Home » Houtverf » Kleuren houtverf » Gele beits

Gele beits

Wilt u voor een opvallende kleur gaan? Kies dan voor gele beits. Geel is zowel een warme als een vrolijke kleur. Wij hebben standaard twee kleuren geel in ons assortiment: Skåne Gul (Zweeds Geel) en het lichtere Ljus Gul (lichtgeel).

  • Skåne Gul

    Zweeds geel Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
  • Ljus Gul

    Lichtgeel

    Moose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)

Is dit niet de kleur geel waar u naar op zoek bent? We kunnen iedere gewenste kleur voor u mengen. Bent u meer op zoek naar okergele beits of mosterdgele beits? Bestel dan via klantkleur en laat ons de gewenste kleurcode weten.

Matte, dekkende gele beits kopen?

Onze gele beits kleuren

Onze kleuren zijn volledig mat en ‘metameer’. Dit houdt in dat de kleur anders kan ogen als de lichtval verschilt. Om die reden is het verstandig om onze voorbeelden te bekijken, zodat u een zo goed mogelijk beeld van de kleur krijgt. Onze gele kleuren steken prachtig af bij sneeuwit (Norrland Vit).

Koolzaad Zweden
Bloeiend koolzaadveld in Zweden

Skåne Gul

De meest zuidelijke provincie van Zweden is Skåne. Deze provincie staat bekend om de door prachtige velden bekleed met gele koolzaadbloemen. Skåne Gul (Zweeds geel) is een prachtige, diepe kleur die doet denken aan deze velden vol bloemen. Kiest u voor deze gele beits, dan haalt u echt een stukje Zweeds voorjaar naar u toe.

Skåne Gul doet het goed op tuinhuizen, maar is ook prachtig te gebruiken voor andere toepassingen zoals schuttingen. Moose F is niet alleen als buitenbeits te gebruiken, maar kan ook uitstekend binnen gebruikt worden.

Ljus Gul

Onze Ljus Gul is een lichtere kleur geel dan Zweeds geel omdat deze meer wit bevat. Hierdoor geeft Ljus Gul een zachtere en rustigere uitstraling dan Skåne Gul. Deze gele verf combineert mooi met het groen uit uw tuin.

Saskia (De Mortel): “De ervaringen van de andere klanten kan ik alleen maar onderschrijven: heel fijn product om te verwerken met een supermooi en mat effect. Wij zijn heel blij met het resultaat!Lees meer →

Gele beits binnen gebruiken

Hoewel de beits van Moose Färg sterk genoeg is om buiten in wisselende weersomstandigheden te staan, kunt u deze ook binnen gebruiken. De beits is watergedragen en door de eco-samenstelling is het zelfs veilig om dezelfde nacht weer in de kamer te slapen. Ook binnen is Moose F totaal mat. U krijgt een krijt-verf uitstraling, maar dan in een minder kwetsbare vorm. U kunt de muur na het verven prima afnemen met een vochtige doek.

Veelgestelde vragen over gele beits

Kan ik dit gebruiken als gele tuinbeits?

Zeker! Moose F leent zich uitstekend voor toepassingen in de tuin, zoals tuinhuizen en schuttingen. De verf werkt als een beits, waardoor het vochtregulerend werkt en uw hout goed beschermd is tegen vocht.

Kan ik deze gele beits als muurverf gebruiken?

Moose F is te gebruiken op zowel binnen- en buitenmuren. Of uw muur nu gemaakt is van hout, stuc of gips, Moose F gele beits is zeer geschikt voor het verven ervan. Let op bij zogenoemde ‘zuigende’ ondergronden (gips, baksteen, stucwerk, beton). Het gebruik van voorstrijk is hier aan te raden, anders zuigt het teveel en moeten er meer lagen worden aangebracht voor een volledig dekkend resultaat.

Is er ook transparante gele beits?

De verf van Moose F is volledig dekkend, terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Wilt u liever een halftransparante wash die slechts een gele waas over het hout legt? Dan kunt u Dimma (nevel) bestellen in een gele kleur. De houtkleur blijft zichtbaar, doordat de wash een kleurlaag over de ondergrond legt. De ondergrond van uw hout bepaalt in dit geval dan ook grotendeels te uiteindelijke uitstraling van het geverfde oppervlak.

Heb ik bij deze verf een primer nodig?

In de meeste gevallen heeft u geen primer nodig. Moose F kan direct op het hout worden toegepast.

In zeer uitzonderlijke gevallen gevallen raden wel een isoleerprimer aan. Dit is het geval bij houtsoorten die erom bekend staan te kunnen gaan bloeden (zoals Merbau) of bij het verven en lakken van en vloer van eiken. Neem contact met ons op als u twijfelt.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.