Home » Houtverf » Matte zwarte verf voor alle houtsoorten

Matte zwarte verf voor alle houtsoorten

Een unieke, ijzersterke matte verf met een intens diepe zwarte kleur

Vasa Svart van Moose Färg Moose F is een matte zwarte verf voor binnen en buiten. De verf is geschikt voor alle houtsoorten; bijvoorbeeld douglas, grenen, vuren, eiken, red cedar, geïmpregneerd hout en steigerhout. De watergedragen verf vloeit gemakkelijk uit en bladdert niet. De zwarte kleur is zeer sterk, waardoor deze lang mooi blijft. Het onderhoud is zeer eenvoudig, schuren is tussentijds niet nodig. Een zeer prettig product voor het schilderen van o.a. uw houten huis, schuttingtuinhuis, veranda of overkapping.

  • Gemakkelijk in gebruik en onderhoud
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Intense zwarte kleur door de aardpigmenten

Matzwarte verf bestellen?

schuur-verven-mat-zwarte-verf
Schuur geverfd in prachtig mat zwart

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Matzwart: beits of verf?

Moose Färg is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Zweden, waar al eeuwenlange houten huizen worden geverfd. Hiervoor wordt een een verfsoort gebruikt die in Nederland ook wel 'dekkende beits' wordt genoemd. De verf trekt als een beits in het hout waardoor de houtstructuur en de houtnerf zichtbaar blijven. Kleurverschillen in het hout vallen echter weg omdat de kleur van de tuinbeits of verf volledig dekt.

Fam. Pieters (Wilp, Gelderland): "En hier dan een foto van de schuur in de schaduw. Het resultaat is prachtig door de fijne mat zwarte verf van Moose Färg." Lees meer.

Laat u inspireren met de foto's op onze website!

Verven en onderhoud

Moose F kan direct op het hout worden aangebracht, een grondverf is niet nodig. De voorberking is afhankelijk van de houtsoort en de eerdere voorbewerkingen, zoals impregnering of hout dat al eens geverfd is. Doorgaans is het belangrijk dat het hout schoon en niet vettig is, en dat er geen verf op zit dat nog kan gaan bladderen. Het verven met de matte zwarte verf Moose F is zeer eenvoudig. Met een kwast of roller smeer u de verf uit, waarbij u ervoor zorgt dat u goed in alle kiertjes komt. Twee lagen zijn voldoende voor een dekkend resultaat. Tussen de lagen door hoeft u niet te schuren, dit raden we zelfs af.

Het onderhoud is zeer eenvoudig. U hoeft eigenlijk helemaal niet te doen. Mocht u het hout willen schoonmaken - bijvoorbeeld na de winter - dan kunt u een sopje met houtzeep Polarsken gebruiken. Hoe lang de verf mooi blijft hangt af van diverse factoren. Hout dat in de felle zon staat is eerder aan een nieuwe laag toe dan hout dat in de schaduw staat. Moose Färg blijft ongeveer 5 jaar mooi zitten.

Is uw hout toe aan een nieuwe laag, dan hoeft u het hout enkel schoon te maken. Schuren is niet nodig. U kunt er simpelweg een nieuwe laag overheen zetten.

Wilt u een andere kleur? Dat is geen probleem. De kleuren van Moose F houtverf zijn allemaal dekkend, dus mocht u toe zijn aan iets anders dan kunt u met een andere kleur over het zwart heen.

Tuinset in Vasa svart
Tuinset geverfd in Vasa Svart (diepzwart)

Margret Kwetters: "Na de gouden tip van een vriendin aan de slag met deze topverf! Schutting weer als nieuw en tuinset een nieuwe look. Makkelijk te verwerken!". Lees meer.

Aardpigment voor de beste zwarte verf

Diepzwart, of Vasa Svart, heeft een unieke matte zwarte kleur. Dit komt voornamelijk door het pigment dat in de verf zit. De zwarte kleur wordt gemaakt door het branden van natuurlijke mineralen, of ijzeroxide. Dit aardpigment is waanzinnig sterk en behoudt hierdoor lang zijn kleur. Dit betekent dat de kleur ook in de zon niet makkelijk vervaagt. Letterlijk een ijzersterke zwarte verf dus. Onze verf is wat kalkig dus bij eventuele aanraking kan dat te zien zijn maar als er regen over komt of u neemt het af met een vochtige doek is dat zo weer weg.

Zwarte verf van Moose Färg bestellen?

