Tuinhuis schilderen met Moose Färg tuinhuis verf: tips

Een tuinhuis wordt vaak gebouwd met hout uit Scandinavische landen. Grenenhout verdient de voorkeur boven sparren (vurenhout), dat meer poreus is en gemakkelijker vocht opneemt. Daarom moet dit hout hout worden geverfd om het te beschermen tegen water en degradatie en om een ​​esthetisch oppervlak te verkrijgen. Dit geldt ook voor geïmpregneerd hout.

Tuinhuis schilderen? Moose F tuinhuis verf is hiervoor zeer geschikt.

tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen met Moose Färg

Het hout moet droog zijn maar niet te droog

Een belangrijke voorwaarde voor goed schilderwerk is dat de houten ondergrond in goede staat verkeerd. Normaal gesproken, is het vochtgehalte in hout de meest cruciale. Ideaal is 17%. Het is belangrijk om te voorkomen dat het hout voor een lange een hoog vochtgehalte heeft gehad of dat de kern nog niet goed in balans is met het oppervlak. Is het hout uitgedroogd, dan zuigt de verf teveel naar binnen en vult teveel porie ruimte op en ban bent u te lang bezig om uw tuinhuisje te schilderen.

• het hout moet vrij zijn van schimmel, zoals blauwe plekken, gebruik desnoods ontweringswater
• het gevel ontwerp vakkundig worden uitgevoerd, dit is vooral belangrijk voor het ademen. Niet direct op de gevel plaatsen, dan komt er condens aan de achterkant van de planken en dit resulteert op den duur in rot. Vraag uw bouwkundig adviseur.

Om te tuinhuis verf te bestellen, klik hier: Moose F

Tuinhuis schilderen: Voordat u gaat schilderen

Een tuinhuisje schilderen is nodig om een esthetisch verantwoorde oppervlak te bereiken met de gewenste kleur en hout te beschermen tegen regen en afbraak:

• Nieuw hout moet vrij zijn van vuil, schimmel en algen.
• Bij het opnieuw schilderen, begin met het wassen van de gevel. Verwijder vervolgens  losse verf (bv. als de verf iets verpoederd is. Hoe nauwkeuriger, hoe beter de resultaten.
• Hout blootgesteld aan weersinvloeden wordt grijs, en poreus door de dode houtcellen. Dit is een slechte ondergrond voor verf. Voor het beste resultaat haalt u de dode houtcellen weg door bv. de HD spuit te gebruiken en te schuren.
• Als boven al gezegd: het hout moet op het moment van het tuinhuis schilderen goed worden gedroogd. Het vocht in het hout (vochtgehalte) kan worden gemeten met speciale instrumenten. Het moet 17% bedragen. Dit is vooral belangrijk bij vers hout.

Verweerd tuinhuis schilderen? Hier zijn nog wat uitgebreidere schildertips: verweerd tuinhuis schilderen

In geval van twijfel, vraag dan advies en bel +31 (0) 6 55 333 165.

 

Tuinhuis schilderen

Voorbehandeling voor het tuinhuis schilderen met Moose Färg tuinhuis verf

Indien aanwezig moet een indringende olie moet worden verwijderd. De aanwezigheid van olie en vet vermindert het vocht transport en daarmee het risico van de schimmel.
Moose Färg tuinhuis verf kan direct op het hout worden aangebracht maar soms is het verstandig (als uw blokhut in een vochtige omgeving staat bijvoorbeeld) om een voorbehandeling te doen. Wij hebben een schimmel en algend werend middel voor u, bel of mail voor meer informatie.

Lees meer ervaringen van klanten over tuinhuis schilderen

 

 

  • Douglas hout schilderen

    douglas hout schilderen

    Wilt u Douglas hout schilderen? Oregon pine verven? Moose Färg is een Zweedse houtverf, die bijzonder geschikt is om Douglas te schilderen. Door de open struktuur kan het hout krimpen …

    Lees verder

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen