Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Antraciet beits

Antraciete beits

Voor degenen die zwart een mooie, maar iets te harde kleur vinden, is Antraciet een mooie kleurtint. Antraciet valt onder de grijstinten, maar oogt in sommig daglicht bijna zwart.

Een antraciete beits is populair omdat het een stijlvolle kleur is die bovendien goed met veel andere kleuren te combineren is. In het RAL kleurensysteem wordt RAL 7016 omschreven als antracietgrijs. Het is een donkergrijze kleur die tegen zwart aan zit, maar nét wat vriendelijker oogt dan zwart.

Moose Färg antraciete beits is totaal mat, wat een extra stoer en robuust effect geeft. De matte kleuren weerspiegelen geen zonlicht, waardoor uw geverfde oppervlak een rustige aanblik heeft. U vindt onze antraciete beits tussen onze kleuren als Antracit Grå. Een zeer kleurvaste antraciet op basis van aardpigment.

  • Zweedse kwaliteit gebaseerd op een eeuwenlange traditie
  • Bladdert niet (mits goed de aanwijzingen gevolgd)
  • Dampdoorlatend karakter
  • Laat het hout leven, sluit het niet af
  • Gemiddeld minimaal 4 – 5 jaar onderhoudsvrij
  • Milieuvriendelijke samenstelling
Houten gevel verven ral 7016
Gevel in Moose F Antracit Grå

Antraciete beits bestellen? Bestel Moose F Antracit Grå:

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Moose F antraciete beits beschermt uw hout

De beits van Moose Färg is heel geschikt als tuinbeits vanwege de damp-open eigenschappen. Hout is een natuurproduct dat vocht uitwisselt met zijn omgeving. Het krimpt of het zet uit en er ontstaan scheurtjes. Met andere woorden: hout werkt. Het geeft vocht af in een droge omgeving en neemt vocht op wanneer het in een vochtige of natte omgeving staat. In uw tuin is het ook wisselend vochtig en droog. Kortom: het is nuttig om uw tuinhout te beschermen, zodat schimmels en houtrot geen kans krijgen.

Moose F dekt als een verf, maar heeft de werking van een beits. Hierdoor profiteert u van de houtbescherming die een beits biedt, en kunt u tegelijkertijd genieten van één van onze mooie kleuren, waaronder antraciet (ofwel ral-7016).

Het verven van uw schutting, tuinhuis of veranda is heel eenvoudig met Moose F. Wilt u specifiek verfadvies voor verschillende toepassingen? Kijkt u dan bij verfadvies of neem contact met ons op.

Saskia Van Egmond: ''Door de prachtige kleur van Moose Färg is onze tuin een heerlijke plek om van de vrijheid en rust te genieten.'' Lees meer.

Antraciet: RAL 7016 of RAL 7021?

In uw zoektocht naar een donkergrijze verf ziet u ze waarschijnlijk allebei voorbijkomen: RAL 7016 en RAL 7021. Het zijn beide populaire kleuren, maar wat is het verschil? 7016 wordt antracietgrijs genoemd, terwijl 7021 zwartgrijs genoemd wordt. Antraciet is grijzer dan zwartgrijs, zwartgrijs is donkerder. Zwartgrijs geeft de stoere uitstraling van zwart, maar oogt nét iets minder hard. Onze Antracit Grå komt overeen met RAL 7016. We kunnen RAL 7021 ook voor u mengen: bestel via klantkleur en geef het gewenste RAL nummer aan ons door bij uw bestelling.

Antraciete beits 7021 bestellen?

antraciet beits
Antraciete schutting ral 7021
bloembakken verven in ral 7016 antraciet
Bloembakken in ral 7016

Combineren van antraciet

Antraciet is een mooie klassieke kleur. Om meer dynamiek in een geheel aan te brengen, is het mooi om antraciet op een tuinhuis te combineren met wit. Wilt i meerdere kleurcombinaties uitproberen? Gebruik dan ons digitale tuinhuisje! Kleuren uitproberen →

Muurverf antraciet

Bent u op zoek naar een antraciete beits om uw muur mee te verven? Moose F is goed te gebruiken als betonverf of muurverf. Moose F werkt uitstekend op zuigende ondergronden, zoals open houtsoorten, stucwerk of beton. Doordat de verf geen schadelijke stoffen bevat is deze heel geschikt om te gebruiken binnenshuis, zelfs in de slaap- of kinderkamer. U heeft geen last van een vervelende verfgeur die blijft hangen en u kunt de ruimte na drogen snel weer in gebruik nemen.

Ook voor het antraciet verven van een betonnen buitenmuur is Moose F geschikt. Als de muur erg sterk zuigt, kunt u voor het verven een primer of isoleer aanbrengen. Zo hoeft u minder lagen aan te brengen voordat de verf dekkend is. Leest u ook onze tips voor het verven van uw muren.

Antraciet beits klantkleur ral-7016
Antraciet beits klantkleur ral-7016

Veelgestelde vragen over antraciete beits

Kan ik antraciete beits binnen gebruiken?

Ja! De verf van Moose Färg bevat geen schadelijke stoffen, waardoor deze heel geschikt is om binnen te gebruiken. U kunt onze verf gerust gebruiken voor uw slaapkamer: de verf stinkt niet en geeft geen schadelijke stoffen af. U kunt een houten schrootjeswand, een betonnen of gestucte muur of zelfs uw behang verven met Moose F. Lees de juiste voorbewerkingstips.

Is Moose Färg antraciete beits dekkend?

Moose F antraciete beits is volledig dekkend wanneer u twee lagen aanbrengt. De kleur van uw hout is niet meer zichtbaar, terwijl de houtnerf wel zichtbaar blijft. Moose F dekkende beits droogt volledig mat op.

Kan ik antraciete beits op mijn schutting gebruiken?

Antraciete beits Moose F is heel geschikt als tuinbeits voor uw schutting. Een antraciete schutting geeft uw tuin meer diepte en een luxe uitstraling. Doordat de verf volledig dekkend en mat opdroogt, weerkaatst het geen licht en geeft een antraciete beits een rustige uitstraling aan uw tuin.

Welke kleur met antraciet combineren?

Omdat antraciet een neutrale kleur is, is het goed te combineren met andere kleuren. Denk aan donkergroen of zeeblauw. (Kamer)planten steken prachtig af bij de donkere tint. Combineer gebroken wit (Grädde) met antraciet voor een zeer chique uitstraling. Antraciet doet het ook goed met houtskleurige of metalen elementen: zo creëert u een industriële uitstraling.

Welke RAL kleur is antraciet?

In het RAL kleurensysteem wordt RAL 7016 omschreven als antracietgrijs.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.