Home » Verfadvies » Houten trap verven met matte verf

Houten trap verven met matte verf

Zelf een houten trap verven is even een klusje, maar het resultaat is prachtig. De producten van Moose Färg zijn gemakkelijk in gebruik, mooi mat en geven een zeer slijtvast resultaat. Hieronder leggen we uit hoe u uw trap kunt verven met matte houtverf Moose F en kunt aflakken met Topp matte lak.

Bekijk alle producten en prijzen

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Trap verven trap lakken
Trap verven: geverfd in Dalarna Grön RDM, afgelakt met Topp.

Houten trap verven met Moose F en Topp

Wilt u een houten trap verven, dan zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Transparant

U kunt ervoor kiezen om uw houten trap transparant te verven met Topp kleurloze lak. Topp werkt bijzonder gemakkelijk, ruikt aangenaam en droogt snel. Met twee behandelingen heeft u een matte kleurloze transparante slijtvaste laag. Topp is vrijwel totaal mat dus u blijft de houtkleur zien. Erg gebruiksvriendelijk om zelf aan te brengen. Een slijtvaste laag waar u vele jaren plezier van zult hebben.

White wash trap

Topp is ook beschikbaar in een whitewash variant. Topp Vit legt een witte waas op het hout. De houtkleur blijft hierbij zichtbaar. Een whitewash trap is voornamleijk mooi wanneer de ondergrond mooi en egaal is. Wanneer u oude verflagen of tapijt heeft moeten verwijderen en een onegale ondergrond heeft dan is verven mooier.

Trap verven met matte verf

Als u uw houten trap wilt verven dan kunt u zelf de kleur bepalen met Moose F. Deze dekkende houtverf is volledig mat. Omdat een matte ondergrond gevoelig is voor gebruikssporen en een trap intensief wordt gebruik, raden wij u zeer sterk aan om de geverfde vloer af te werken met Topp. Topp geeft uw houten vloer een zeer slijtvaste laag en zal de kleur van de houtverf bijzonder fraai laten uitkomen.

Stap voor stap: het verven van een trap

 1. Verwijderen van oude lijmresten

  Zat er linoleum of vloerbedekking (tapijt) op uw trap, dan dient u de lijmresten eerst te verwijderen. Deze verhinderen de hechting en zorgen voor oneffenheden in uw nieuwe verflaag.

  De ondergrond dient egaal te zijn. Verwijder dus ook eventueel oude verfresten. Is dit niet meer mogelijk, gebruik dan een primer (we hebben goede ervaringen met All-Grund van Sud West).

 2. Schooonmaken, ontvetten en opschuren

  Gebruik lijnoliezeep Polarksen om de trap te ontvetten en oud vuil te verwijderen. Schuur de trap goed op met een grove korrel (80).

 3. Verven

  Op een trap die nooit eerder is geverfd kunt u direct verven met Moose F.

  Zitten er oude verlagen op uw trap, gebruik dan eerst een primer op waterbasis.

  Verf uw houten trap vervolgens 2 lagen met Moose F. Dit kunt u met een kast of een roller doen. Kwaststrepen vallen later weg. Laat tussen de lagen een dag drogen, met een raampje open voor goede ventilatie.

  Let op: check voor de volgende stap of de verf goed dekkend is. U kunt nu nog plaatselijk bijwerken. Als u gaat lakken kunt u de verf niet meer bijwerken. Laat de verf 2 dagen doordrogen voordat u gaat lakken.

 4. Lakken

  Wacht tot de verf goed roog is en lak af met Topp. Gebruik wederom een kwast or roller. Kwaststrepen vallen later weg. Twee of drie lagen zijn voldoende voor een slijtvast resultaat.

houten trap schilderen
Oude trap geschilderd in Moose F Bohus Blå en gelakt met Topp.

Welke kleur voor uw houten trap?

Kleur is altijd een kwestie van smaak. Het moet passen bij uw interieur en stijl. Een trap zwart verven is de laatste jaren populair geworden, maar hou er rekening mee dat er vaak weinig zonlicht op een trapgat komt waardoor het nog weer wat donkerder kan ogen. Bij een witte kleur is het goed om in uw achterhoofd te houden dat stof en vuil veel sneller zichtbaar is.

Moose F is een totaal matte houtverf. Matte verf is rustiger dan een glanslak. Hierdoor kutn uw uw houttrap of verven in een gewaagdere kleuren, zoals groen en blauw op de foto's op deze pagina.

Of u nu kiest voor een witte trap, een zwarte trap, een grijze trap of toch een bonte kleur: als u uw houten trap verft met Moose Färg heeft u een unieke, matte, prachitge trap in huis.

Houten trap natuurlijk laten vergrijzen en kleurloos verven

U kunt alle kanten uit met Moose Färg: het is ook mogelijk om uw houten vloer of trap eerst natuurlijk te laten vergrijzen met Gråning vergrijzingsmiddel. Vervolgens is het bijzonder gemakkelijk om de natuurlijk vergrijsde houten vloer weer te transparant verven met Topp waardoor u een slijtvast resultaat krijgt.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.