Home » Bezorginformatie

Bezorginformatie

Moose Färg verzendt zendingen in Nederland met DPD, uitgezonderd verzendingen onder 200 gram, deze gaan met Post NL. Lastig te bereiken gebieden in het buitenland versturen we met DHL Express. Voor palletvervoer in Nederland werken wij samen met Geerligs transport.

Verzending

Uw bestelling wordt doorgaans de dag na ontvangst verzonden.
Let op: dit geldt alleen als wij uw betaling ook ontvangen hebben (bijvoorbeeld via IDEAL-betaling).

DPD levert meestal op de dag na verzending. In de praktijk betekent dit dus voor u dat uw bestelling doorgaans binnen drie werkdagen bij u thuis is. Vaak is dit eerder, in zeldzame gevallen loopt een levering vertraging op bij DPD.

Hou uw Track&Trace-code in de gaten voor het aflevermoment.

Heeft uw bestelling haast, vermeldt het in de bestelnotities of stuur ons een mailtje, dan kunnen we kijken wat we voor u kunnen doen.

Vertraging in de verzending?

Indien u ervoor kiest om het bedrag zelf per bank over te maken dan kan er tot een dag vertraging inzitten, zeker wanneer u vanuit het buitenland overmaakt.

Bij speciale extra wensen – zoals een klantkleur –  kan verzending een dag of twee dagen extra duren.

Let erop dat in het bijzonder in drukke periodes (bijv. bij uitverkoop of de feestdagen) de levering van de bestelling iets langer kan duren. Het is ook mogelijk dat DPD een fout maakt. Dit gebeurt niet vaak, maar is wel vervelend natuurlijk. Bel of mail ons  indien de levering niet soepel verloopt en wij iets voor u kunnen betekenen.

Wanneer u juíst een vertraagde levering wenst, bijvoorbeeld omdat u weet dat u niet thuis zult zijn, geef dit dan aan in de bestelnotities. Dan wachten we met versturen.

Track & Trace en aflevertijdstip

De status van de zending kunt u checken via de Track&Trace service van DPD. Na gereedmaken van uw bestelling ontvangt u een verzendbevestiging met een link naar deze service.

DPD informeert u ook vooraf per sms of e-mail over de dag van levering van uw pakket. Op www.dpd.nl kunt u op de consumentenpagina altijd alle informatie vinden over uw pakket.

Komt die dag niet uit? Geen probleem, u kan uw pakket laten leveren op een andere dag, een ander adres of een Pickup parcelshop naar keuze. Wilt u zelf uw tijdvak vinden dan kun u dat via www.dpdpredict.nl nagaan. Het enige wat u nodig hebt is het 14-cijferig pakketnummer.

Op de ochtend van levering ontvangt u per email (of sms als een nederlands mobiel nummer is opgegeven) een tijdvak van 1 uur waarin uw pakket zal aankomen.

Op de bezorgdag kunt u tot een half uur voor levering via de Predict e-mail van DPD uw adres en datum aanpassen.

Let op: DPD doet maar 1 afleverpoging bij kleine pakketten tot 20 kg, De chauffeur probeert wel altijd bij buren af te leveren. Lukt dit niet dan kunt u het pakket ophalen bij een DPD Parcelshop.

Zaterdaglevering

Bestelt u op vrijdag en wilt u op zaterdag graag uw pakket ontvangen? Dit is doorgaans mogelijk als u op vrijdag besteld voor 11 uur. Betaal met IDEAL en vermeldt de zaterdagleverings-wens duidelijk op uw bestelling. Dan doen wij ons uiterste best om dit te organiseren.

Neerzettoestemming

Via de Predict e-mail van DPD kunt u een neerzettoestemming geven voor een veilige plaats. LET OP; Als u neerzettoestemming geeft en er blijkt schade te zijn kan dit niet meer verhaald worden!

Niet thuis

Wanneer de chauffeur de ontvanger niet thuis treft en ook geen mogelijkheid heeft om het pakket bij de buren af te geven, vindt de ontvanger een mededeling per mail.

Wanneer u niet thuis bent wanneer de DPD chauffeur langskomt, wordt uw pakket naar een Pickup parcelshop in de buurt gebracht. Op deze manier heeft u uw pakket zo snel mogelijk in bezit en bepaalt u zelf wanneer u het gaat ophalen.

De DPD chauffeur laat een mededeling in uw brievenbus achter of stuurt een mail met vermelding van het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer u het pakket kan ophalen.

U krijgt van DPD ook een e-mailbericht wanneer het pakket bezorgd is bij de Pickup parcelshop.

Pickup parcelshop

Ontdek je dichtstbijzijnde Pickup parcelshop met de Pickup finder.

Neem uw identiteitsbewijs mee wanneer je je pakket gaat afhalen want DPD geeft uw pakket niet zomaar aan iedereen mee. U kunt het pakket binnen 7 dagen ophalen, daarna wordt het terug naar de afzender gestuurd.

Al onze producten zijn op voorraad, behalve de klantkleuren. Mocht een artikel niet meer leverbaar zijn om welke reden dan ook, ontvangt u hierover bericht. U hebt in dat geval het recht om de bestelling zonder kosten te annuleren, tegen terug betaling van het reeds betaalde.

Moose Färg is niet aansprakelijk voor eventuele schade die u mocht lijden doordat de aflevering niet op het door u opgegeven adres heeft plaatsgevonden of als neerzet toestemming is gegeven.