een houtverf. De nerven van het hout blijven zichtbaar, terwijl het hout een dekkende, matte kleur krijgt.

Moose F is te gebruiken op alle soorten hout, waaronder grenen, lariks, vuren en Douglas. De houtverf is uniek omdat deze nauwelijks oplosmiddelen bevat en watergedragen is, maar toch sterk genoeg is voor buitengebruik met een duurzaam resultaat. Ideaal om als buitenbeits of tuinbeits te gebruiken! Moose F gaat lang mee en bladdert niet (mits goed toegepast), door zijn werking als een beits. Na het verven met Moose F bent u gemiddeld 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij.

Verfadvies

Een goede voorbereiding is van belang voor een duurzaam verfresultaat. Daarom is het verstandig om u goed te laten informeren over de keuze van de verf, de voorbewerking en het gebruik. Lees onze adviezen voor verschillende toepassingen op de adviespagina of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

bruine beits
Moose F trekt in het hout, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft

Bruine beits voor uw tuinhuis, schutting of schuurtje kopen?

Liever uw eigen kleur bruine beits bestellen?

Wilt u bruine verf bestellen, maar ziet u de kleur graag wat lichter of juist wat meer roestbruin dan onze Visby Brun? Wij kunnen alle kleuren voor u mengen. Kies in het productoverzicht voor ‘Klantkleur‘ en geef in de opmerkingen aan welke kleur u wilt hebben door de NCS code of het RAL nummer aan ons door te geven.

Schuur verven zwartbruin ral 8019
Schuur in een mix van Visby Brun en Vasa Svart

De kleur van deze schuur in Eefde (Gelderland) laat zich nog het beste omschrijven als ‘een kop koffie zonder melk’. Het is een mix van onze Moose F Visby Brun en Vasa Svart. De combinatie geeft een warme klassieke uitstraling van carboleum. Lees verder.

Visby, stad op het Zweedse eiland Gotland

In Zweden bouwt men al generaties lang huizen van hout. Niet gek dat ze daar als geen ander weten hoe je hout moet bewerken en beschermen.

Het Zweedse eiland Gotland ligt in de Oostzee van Zweden en telt ruim 59.000 inwoners. Het is een echt vakantie-eiland. Onze bruine beits is vernoemd naar de grootste stad op dit Zweedse eiland: Visby. Deze hanzestad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, mede doordat de oude stadsmuur en vele (meer dan 200) middeleeuwse pakhuizen en woningen nog in tact zijn.

Gotland Zweden
Gotland, het eiland waar hanzestad Visby ligt

Dimma wash half transparante bruine beits

Liever een half transparante beits waarbij de houtkleur zichtbaar blijft? Bestel dan Dimma wash. Dimma betekent mist of nevel in het Zweeds. Dat is precies wat Dimma doet: het legt een waas over uw hout, terwijl u de houtkleur blijft zien. Onze half transparante bruine beits is geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken, bijvoorbeeld om een warme tint aan betimmeringen of meubels te geven. Houd er rekening mee dat de ondergrond grotendeels bepaalt hoe het uiteindelijke resultaat wordt.

U kunt altijd een proefpotje bestellen als u eerst na wilt gaan hoe de kleur precies uitpakt op uw hout of een gratis kleurenkaart aanvragen.

bruine beits
Links: dekkende bruine beits Moose F, rechts: half-transparante bruine beits Dimma.

Half transparante bruine beits kopen?

tuinset bruin geverfd
Tuinset geverfd in Dimma wash Visby Brun

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.