Kleuren houtverf

Moose Färg kleuren houtverf geven een unieke matte kleurbeleving

Er zijn vele kleuren houtverf mogelijk met het Zweedse kleurenpalet. Alles kan en wordt gebruikt, maar in Zweden hecht men sterk aan traditie en zijn bepaalde kleuren houtverf veruit favoriet. Typerend is natuurlijk een rood huis met witte luiken, waarbij de deur vaak zwart gemaakt wordt. Soms ook groen of blauw.

Hieronder vind je de kleuren houtverf die in het Zweedse landschap zo vrolijk maken. Aan jou de keus welke combinaties je het meest aanspreken.

Alle dekkende basiskleuren houtverf van Moose Färg:

Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke matte uitstraling van de Moose Färg kleuren houtverf.

 • Falu Röd

  Zweeds rood

  Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungssvart

  Loodgrijs

  Moose Färg Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus gul

  Lichtgeel

  Moose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Norrland vit

  Sneeuwwit

  Moose Färg Norrland Vit (sneeuwwit)
 • Grädde

  Gebroken wit

  Moose Färg Grädde (gebroken wit) RAL-9010
 • Sommerblå

  Zomerblauw

  Moose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Victoriagrön

  Donkergroen

  Moose Färg Victoriagrön (donkergroen)
 • Visby Brun

  Warm donkerbruin

  Moose Färg Visby Brun (warm donkerbruin)

De weergave van de kleuren hangt sterk af van de monitorinstelling van je computer, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s onder Ervaringen of Voorbeelden, die geven ook een indruk van de kleuren houtverf bij verschillende licht-inval.

Vraag onze handgeverfde kleurenkaart aan om de kleuren in het echt te zien.

Kleurenkaart aanvragen

 

Halftransparante verf, whitewash

Je kunt alle kleuren als wash-versie (halftransparant) bestellen. De verf geeft dan een waas over het hout in de plaats van een dekkende laag. Een soort beachlook. Grey-wash, white-wash, maar ook blue-wash of red-wash zijn mogelijk. Koijk voor meer informatie onder Dimma Wash.

Andere kleur houtverf bestellen?

Als je je eigen kleur houtverf wilt is dat ook mogelijk (tegen meerprijs). Voorbeelden van klantkleuren houtverf zijn “off black” (7021). Mail ons wat jouw voorkeur heeft, bij voorkeur met een kleurcode. Dan maken wij de verf op je gewenste kleur.

Zelf mengen is ook een mogelijkheid. Alle kleuren houtverf zijn gemakkelijk onderling mengbaar; let wel even op want als de verf nat is (in het potje) zijn de kleuren anders (lichter) dan als het droog is op de ondergrond. Laat altijd eerst even drogen. Je kunt ook bijmengen met elk waterverdunbaar pigment.

Kies jouw dekkende verf, wash-verf of eigen kleur in ons productoverzicht

Alle producten

 

Persoonlijke kleurcombinaties testen?

Gebruik onze inkleurplaat om verschillende kleurcombinaties uit te proberen. Je kunt hier de basiskleuren houtverf van Moose Färg combineren en op basis van deze indrukken je eigen voorkeur vaststellen.

Stel je eigen kleurcombinaties samen

 

Norrland Vit

Bohus Blå

(let op, door de lichtval lijkt het Bohus blå hier wat donkerder…)

Dalarna Grön

Skåne Gul

Kleuren houtverf beschrijven

De typische Zweedse kleuren worden het best beschreven door het Natural Colour System van het Skandinaviska Färginstitutet AB Stockholm. Daarom werken wij met deze kleurbeschrijving voor onze kleuren. De menselijke kleurervaring kent vier bonte elementaire kleuren: rood, geel, groen en blauw. Met die vier alle andere kleuren te verkrijgen is niet mogelijk door een tegenstelling tussen de verfmenging en de menselijke intuïtie.

Het NCS beoogt die intuïtie te beschrijven en wordt vooral gebruikt door interieurarchitecten en als standaard van huisschildersverf op het Europees continent. RAL is minder in staat de echte nuances weer te geven.

In de omringende landen komen de Finse en Noorse kleuren oorspronkelijk uit Zweden, dat vele eeuwen het bestuur over deze gebieden had.

Tenslotte kun je hier meer over verf en kleur lezen: Wetenswaardigheden over verf en kleur