Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Pansar is ontwikkeld voor toepassing op lichte houtsoorten zoals grenen, vuren, larix en douglas. Toepassing op hardhout is mogelijk maar vraag advies!!

Natuurlijk zijn er traditionele methoden om een houten vlonder te behandelen. Deze zijn gebaseerd op olie. De olie wordt echter door de UV en water afgebroken zodat deze methoden altijd maar een korte tijd (korter dan een jaar) effectief blijven. Dit heeft als gevolg dat u minstens elk jaar moet bijwerken. Verder kan olie vergelen en houdt het vuil vast. En uw vlonder wordt spekglad.

Pansar is een waterafstotende en conserverende tweestaps behandeling.

Dit unieke middel is geschikt  voor alle soorten hout en is bijzonder geschikt voor het conserveren van uw houten terras of vlonder.

Als u een houten vlonder of terras heeft is het van belang vocht indringing te voorkomen. Een terras is liggend hout en hier blijft water op staan. Hierdoor worden de cellulose cellen afgebroken en kan rot ontstaan en vergrijst het hout.. Ook zorgt vochtindringing voor extra krimpen en uitzetten zodat scheuren kunnen ontstaan. Dit is goed tegen te gaan met Pansar waterafstotende conservering.

Doordat het indringing van water voorkomt en daarmee de vergrijzing helpt vertragen. Veel houtsoorten hebben een typische eigen houtkleur. Het hout wordt na behandeling donkerder door de olie in Pansar 2 en de reactie met het hout. Na verloop van tijd wordt de kleur weer lichter en verweert prettig.

Bestel nu: Pansar

Houten vlonder behandelen?

Tevens beschermt Pansar tegen ultraviolette straling, tegen schimmels, rot, algen, sporen en tegen kraken en vervorming door opname van water. Deze unieke methode  is speciaal ontworpen voor de bescherming van naaldhouten vlonders, terrassen, houten constructies, huizen, hekken, schuttingen, gevels, tuinmeubilair en sauna’s. Werkt ook op keramiek en (open) beton.

Vanzelfsprekend kan deze ecologische waterafstotende behandeling kan zowel binnen als buiten worden gebruik. Vormt geen film of afdekkende laag. Het hout zal plezierig verweren

Pansar is gebaseerd op nanotechnologie. Het middel  bevat kleine deeltjes, die de poriën van het hout verstoppen. De belangrijkste component is siliciumdioxide, dat doordringt in het hout en een duurzaam dampdoorlatend, ademend oppervlak vormt. Hierdoor wordt indringing van water voorkomen. Het water blijft in druppels op het oppervlak staan en gaat vanzelf weer weg.

Door de kleine deeltjes vormt zich  een beschermende maar kleurloze coating. De werking van de nanocoating is 10 tot 15 jaar. Tannine houdende houtsoorten kunnen in eerste instantie donkerder kleuren door de nabehandeling. Buiten krijgt het hout na enige maanden zijn oorspronkelijke kleur weer terug en zal plezierig vergrijzen.

Wilt u echter de volle donkere kleur behouden gebruik dan voor het onderhoud

Pansar C onderhouds en reinigingsolie.

Voor onderhoud als het terras vuil is raden wij Kalizeep aan. Gewone natrium houdende zeep kan de Pansar nanolaag aantasten!

Terras waterafstotend maken?

Pansar een waterige melkachtige emulsie en bevat geen antiseptica of andere stoffen, die gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Het is goed bestand tegen schadelijke insecten en schimmels. Het middel hardt na aanbrengen uit en wordt totaal kleurloos en kan gemakkelijk worden afgewassen met water. Niet verdunnen!

Bestel nu: Pansar

vlonder behandelen

Vlonder zonder en met Pansar behandeld

Houten vlonder behandelen en waterafstotend maken?

Pansar is hiervoor ideaal.

Bestel nu: Pansar

terras impregneren

Terras impregneren, vlonder impregneren

Vlonder impregneren? Bent u op zoek naar een product waarmee u uw terras en vlonder kunt impregneren? Met Pansar van Moose Färg kunt u een product in huis halen waarmee …

Lees verder

waterafstotende-houtconservering

Waterafstotende behandeling van hout: Vlonder, terras of schutting van naaldhout.

Unieke waterafstotende en conserverende behandeling voor alle soorten hout: Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels). Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van …

Lees verder

loungbank impregneren

Over houtkleur en houtkleur behouden

Hout heeft van zichzelf een mooie kleur. Regelmatig wordt ons gevraagd of wij producten hebben die deze houtkleur volledig kunnen behouden. Het directe eerlijke antwoord hierop is dat dit nooit …

Lees verder