Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen!

Natuurlijk zijn er traditionele methoden om een houten vlonder te behandelen. Deze zijn gebaseerd op olie. De olie wordt echter door de UV en water afgebroken zodat deze methoden altijd maar een korte tijd (korter dan een jaar) effectief blijven. Dit heeft als gevolg dat u minstens elk jaar moet bijwerken. Verder kan olie vergelen en houdt het vuil vast.

Pansar is een kleurloze waterafstotende en conserverende tweestaps behandeling.

Dit unieke middel is geschikt  voor alle soorten hout en is bijzonder geschikt voor het conserveren van uw houten terras of vlonder.

Als u een houten vlonder of terras heeft is het van belang vocht indringing te voorkomen. Een terras is liggend hout en hier blijft water op staan. Hierdoor worden de cellulose cellen afgebroken en kan rot ontstaan en vergrijst het hout.. Ook zorgt vochtindringing voor extra krimpen en uitzetten zodat scheuren kunnen ontstaan. Dit is goed tegen te gaan met Pansar waterafstotende conservering.

Overigens zorgt Pansar  voor behoud van de natuurlijke kleur van hout en doordat het indringing van water voorkomt en daarmee de vergrijzing helpt vertragen. Veel houtsoorten hebben een typische eigen houtkleur. Deze wordt langer bewaart door het gebruik van Pansar.

Bestel nu: Pansar

Houten vlonder behandelen?

Tevens beschermt Pansar tegen ultraviolette straling, tegen schimmels, rot, algen, sporen en tegen verwering, kraken en vervorming door opname van water. Deze unieke methode  is speciaal ontworpen voor de bescherming van vlonders, terrassen, houten constructies, huizen, hekken, schuttingen, gevels, tuinmeubilair en sauna’s. Werkt ook op keramiek en (open) beton.

Vanzelfsprekend kan deze ecologische waterafstotende behandeling kan zowel binnen als buiten worden gebruik. Vormt geen film of afdekkende laag. Het hout blijft zijn natuurlijke uitstraling behouden.

Pansar is gebaseerd op nanotechnologie. Het middel  bevat kleine deeltjes, die de poriën van het hout verstoppen. De belangrijkste component is siliciumdioxide, dat doordringt in het hout en een duurzaam dampdoorlatend, ademend oppervlak vormt. Hierdoor wordt indringing van water voorkomen. Het water blijft in druppels op het oppervlak staan en gaat vanzelf weer weg.

Door de kleine deeltjes vormt zich  een beschermende maar kleurloze coating. De werking van de nanocoating is 10 tot 15 jaar. Het kleurbehoud is afhankelijk van de situatie. Tannine houdende houtsoorten kunnen in eerste instantie donkerder kleuren door de nabehandeling. Buiten krijgt het hout na enige maanden zijn oorspronkelijke kleur weer terug.

Wilt u echter de volle donkere kleur behouden gebruik dan voor het onderhoud

Pansar C onderhouds en reinigingsolie.

Terras waterafstotend maken?

Pansar een waterige melkachtige emulsie en bevat geen antiseptica of andere stoffen, die gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Het is goed bestand tegen schadelijke insecten en schimmels. Het middel hardt na aanbrengen uit en wordt totaal kleurloos en kan gemakkelijk worden afgewassen met water. Niet verdunnen!

Bestel nu: Pansar

 

houten terras behandelen houten vlonder behandelen

Houten vlonder behandelen en waterafstotend maken?

Pansar is hiervoor ideaal.

Bestel nu: Pansar

 • Terras impregneren, vlonder impregneren

  terras impregneren

  Vlonder impregneren? Bent u op zoek naar een product waarmee u uw terras en vlonder kunt impregneren? Met Pansar van Moose Färg kunt u een product in huis halen waarmee …

  Lees verder

 • Waterafstotende behandeling van hout: Vlonder, terras, schutting, gevel of bootdek

  waterafstotende-houtconservering

  Unieke waterafstotende en conserverende behandeling voor alle soorten hout: Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels). Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van …

  Lees verder

 • Houtkleur behouden

  Hout behandelen tegen vocht en UV om de houtkleur te behouden is een moeilijke zaak. Er zijn eigenlijk geen producten op de markt die dit echt lukt. Wel kunt u …

  Lees verder