Krijtverf

Moose Färg is een waterverdunbare matte verf met de look van krijtverf.

Speciaal ontwikkeld om onbehandelde en geverfde muren te voorzien van een prachtige matte kleurlaag. Met deze krijtverf geeft u muren een uitstraling zoals in vroegere tijden werd geschilderd. Toen werd er veel krijt in verven gebruikt omdat dit een goedkope natuurlijke grondstof was. Het nadeel daarvan is dat het de verf kwetsbaar maakt. Moose Färg matte verf werkt met met andere vultstoffen zoals (jawel!) tarwe en rogge meel waardoor naast een robuuste verf ook een unieke diffuse lichtuitstraling ontstaat.

Wilt u Moose Färg matte verf bestellen, bestel online in de webshop.

Moose Färg producten zijn doorgaans binnen drie werkdagen bij u thuis. 

krijtverf

Krijtverf matte verf van Moose Färg

Voor de kleuren worden zogenaamde aardverfstoffen gebruikt.

De pigmenten worden in Zweden uit de grond gehaald en leken bijvoorbeeld oker uit de Provence en omber en sienna uit Italië. het geheel werd dan met een bindmiddel zoals lijnolie, kalk of gelatine gemengd en vaak ook gewoon krijt, dat in de rotsen (denk aan de white cliffs of Dover) voorhanden waren. Er ontstonden zo prachtige kleuren, doordat deze bind en vulmiddelen kleine korreltjes bevatten, die als de verf droog was het licht weerkaatsten.

Moose Färg F krijtverf heeft de diffuse lichtverstrooing van krijtverf en eigenlijk komt de matte look beter uit. Let wel op: Moose Färg “staat” niet maar vloeit heel mooi uit.

Deze matte verf is natuurlijk binnen toepasbaar voor plafonds, muren van lichte stuc, behang en natuurlijk en betimmeringen van hout. Prachtig als alternatief voor krijtverf voor reeds geverfde of pas gestucte binnenmuren.

 

Anders dan krijtverf is Moose Färg zowel binnen als buiten toepasbaar

Deze matte verf is toepasbaar buiten voor onbehandeld, geschilderd en geïmpregneerd hout, red cedar, douglas, larix en grenen hout.

 

Krijtverf

Krijtverf wit op schutting

 

Moose Färg kan men gemakkelijk aanbrengen met kwast of vachtroller.

Omdat Moose Färg geen oplosmiddelen bevat is toepassing in huis bijzonder plezierig: aangenaam van geur en zeer gemakkelijk aan te brengen. Door het zogenaamde thixotrope karakter van de verf (het lijkt een beetje op yoghurt) druipt het niet maar blijft aan kwast of roller hangen. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met lauw water en wat zeep.