Tuinhuis verven

Tuinhuis verven? Moose Färg, een fijne verf om uw tuinhuisje te verven.

Goed en regelmatig onderhoud is nodig om lang van je tuinhuis te kunnen genieten. UV-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind belagen een houten tuinhuis.

Daardoor sterven de houtcellen aan het oppervlak af, waardoor het hout vergrijst. Omdat de hout eigen olie verdwijnt wordt het hout ook geleidelijk aan stijver. Daardoor wordt de kans op scheuren en zelfs breken groter. Velen kiezen er dus voor om hun tuinhuis te verven met Moose Färg verf.

 

Tuinhuis verven?  Bestel Moose Farg tuinhuis verf

 

tuinhuis verven

Kiruna Grå met Norrland Vit

 

Tuinhuis verven: Tips voor het schilderen met Moose Färg verf

De wanden van tuinhuisjes zijn vaak gemaakt van vuren of grenen, al dan niet geïmpregneerd of gewolmaniseerd. Dat ontvet u voor het tuinhuis verven met Moose Linsåpa natuurlijke lijnoliezeep. Nieuw hout schuurt licht op met grofkorrelig schuurpapier.

Moose Färg kan direkt op het hout van uw tuinhuis worden aangebracht, een grondlaag is niet nodig. Gebruik voor de grote vlakken Moose F, voor de deuren en kozijnen Moose RDM.

Een bestaande verf of beitslaag, die nog in goede staat verkeert heeft geen barsten en is niet geschilferd. Het is van groot belang dat de onderlaag ook later niet gaat bladderen (onthechten). De oude laag controleert u dus goed.  Waar deze bladdert verwijdert u alle los zittende verf volledig. U kunt bijvoorbeeld hiervoor de hoge druk spuit gebruiken (neem hiervoor de spray stand zodat de houtnerf niet beschadigt). Zo ontglanst u de oude verf van uw tuinhuis. Dit kan natuurlijk ook met grofkorrelig schuurpapier.  Schuur  in de richting van de houtvezel en verwijder na het schuren het stof (en ontvet) met een sopje. Als u de HD spuit gebruikt doet u eigenlijk alles in een keer. Laat het hout goed drogen, en ruw het daarna weer  lichtjes op, zodat het beschermingssysteem straks perfect hecht en de onderliggende verf niet gaat bladderen.

Zoekt u inspiratie? kijk dan naar de voorbeelden hieronder of klik hier: voor meer voorbeelden

Tuinhuisje verven: keus uit drie types Moose Färg

Tuinhuis verven: u kunt kiezen voor een volledig dekkende verf;  neem hiervoor Moose F. U blijft de houtnerf wel zien, Moose Färg is geen lak maar zuigt zich in het hout zodat de houtstructuur van uw tuinhuis goed blijft uitkomen. Het hout blijft hout.

Tuinhuisje verven? De transparante kleurloze Moose Färg tuinhuis verf Storuman Skydd laat de houtnerf volledig zichtbaar en heeft geen kleur. Het tuinhuis krijgt een natuurlijke uitstraling, maar vereist wat meer onderhoud aan de zonkant. Deze transparante “zonnebrandcreme” moet regelmatig ververst. Skydd wordt ook veel gebruikt voor de binnenkant van een tuinhuis, waar het de duurzaamheid vergroot en vergelen en verkleuren tegengaat. Ook vergemakkelijkt Skydd het schoonmaken doordat er een lichte dampdoorlatend laagje wordt aangebracht.

Half transparante verf is eigenlijk een soort wash: Dimma, dat geeft een kleur waas over het hout, ideaal om ook de binnenkant van uw tuinhuisje te verven.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen? Maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties…

tuinhuis-verven

Verf tuinhuis, Bohus blauw met Norrland wit

 

Tuinhuisje verven?  Bestel Moose Farg tuinhuis verf

 

Tuinhuis schilderen: Onderhoud en duurzaamheid

Wilt u uw tuinhuis schilderen met dekkende, transparant en half transparante verf? Moose Färg verf voor uw tuinhuis laat de houtnerf toch nog zien en vormt geen film over het hout. Deze tuinhuis verf garandeert een langere bescherming en vergt minder onderhoud.

Bij normale omstandigheden schildert u eens in de 5 jaar uw tuinhuis weer bij. Dit is bijzonder eenvoudig: u hoeft alleen schoon te maken met een sopje (gebruik daarvoor Moose Linsåpa lijnoliezeep). U hoeft niet te schuren en kunt uw tuinhuis direct weer overschilderen. Meestal is daarbij 1 laag voldoende en kunt u weer ruim 5 jaar van uw werk genieten.

Bent u benieuwd naar de mening van klanten, die Moose Färg gebruikten?

Klik hier voor Klantervaringen

Bekijk ook de instruktievideo tuinhuis verven:

 

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen