Black wash en grey wash houtbeits

Black wash en grey wash houtbeits van Moose Färg geven een unieke uitstraling én optimale bescherming aan je houten schutting, meubels, betimmeringen, tuinhuis en zelfs vloeren. De wash (‘Dimma’) is een halftransparante houtbeits die het hout een zwarte of grijze waas geeft, terwijl de houtstructuur zichtbaar blijft. Tegelijkertijd biedt de verf duurzame bescherming tegen vocht, UV-stralen en geeft het hout een impregnerende dekking. Hierdoor zijn black wash en grey wash verf van Moose Färg een effectieve manier om het hout kleur te geven, zonder dat het karakter verloren gaat. Onze ‘Dimma wash’ is watergedragen en oplosmiddelvrij.

Geschikt voor binnen en buiten, voor alle soorten hout (douglas, red cedar, oregon pine etc.).

Black wash (‘Dimma Vasa Svart’) of grey wash (‘Dimma Skiffer grå’) buitenbeits bestellen?

Bent u op zoek naar een dekkende verf of beits? Kijk dan bij houtverf Moose F.

grey wash verf beits
Kapschuurtje in Dimma Kiruna Grå (grey wash)

W Schoffelmeijer (Aduard): “De kapschuur is behandeld met Dimma Wash halftransparant, kleur: Kiruna Grå grey wash. Hier één laag zodat de noesten in het hout zichtbaar blijven. Ik ben blij met het resultaat, het oogt wat strakker en moderner dan geïmpregneerde blanke hout, dat na een jaar al iets was vergeeld en vergrijsd door weersinvloeden. Volgende week gaan we ook de schutting doen.”

‘Dimma’ zwarte black wash en grijze grey wash beits

Moose Färg richt zich op het Zweedse recept voor houtverf. ‘Dimma’ betekent mist en nevel in het Zweeds. Dit is precies was onze black wash doet met hout: het geeft het een zwarte waas. Je bepaalt zelf het eindresultaat door het aantal behandelingen. Vaak is één behandeling genoeg voor een mooi resultaat, maar wanneer je een meer dekkende kleur wil, dan kun je het hout twee maal behandelen met black wash – ook wel transparante zwarte beits genoemd. Dimma is geschikt voor alle soorten hout; vurenhout, steigerhout en teakhout zwart beitsen kan allen met Dimma Vasa Svart.

Wil je een grijze waas op je hout? Kies dan voor Dimma Kiruna grå (lichtgrijs), Dimma Skiffer Grå (middengrijs) of Blytungsgrå (donkergrijs).

Black wash verf Vasa Svart
Een indruk van het black wash effect (Vasa svart)

Gebruik van black en grey wash houtbeits: tips

Voorbehandeling van het hout is vaak niet nodig, doorschuren hoeft ook niet. Omdat de wash beits van Moose Färg in het hout trekt is het belangrijk dat het hout de verf goed kan opzuigen. Nieuw, glad hout moet dus wel even opgeschuurd worden. Geimpregneerd hout heeft eerst de tijd nodig om te werken. Over het algemeen kan de verf direct worden aangebracht. Twijfel je over de juiste voorbehandeling? Neem contact op voor advies.

grey wash beits
Een indruk van het grey wash effect (Skiffer grå)

Aanbrengen van de black wash en grey wash kan eenvoudig met een kwast of spuit. Daarna kun je met een doek de Dimma Wash eventueel nabewerken voor een mooi egaal resultaat. Je bepaalt het eindresultaat door het aantal behandelingen. Één behandeling is vaak genoeg voor een mooi resultaat, maar wanneer je het iets dekkender wil hebben dan kun je er nog een tweede laag opzetten. De verf is gemakkelijk met water te verdunnen.

Met een pot van 4 liter verf kun je 50m² eenmaal behandelen. Het is ook mogelijk om 2 liter of 3/4e liter te bestellen.

Black wash beits kopen? Bekijk de prijzen:

Tuinhuis in Grey Wash (Dimma Kiruna Grå)

Black wash, grey wash, white wash of een andere kleur?

Moose Färg Dimma Wash is een halftransparante verf die ervoor zorgt dat de nerfstructuur van het hout zichtbaar blijft en tegelijkertijd het hout beschermt tegen verschillende weersinvloeden, zoals schadelijke UV-straling, regen en kou. Met Dimma Wash geef je je schuur, schutting of overkapping een mooie wash look, in elke gewenste kleur

Dimma Wash is in zwart en grijs verkrijgbaar, maar ook in verschillende originele Zweeds kleuren. White wash behoort tot de mogelijkheden, maar ook blauw, rood of groen. Bekijk alle kleuren op de Dimma Wash pagina.

Voorbeelden grey wash en white wash

Onderhoudstips Dimma black wash en grey wash

Het onderhoud van deze black wash en grey wash verf is afhankelijk van de zon. Bij buitengebruik raden we eens in de drie jaar onderhoud aan. De zon kan ervoor zorgen dat je wash-effect verbleekt. Je kunt je hout dan even schoonmaken en nog een extra laag van de wash geven. Bij binnengbruik is er geen onderhoud nodig.

Lichtgrijze grey wash kiruna grå
Lichtgrijze grey wash (Kiruna grå)

Ideale black wash en grey wash voor alle soorten hout

Dimma wash kan voor alle houtsoorten worden gebruikt. Houtsoorten zoals western red cedar, oregon pine en douglas vergrijzen over het algemeen sneller. Als je dit soort hout niet beschermt of bewerkt dan verweert het hout vrij snel. Met de Dimma black wash of grey wash breng je een beschermde laag op het hout aan waardoor de vergrijzing en vergeling van het hout geremd wordt.

Black en grey wash verf online bestellen

red cedar wash garagepoort
Red cedar in Dimma grey wash

Rens Evers: “Het is mooi geworden, zie de foto’s van onze red cedar wash garagepoort. Bedankt voor de service, groetjes.”