Douglas hout schilderen

Wilt u Douglas hout schilderen? Oregon pine verven?

Moose Färg is een Zweedse houtverf, die bijzonder geschikt is om Douglas te schilderen. Door de open struktuur kan het hout krimpen en uitzetten zonder dat de verf gaat bladderen. Moose Färg vormt geen film over het hout maar trekt er in. Daarom is het een goed product om Douglas (Oregon pine) hout te behandelen.

douglas hout schilderen

Douglas hout schilderen

Douglas hout schilderen? Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik.

Ruikt aangenaam en is waterverdunbaar en oplosmiddelvrij/arm. Door het matte karakter zijn kwast strepen geen probleem.Ook het onderhoud is simpel: gewoon even schoonmaken en daarna weer over schilderen, schuren is niet nodig (zelfs onwenselijk).

Douglas hout (Oregon pine) wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en in de meubelmakerij. Als het hout kwartiergezaagd wordt is het zeer stabiel en bovendien heeft het dan een fraaie streeptekening. Door de grote sterkte en taaiheid werd het vaak gebruikt voor masten van schepen.

U kunt Douglas hout behandelen met een transparante impregnering Storuman Skydd of met de dekkende houtverf Moose F. Meestal moet u Douglas twee maal verven.  Moose Färg is zijn eigen grondverf, de dekkende Moose F blijft meestal 5 jaar goed en kan makkelijk worden onderhouden (alleen schoonmaken, schuren hoeft niet bij onderhoud). Skydd (transparant kleurloos) remt de vergrijzing en moet in direkt zonlicht regelmatig (1x per jaar ) worden herhaald.

Prijzen? U kunt hier bestellen

oregon pine schlderen

Oregon pine schilderen?

Douglas wordt ook wel Oregon pine genoemd. Het meeste Douglas hout in Nederland wordt geteeld door Staatsbosbeheer (een gebruiker van Moose Färg), die ook hout en kapschuren verkoopt. Klik voor meer informatie daarover: Hollands hout.

Hout van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten hout staat in Nederland wordt ook wel Oregon pine genoemd. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken, zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten, etcetera. Douglas bevat veel tannine en sappen, het is daarom aan te raden het hout goed te laten drogen voor gebruik. Het vochtgehalte in het hout moet ca. 17.5% zijn, dat is het geval als het hout een aantal maanden heeft opgelegen. Houdt daar rekening mee bij de behandeling

Oregon Pine schilderen? Moose Färg is natuurlijk verkrijgbaar in mooie matte kleuren:

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds rood
 • Skiffer GråLeisteengrijs
 • BlytungsgråLoodgrijs
 • Skåne gulZweeds geel
 • Ljus gulLichtgeel
 • Bohus BlåZweeds blauw
 • Ljus BlåLichtblauw
 • SommerblåZomerblauw
 • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

 

 • Potdekselen: Moose Färg om gepotdekseld hout te verven

  Potdekselen van hout kan op verschillende manieren  Het is vaak handig om hout gepotdekseld te monteren. In Zweden wordt hout vaak vertikaal gezet zodat het vocht langs de naden naar …

  Lees verder

 • Carboleum vervanger Vasa Svart Moose F

  carboleum vervanger

  Moose F: De natuurlijke vervanging van carboleum en carbolineum Carboleum vervanger bestellen? klik op: Moose F Carboleum is een klassiek houtverduurzamingsmiddel dat in Europese landen tegenwoordig verboden is het wegens …

  Lees verder