White wash voor binnen en buiten

Met een white wash beits of verf legt u een witte waas op het hout, waarbij de houten ondergrond er doorheen zichtblaar blijft. Onze Vit Dimma is een watergedragen white wash verf die een mooie, matte waas over het hout legt. Vit betekent wit en Dimma betekent nevel in het Zweeds. Dit is precies wat u met uw hout doet: een witte waas aanbrengen. Dimma is een duurzame en watergedragen beits, maar met een kwaliteit die zowel binnen als buiten toe te passen is. Het is daarom zeer geschikt voor betimmeringen, vloeren en meubels. Dimma is overigens ook in veel andere kleuren verkrijgbaar.

Whitewash bestellen? Kies voor Vit Dimma. Bekijk de prijzen:

"Aangezien mijn echtgenoot de houten balken op zolder niet geheel geschilderd wilde, kwamen we bij de white wash voor hout van Dimma uit. Het resultaat is exact wat we voor ogen hadden en vooral het gemak van het opbrengen vond ik fantastisch!"

White wash voor binnen en buiten

Bescherming voor buiten....

Wanneer u een duurzame white wash beits zoekt, neem dan de Vit Dimma. Deze halftransparante verf beschermt het hout tegen schadelijke UV-stralen, regen en kou. Uw hout krijgt een kleurtje, zonder dat het karakter van het hout verloren gaat. Dimma Vit vertraagt de vergeling en vergrijzing van het hout. De nerfstructuur van het hout zichtbaar blijft en daarnaast het hout beschermt tegen verschillende weersinvloeden. Dimma Wash geeft uw schuur, schutting en overkapping een mooie wash look en beschermt daarnaast het hout waardoor u er extra lang van kunt genieten.

...veilig voor binnen!

Alle producten van Moose Färg bevatten geen - of indien nodig: een minimale hoeveelheid - oplos- en conserveringsmiddelen. Vit Dimma is watergedragen en kan dus ook heel goed binnen gebruikt worden. Verven met Vit Dimma is totaal niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt dezelfde avond nog in de geverfde kamer slapen. Vit Dimma is bovendien geurloos en gemakkelijk te verwerken. Een beits met de kwaliteit van een buitenverf en de kenmerken van een binnenverf!

white-wash-verf
Tuinbankje in white wash

Hoe breng ik white wash beits aan?

Het verven met Vit Dimma white wash is zeer eenvoudig en u bepaalt zelf het eindresultaat met het aantal lagen dat u aanbrengt. Het is belangrijk dat het hout niet vettig is en enigszins ruw.

Ontvetten, indien nodig. Binnenhout dat al langer staat is naar verloop van tijd soms vettig geworden door bijvoorbeeld kook-luchten. Ook voorbehandeld buitenhout kan vettig zijn, denk aan een impregneer of olie dat er eerder op is gezet. Met biologische lijnoliezeep Polarsken kunt u het hout ontvetten.

Opruwen, indien nodig. Als het hout geschaafd is dan is het goed om even op te ruwen met een grove korrel (80). Hierdoor staat het hout meer open en kan de wash beter in het hout trekken. Bezaagd hout hoeft niet opgeschuurd te worden. U hoeft bij de beitsen van Moose Färg nooit te schuren tussen twee lagen.

Pigment verdelen. Schud de pot voordat u deze opent. White was is eigenlijk een transparante beits met witte pigmentdeeltjes erin. Door vooraf te schudden zorgt u ervoor dat het pigment gelijkmatig verdeeld wordt en u geen kleurverschillen krijgt. Verdun iets met water.

Verf aanbrengen. Met een kwast of verfspuit is de verf eenvoudig aan te brengen. Bij hardere of gladdere houtsoorten kan het prettig zijn om met een doek of viltroller na te bewerken voor een egaal resultaat.

Optioneel, voor een 'gebruikte' look. Sommige. klanten willen juist géén egaal resultaat. Als u de white wash beits gebruikt om het effect te creëeren van een doorleefde ondergrond dan kunt u na het drogen van de verf met grof schuurpapier over de laag heen gaan. Hiermee haalt u dele van de verf er weer af en lijkt het alsof het hout al jaren intensief gebruikt word.

Hoeveel lagen white wash?

Vaak is één behandeling Vit Dimma genoeg voor een mooi resultaat. Wanneer u het hout witter wilt, dan raden wij aan om het hout twee (of zelfs drie keer) te behandelen. Met iedere behandeling brengt u meer pigment op en ziet u dus minder van de houtskleur.

Verbruik: Rekent u op 4 liter verf op 40 - 50 m² per behandeling.

Whitewash beits kopen?

White wash beits voor alle houtsoorten

Geschikt voor alle soorten hout; van eiken en douglas tot steigerhout, en van vuren of grenen tot teak. Ook multiplex, hardboard of spaanplaten kan de white wash worden gebruikt, na dat het hout goed is ontvet en opgeschuurd. Indien u ergens twijfels over heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Sommige houtsoorten, o.a. Red cedar, vergrijzen over het algemeen vrij snel. Veel mensen vinden dit niet mooi. Met Vit Dimma white wash beits brengt u een witte waas over het hout aan waardoor er een UV-block ontstaat. Dit remt de vergrijzing en vergeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat de vergrijzing op lange termijn niet volledig wordt tegen gegaan. Doordat het hout gedeeltelijk blootgesteld blijft aan de zon zal dit wel enigszins gaan verkleuren.