Meer voorbeelden in matte zwarte verf  bekijken? Bekijk alle voorbeelden in Vasa Svart.

Kozijnen zwart verven

Wil u uw kozijnen zwart schilderen? Dat kan met de matte zwarte verf Moose RDM. Dit is een totaal matte verf met een extra hoog vaste-stof-gehalte. Hierdoor heeft de verf extra dekkracht en hecht deze beter op harde en gladde oppervlakken zoals kozijnen. Het unieke aan Moose RDM is dat deze verf, net als Moose F, volledig mat is en blijft. Wilt u advies over het verven van uw kozijnen, neem dan contact met ons op.

Kozijnen schilderen met Moose RDM Vasa Svart

Matzwarte verf voor binnen

Op zoek naar een matte zwarte verf voor meubels?  Moose Färg kan ook gebruikt worden voor het matzwart verven van meubels, houten vloeren of een trap. Gebruik voor het schilderen van meubels Moose RDM. Vanwege het hogere vaste stof gehalte in deze verf beter voor hardhouten meubels. Bij het zwart schilderen van kastjes of vloeren raden we aan om af te lakken met onze matte lak Topp. Meubels zijn gevoelig omdat de oppervlakten met vettige vingers worden aangeraakt of erop geknoeid kan worden. Vloeren zijn gevoelig omdat eroverheen wordt gelopen en het verschuiven van meubels kan zorgen voor krassen. Topp is een transparante lak die de oppervlakten slijtvast maakt. Zo zijn ze minder gevoelig voor gebruik en eenvoudiger schoon te maken.

Transparante zwarte verf

Een transparante versie van onze zwarte houtverf wordt ook wel black wash genoemd. Wanneer je een transparante zwarte verf gebruikt leg je eigenlijk een zwarte waas over het hout waarbij het hout gedeeltelijk zichtbaar blijft. De Zweedse benaming voor waas is 'Dimma', vandaar dat onze black was 'Dimma Vasa Svart' heet.

Zwarte verf van Moose Färg bestellen?

Veelgestelde vragen over zwarte verf en zwarte tuinbeits

Welke zwarte tuinbeits heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de ondergrond en het gebruik van het hout dat u wilt verven. Matte zwarte beits voor buiten (schuttingen, tuinhuizen, houten huizen etc.) is doorgaans Moose F. Voor kozijnen of binnenmeubels kunt u beter Moose RDM gebruiken. Twijfelt u over welke zwarte houtbeits het beste is? Neem gewoon even contact met ons op, dan adviseren we je graag.

Is zwarte verf een vervanging voor teer?

Zwarte teer (ook wel: carbolineum) en zwarte verf zijn heel andere producten, waarbij je zwarte verf voornamelijk kan zien als milieuvriendelijke vervanger voor teer. Teer werd vroeger gewonnen als bijproduct bij de verwerking van steenkool en werd gebruikt in de scheepsbouw of voor het vocht- en waterdicht maken van boerenschuren. Er zitten echter flink wat nadelen aan. Zo wordt teer hard bij lage teperaturen en zacht bij hoge temperaturen. Hierdoor kon teer alleen verwerkt worden wanneer het verhit was. Dit zorgt er ook voor dat een teerlaag er bij hoge temperaturen weer af kan glijden waardoor je er regelmatig een nieuwe laag op moet zetten. Er zitten bovendien kanker verwekkende stoffen in koolteer waardoor het heel slecht is voor de gezondheid van mens en milieu. Het is daarom is het al jaren verboden om te gebruiken.

Een watergedragen zwarte verf (ook wel beits genoemd) als Moose F is een uitstekend milieuvriendelijk alternatief voor teer of carboleum. De werking is wel  ietsje anders omdat de verf in het hout trekt. Dit zorgt ervoor dat het hout blijft ademen en je niet ieder jaar opnieuw hoeft te verven. De kleur is echter net zo diep en zitten er geen schadelijke stoffen in de verf.

Kan ik meubels en deuren binnen verven met Moose Färg?

Ja dat kan prima met Moose RDM. Soms is het raadzaam om bijvoorbeeld een tafelblad of een plaats, die veel wordt aangeraakt (zoals een trapleuning) even af te lakken met TOPP matte lak. Moose Färg verf is totaal mat en enigszins kalkig zodat aanraking zichtbaar wordt. Met een laagje TOPP wordt het zeer slijtbestendig en is het makkelijker schoon te maken.

huis mat zwart verven
Huis zwart geverfd

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.