Tuinkamer verven

Tuinkamer schilderen met Moose Färg voor een duurzaam resultaat

Een houten tuinkamer maakt het mogelijk om ieder seizoen in de tuin te zitten. Hoe onderhoudt u deze buitenruimte optimaal? En welke verf kunt u het beste gebruiken om uw tuinkamer zo goed mogelijk te beschermen? Creeër uw unieke eigen tuinkamer, overkapping of tuinhuis met de producten van Moose Färg.

tuinkamer verven

Tuinkamer in Moose F Vasa Svart (diepzwart)

Tuinkamer van hout verven met Moose F

Een houten tuinkamer bestaat vaak uit een veranda met kozijnen of glasschuifwanden. Deze trekt het oog, dus u wilt dat deze er mooi uitziet. Het verven van een tuinkamer is best een werk, dan wilt u geen oneindig onderhoud.

Een houten tuinkamer wordt vaak gemaakt van  grenen-, vuren-, larix-, rabat- of douglashout. Dit zijn houtsoorten die “leven”, er komen kleine scheurtjes in. De verf Moose Färg type F daarom zeer geschikt voor het schilderen van een houten tuinkamer.

Moose F is een ademende verf. De verf trekt in het hout en legt geen afdekkende film, zoals bij  “gewone” verf. De  ondergrond kan hierdoor mee ademenen en kan ook met krimpen en uitzetten meewerken. Er kunnen wel wat scheurtjes in de verf komen wanneer het hout op deze manier gaat werken, maar de verf zal niet gaan bladderen.

Met deze verf beschermt u uw tuinhuis bovendien tegen verrotting, temperatuurwisselingen, beschadigingen door de weersomstandigheden en uv-straling.

Houtverf voor uw tuinkamer bestellen? Kies voor: Moose F

Alle producten en kleuren zijn binnen drie werkdagen na betalingsontvangst in huis.

Matte kleuren voor uw tuinkamer

Moose Färg is gebaseerd op een eeuwenoude verfrecept uit Zweden, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt. Denk aan stijfsel, lijnolie en aardpigment. Hierdoor ontstaat de unieke matte uitstraling van de houtverf.

Hieronder ziet u onze populaire dekkende kleuren. Het is ook mogelijk om een transparante kleurloze verf of half-transpartante verf voor je tuinkamer te gebruiken.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Hou er rekening mee dat de kleuren die u hierboven ziet sterk afhangt van de instelling van uw beeldscherm. Bekijk meerdere voorbeelden, in verschillend licht, om een goede indruk te krijgen van de kleuren.

We kunnen u ook een handgeschilderde kleurkaart met daarop de meeste standaardkleuren thuissturen. Vraag een gratis kleurenkaart aan!

Klantkleur

Tuinkamer verven in uw eigen specifieke kleur? We kunnen onze houtverf voor u mengen in andere kleuren. Geef een NCS of RAL code door, dan maken wij het voor u. Kies op de bestelpagina voor ‘Klantkleur‘ en geeft bij de opmerkingen uw kleurcode door.

Tuinkamer verven: schildertips

Voorbewerking

De voorbewerking hangt af van eerdere bewerkingen van het hout. De wanden van tuinkamers zijn vaak gemaakt van vuren of grenen, al dan niet geïmpregneerd of gewolmaniseerd. Ontvet je tuinkamer dan met natuurlijke lijnoliezeep Moose Polarsken. Is het hout volledig nieuw, schuur het dan licht op met grofkorrelig schuurpapier.

Moose Färg heeft geen grondlaag kan direkt op het hout van uw tuinhuis worden aangebracht, een grondlaag is niet nodig. Gebruik voor de grote vlakken Moose F, voor de deuren en kozijnen Moose RDM.

Voorbewerken van je tuinkamer? Kies voor: Polarsken lijnoliezeep

Verf aanbrengen

Aanbrengen is simpel vanwege het matte karakter van Moose Färg. Je ziet hierdoor geen penseelstreken. Er is geen grondlaag nodig, Moose F verf kan direct om het hout van je tuinkamer worden aangebracht. Meestal is twee keer verven voldoende, soms is drie keer nodig bij een zuigende ondergrond of bij lichte kleuren zoals wit. Een grondverf of primer is niet nodig, Moose F is zijn eigen grondverf. Je kunt hiervoor gemakkelijk een grove kwast gebruiken.

Bestel je blokkwast voor het verven van je tuinkamer bestellen: Blokkwast

Als uw tuinkamer deuren of kozijnen heeft dan raden we aan om Moose RDM te gebruiken. Moose RMD heeft extra dekkracht en een betere hecting. Hierdoor is het perfect voor harde en gladde oppervlakken zoals kozijnen.

Onderhoud

Doorgaans heb je ca. 5 jaar weinig tot geen onderhoud. Het onderhoud is ontzettend simpel. Alleen als de tuinkamer groene of zwarte aanslag krijgt dan raden we aan om met een zeep, bijvoorbeeld onze lijnoliezeep Polarsken, de verf  licht af te nemen en daarna met water na te spoelen. Een andere mogelijkheid is om het schimmelwerende middel Svampdöd te. Mocht de verf licht verweerd zijn, dan raden we aan om na het schoonmaken met de zeep ook alles even licht over te kwasten. Bij overschilderen is het niet nodig om te schuren. Het resultaat is weer als nieuw.

Tuinhuis, tuinkamer en overkapping: voorbeelden

Zoek je inspiratie? Bekijk de foto’s van klanten hieronder.

Of klik hier: voor meer voorbeelden

kliko ombouw verven

Kliko ombouw verven | tuinkast beitsen | tips en ideeën!

Heeft u een eigen huis, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk ook afvalcontainers in de tuin staan. Deze kunststof vuilnisbakken zijn nuttig, maar echt mooi kun je ze niet noemen. Omdat kliko’s …

Lees verder