Tuinhuis verven

Tuinhuis verven? Moose Färg, een fijne verf om uw tuinhuisje te verven.

Wilt u een tuinhuis verven? Goed en regelmatig onderhoud is nodig om lang van je tuinhuis te kunnen genieten. UV-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind belagen een houten tuinhuis.

Daardoor sterven de houtcellen aan het oppervlak af, waardoor het hout vergrijst. Omdat de hout eigen olie verdwijnt wordt het hout ook geleidelijk aan stijver. Daardoor wordt de kans op scheuren en zelfs breken groter. Velen kiezen er dus voor om hun tuinhuis te verven met Moose Färg verf.

Als u kiest voor Moose Färg verf om uw tuinhuisje mee te onderhouden, dan kunt u op een eenvoudige manier de levensduur van uw tuinhuisje verlengen. U heeft de keuze uit verschillende verf soorten. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een volledig dekkende verf, transparante kleurloze tuinhuis verf of half transpartante verf. Met deze verfsoorten kunt u voorkomen dat het hout van uw tuinhuisje zal gaan verrotten en beschadigen door de weersomstandigheden en uv-straling.

Tuinhuis verven?  Bestel: Moose Farg webshop

 

tuinhuis verven

Kiruna Grå met Norrland Vit

 

Tuinhuis verven: Tips voor het schilderen met Moose Färg verf

De wanden van tuinhuisjes, overkappingen en tuinkamers zijn vaak gemaakt van vuren of grenen, al dan niet geïmpregneerd of gewolmaniseerd. Dat ontvet u voor het tuinhuis verven met Moose Linsåpa natuurlijke lijnoliezeep. Nieuw hout schuurt licht op met grofkorrelig schuurpapier.

Moose Färg kan direkt op het hout van uw tuinhuis worden aangebracht, een grondlaag is niet nodig. Gebruik voor de grote vlakken Moose F, voor de deuren en kozijnen Moose RDM. De Moose Färg tuinhuis verf is een ademende matte houtverf die toegepast kan worden op diverse houtsoorten, zowel onbehandeld en reeds behandeld geïmpregneerd hout. Deze verf vormt geen film, waardoor de ondergrond mee kan ademen en dit voorkomt bladderen bij het krimpen en uitzetten van het hout.Door dit natuurlijke product aan te brengen op uw houten tuinhuisje zorgt u ervoor dat het te schilderen oppervlak eenvoudig gereinigd wordt en zo klaar gemaakt wordt om een van de Moose Färg verven aan te kunnen brengen. Nieuw hout schuurt licht op met grofkorrelig schuurpapier.

Bestaande verf of beitslaag

Een bestaande verf of beitslaag, die nog in goede staat verkeert heeft geen barsten en is niet geschilferd. Het is van groot belang dat de onderlaag ook later niet gaat bladderen (onthechten). De oude laag controleert u dus goed. Waar deze bladdert verwijdert u alle los zittende verf volledig. U kunt bijvoorbeeld hiervoor de hoge druk spuit gebruiken (neem hiervoor de spray stand zodat de houtnerf niet beschadigt). Zo ontglanst u de oude verf van uw tuinhuis. Dit kan natuurlijk ook met grofkorrelig schuurpapier. Schuur in de richting van de houtvezel en verwijder na het schuren het stof (en ontvet) met een sopje. Als u de HD spuit gebruikt doet u eigenlijk alles in een keer. Laat het hout goed drogen, en ruw het daarna weer  lichtjes op, zodat het beschermingssysteem straks perfect hecht en de onderliggende verf niet gaat bladderen.

Zoekt u inspiratie? kijk dan naar de voorbeelden hieronder of klik hier: voor meer voorbeelden

Tuinhuisje verven: keus uit drie types Moose Färg

Tuinhuis verven: u kunt kiezen voor een volledig dekkende verf;  neem hiervoor Moose F. U blijft de houtnerf wel zien, Moose Färg is geen lak maar zuigt zich in het hout zodat de houtstructuur van uw tuinhuis goed blijft uitkomen. Het hout blijft hout.

Tuinhuisje verven? De transparante kleurloze Moose Färg tuinhuis verf  Storuman Skydd laat de houtnerf volledig zichtbaar en heeft geen kleur. Het tuinhuis krijgt een natuurlijke uitstraling, maar vereist wel veel! onderhoud aan de zonkant. Deze transparante “zonnebrandcreme” moet regelmatig ververst, soms zelfs elk jaar. Vaak kiest men voor de buitenkand voor Moose F. Skydd wordt ook veel gebruikt voor de binnenkant van een tuinhuis, waar het de duurzaamheid vergroot en vergelen en verkleuren tegengaat. Ook vergemakkelijkt Skydd het schoonmaken doordat er een lichte dampdoorlatend laagje wordt aangebracht.

Half transparante verf is eigenlijk een soort wash: Dimma, dat geeft een kleur waas over het hout, ideaal om ook de binnenkant van uw tuinhuisje te verven.De white wash verf is daarnaast ook zeer geschikt om toe te passen op houten tuinmeubelen, betimmeringen en vloeren. Doordat de verf half transparant is de houten ondergrond nog een beetje waar te nemen. Deze variant beschermt het hout ook goed tegen uv-straling van de zon dankzij het pigment in de verf maar gaat echter minder lang mee dan de dekkende Moose F omdat de uv-straling nog kan inwerken.

Wilt u uw houten tuinhuisje snel en effectief een mooie kleur geven zonder dat het karakter en de kwaliteit van het hout verloren gaat? Kies dan voor de Dimma white wash beits/verf.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen? Maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties…

tuinhuis-verven

Verf tuinhuis, Bohus blauw met Norrland wit

 

Tuinhuisje verven?  Bestel: Moose Färg webshop

Tuinhuis schilderen: Onderhoud en duurzaamheid

Wilt u uw tuinhuis schilderen met dekkende, transparant en half transparante verf? Moose Färg verf voor uw tuinhuis laat de houtnerf toch nog zien en vormt geen film over het hout. Deze tuinhuis verf garandeert een langere bescherming en vergt minder onderhoud.

Het gebruik van onze verschillende verfsoorten voor het schilderen van uw houten tuinhuis zorgt ervoor dat de levensduur van uw tuinhuisje verlengt wordt omdat de kwaliteit van het gewaarborgd blijft. Onze producten beschermen uw tuinhuisje tegen de weersomstandigheden zoals regen en schadelijke uv-stralen van de zon.

Bij normale omstandigheden schildert u eens in de 5 jaar uw tuinhuis weer bij. Dit is bijzonder eenvoudig: u hoeft alleen schoon te maken met een sopje (gebruik daarvoor Moose Linsåpa lijnoliezeep). U hoeft niet te schuren en kunt uw tuinhuis direct weer overschilderen. Meestal is daarbij 1 laag voldoende en kunt u weer ruim 5 jaar van uw werk genieten.

Door te kiezen voor de Moose Färg verf voor het schilderen van uw tuinhuis kunt u jarenlang genieten van uw mooie tuinhuis.

Bent u benieuwd naar de mening van klanten, die Moose Färg gebruikten?

Klik hier voor Klantervaringen

Bekijk ook de instruktievideo tuinhuis verven: