Houtbescherming en hout beschermen

Moose Färg eerlijke Zweedse houtbescherming heeft een historie van eeuwen.

In het Zweedse klimaat moet het hout veel verduren. Daarom hebben de Zweden ook veel ervaring met hout beschermen. Moose Färg houtbescherming is door die ervaring verder ontwikkeld tot een merk met modern topproducten.Alle zijn praktisch oplosmiddel vrij, waterverdunbaar en eenvoudig op te brengen.

Dekkende verf Moose F is speciaal voor betimmeringen en staand hout buiten en binnen. Dimma is wash, er komt een waas over het hout.

Moose Färg vormt geen film over het hout maar zuigt er in. Daarom bladdert het niet (mits goed aangebracht, lees daarover verder bij schildertips buiten). De matte kleuren geven een bijzonder fraaie effecten. U kunt Moose F en Dimma gebruiken op onbewerkt geschaafd hout maar ook op geïmpregneerd hout of hout, dat al gebeits of geverfd is.

Moose Färg producten bestellen? Klik hier

Houtbescherming hout beschermen

Houtbescherming in een bar klimaat

 

Hout beschermen in twee behandelingen

Moose Färg wordt altijd in twee behandelingen aangebracht, eenmaal om te gronden en eenmaal om af te werken (bij sterk zuigende ondergronden is mogelijk een derde afwerking nodig. Door het matte karakter van Moose Färg houtbescherming zijn kwast strepen niet zichtbaar. Tijdens de bouw van een houten huis moet het hout aan de later onbereikbare zijden worden behandeld. Vaak is het handig dit voor de montage te doe. Als de woning gereed is moet de buitenzijde nogmaals geschilderd worden met Moose Färg Zweedse houtbescherming waterdragende, milieuvriendelijke verf.

Indien de juiste houtbescherming gekozen wordt.

kan het hout ademen en blijft het hout in goede conditie. Moose Färg houtbescherming is als geen ander in staat om hout echt te laten leven. Met producten die de kleur van het hout beïnvloeden, beschermende producten die het hout laten ademen en ook verzorgen. In het Nederlandse klimaat is de duurzaamheid ca. 5 jaar. Het onderhoud is bijzonder gemakkelijk want u hoeft het oppervlak alleen af te ontdoen van vuil (gebruik hiervoor Moose Linsåpa). Schuren hoeft niet, u kunt direkt een nieuwe afwerklaag aanbrengen. Daarna bent u weer voor 5 -7 jaar klaar.

Moose F is bijzonder geschikt als om een tuinhuis te schilderen of een schutting te verven.

Naast Dimma en Moose F is er ook Moose RDM voor kozijnen en deuren. Deze variant bevat meer olie en pigment en gaat zeker 7 jaar mee. Zeer geschikt voor hout dat niet uitzet en krimpt.

houtbescherming

Houtbescherming op natuurcamping de Kijl Staatsbosbeheer

Hout beschermen? Andere producten voor houtbescherming

Naast verf heeft Moose Färg nog vele andere mooie producten om hout te beschermen! Voor terrassen en vlonders is er de ecologische waterafstotende coating Pansar

Dit is ook een tweestapsbehandeling die vocht indringing voorkomt. Daardoor krijgen schimmels geen kans en wordt de houtkleur langer behouden. Pansar houtbescherming is zeer effectief en de ondergrond kan veel gemakkelijker worden schoongemaakt.

Bestel nu: Pansar

houtbescherming

Hier kunt u de werking van Pansar houtbescherming goed zien:

Pansar houtbescherming is gebaseerd op nanotechnologie. De bijzonder kleine deeltjes verstoppen de poriën van het hout zodat vocht niet meer kan indringen. Het hout blijft echter wel ademen zodat rot geen kans krijgt.

Houtbescherming zonder giftige stoffen heeft natuurlijk de voorkeur.

Transparant of een dekkende kleur is mogelijk. Velen schilderen in eigen beheer. Dat is met Moose Färg goed te doen. Het is gemakkelijk aan te brengen en is prettig in de verwerking ook in de zon (om een klant te citeren: “je wordt er nu eens niet stoned van”).

Houtbescherming zonder giftige stoffen heeft natuurlijk de voorkeur. Moose Färg houtbescherming is een milieuvriendelijke oplossing zonder oplosmiddelen en natuurlijk loodvrij.

De binnenzijde van een houten huis wordt doorgaans ook behandeld met Moose Färg. Ook de kleur bepaalt u natuurlijk zelf, waarbij onze adviseurs u graag een kleuradvies geven. Wilt u een transparant kleurloze houtbescherming neem dan Storuman Skydd .

U kunt ook gebruik maken van ons “inkleurhuisje” of maak gebruik van de Moose APP voor Android.

Vraag hier een gratis kleurenkaart hout aan van de dekkende kleuren Moose F en RDM.

 

Houtbescherming

Houtbescherming Moose Färg

 

Moose Färg F, RDM en Dimma zijn standaard verkrijgbaar in vele kleuren

Houtbescherming kan functioneel maar ook mooi zijn!

 • Falu RödZweeds rood
 • Vasa svartDiepzwart
 • Skiffer GråLeisteengrijs
 • BlytungsgråLoodgrijs
 • Skåne gulZweeds geel
 • Ljus gulLichtgeel
 • Bohus BlåZweeds blauw
 • Ljus BlåLichtblauw
 • SommerblåZomer blauw
 • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

 • Waterafstotende behandeling van hout: Vlonder, terras, schutting, gevel of bootdek

  waterafstotende-houtconservering

  Unieke waterafstotende en conserverende behandeling voor alle soorten hout: Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels). Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van …

  Lees verder

 • Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

  houtbescherming houtcoating

  Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Natuurlijk …

  Lees verder