Populaire toepassing: white wash op de binnenkant van tuinhuisjes

Bij Moose Färg verkopen we we veel dekkende verf voor bijvoorbeeld tuinhuizen en overkappingen. Onze ervaring is dat veel mensen voor de buitenkant een dekkende kleur kiezen. Onze dekkende verf Moose F is net als Dimma watergedragen en oplosmiddelvrij.

Voor de binnenkant van uw tuinhuis is een white wash beits een hele mooie oplossing. Vaak wordt de binnenkant van het tuinhuisje vergeten nadat het huisje in elkaar is gezet en daarna komt het er ook niet meer van. Vit Dimma is ideaal voor een binnenkant van een tuinhuis. U geeft het hout een verfrisende laag terwijl u de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt. Tegelijkertijd geeft u het hout wat extra bescherming. Vocht kan de binnenkant van het tuinhuisje immers ook aantasten!

White wash ver bestellen? Bekijk alle kleuren prijzen:

white wash
Ellen van der Zande Breda

Zo lang mogelijk genieten van white wash

Onderhoud

Het onderhoud van deze white wash verf is afhankelijk van de zon. Voor buiten raden we eens in de drie jaar onderhoud aan, wanneer het hout niet in de zon staat kan dit worden verlengd naar vijf jaar. Wanneer u de white wash verf binnen hebt gebruikt, kunt u zonder onderhoud vele tientallen jaren genieten van de white wash look. Bijvwerken is eenvoudig mocht u dit toch eens willen. Mocht u het houtwerk schoon willen maken dan kunt u dat prima met een vochtige doek doen. Liever niet te hard schrobben.

Slijtvaste laag voor meubels en vloeren

Wilt u white wash beits gebruiken voor het opknappen van binnenmeubels? Dan raden we u aan om veel gebruikte plekken zoals een tafelblad af te lakken met Topp. Dit is een matte lak die uw meubels een slijtvaste laag geeft waardoor ddeze oppervlakte minder gevoelig zijn voor aanrakingen en zeer gemakkelijk schoon te maken zijn.

White wash plafond verven
White wash plafond

Anita Masseling, Interieur architect (Deventer): "Dag Jan, Het resultaat is prachtig geworden! Dimma Vit whitewash op grenen."

White wash vloer

Een houten vloer white washen veriest wat extra aandacht omdat een vloer veel gebruikt wordt. Hierdoor zullen er veel sneller gebruikerssporen ontstaan dan op bijvoorbeeld een kast. Kies ervoor om white wash vloerlak Topp Vit te gebruiken. Na de white wash laag hoeft u alleen nog een of twee lagen transparante lak aan te brengen en u bent klaar. Lees ook onze pagina over het lakken van een vloer.

Het is ook mogelijk om eerste te verven met Dimma Vit en vervolgens af te lakken met transparante vloerlak. Lees ook onze pagina over het verven van een vloer.

Let op bij taninne-houdende houtsoorten: wanneer u white wash toepast op een vloer waar veel tannine inzit, bestaat de kans dat deze na het verven en lakken doorslaat. Dit houdt in dat de donkere delen door de verf heel komen. Zo kan op een eiken vloer doorslaan. Informeer naar de mogelijkheden.

Wash in alle kleuren

Dimma Wash is naast wit, ook in een heleboel andere kleuren verkrijgbaar. Zo zijn grey wash en black wash de laatste jaren ookn populair geworden. De kapschuur hieronder is een mooi voorbeeld van onze Grey wash.U kunt Dimma in al onze standaarkleuren krijgen. Een red wash, blue wash of yellow wash zijn dus ook mogelijkheden!

Wash verf online bestellen? Bekijk alle kleuren:

Uw bestelling is doorgaans binnen 3 werkdagen in huis.

Wat is white wash?

White wash beits is een halftransparante verf waar wat wit pigment in zit. Het geeft een witte waas over het hout, maar u blijft de houten ondergrond er doorheen zien. Hierdoor verschilt het resultat van een white wash per houtsoort.

Welke kleur is white wash?

White wash is niet in een kleurcode te vangen. Een white wash beits legt een witte waas over uw hout waardoor de ondergrond en het aantal behandelingen bepaalt wat het kleurresultaat is. Zo is een white wash beits op een donkere eiken ondergrond heel anders dan wanneer het op lichte, gele planken van vuren wordt aangebracht. En wanneer u 1 keer beitst zal het resultaat minder wit zijn, dan wanneer u twee of drie lagen aanbrengt.

Omdat white wash Vit Dimma op ieder hout een ander resultaat geeft, hebben wij hier geen kleurenstaaltjes van. Als u toch eerst wil bekijken hoe de onze white wash beits er op uw project uit ziet, dan kunt u een proefmonster bestellen.

Kun je over white wash overschilderen?

Ja, dit kan zeker. Als u eerder heeft geverfd met onze Vit Dimma, dan kunt u hier zonder te schuren met Moose F overheen verven in een dekkende kleur.

douglas-hout-white-wash
Douglas hout white wash (Dimma Vit)

Roy Jacobs (Etten Leur): "Een top product, toegepast op onze Douglas houten schutting, heel mooi resultaat na 1 behandeling.. Dankjewel voor het advies en snelle levering"

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen of bekijk de instructievideo's.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.