Home » tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen met Moose Färg tuinhuis verf: tips

Een tuinhuis schilderen vereist voorbereiding. Vaak worden tuinhuizen gebouwd met hout uit Scandinavische landen. Grenenhout verdient de voorkeur boven sparren (vurenhout), dat meer poreus is en gemakkelijker vocht opneemt. Daarom moet dit hout hout worden geverfd om het te beschermen tegen water en degradatie en om een ​​esthetisch oppervlak te verkrijgen. Dit geldt ook voor geïmpregneerd hout.

Altijd uit voorraad leverbaar, levering binnen drie werkdagen na betalingsontvangst.

U kunt hier de prijzen zien en bestellen

Tuinhuis schilderen? Moose F tuinhuis verf is hiervoor zeer geschikt.

Moose F is totaal mat en ademt met het hout. Doordat Moose F geen film vormt is de kans op bladderen minimaal. Kwaststrepen vallen weg na twee keer behandelen. Afhankelijk van de omstandigheden heeft uw tuinhuis na ca. 5 jaar klein onderhoud nodig. Hiervoor is schoonmaken voldoende, schuren is niet noodzakelijk. Met een nieuwe laag bent u weer voor ca. 7 extra jaren klaar.

tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen met Moose Färg

Het hout moet droog zijn maar niet te droog

Een belangrijke voorwaarde voor goed schilderwerk is dat de houten ondergrond in goede staat verkeerd. Normaal gesproken, is het vochtgehalte in hout de meest cruciale. Ideaal is 17%. Het is belangrijk om te voorkomen dat het hout voor een lange een hoog vochtgehalte heeft gehad of dat de kern nog niet goed in balans is met het oppervlak. Is het hout uitgedroogd, dan zuigt de verf teveel naar binnen en vult teveel porie ruimte op en ban bent u te lang bezig om uw tuinhuisje te schilderen.

• het hout moet vrij zijn van schimmel, zoals blauw zware plekken (blauwschimmel), gebruik desnoods ontweringswater of Svampdöd
• het ontwerp moet vakkundig worden uitgevoerd, dit is vooral belangrijk voor het ademen. Niet direct op de ondergrond plaatsen, dan komt er condens aan de achterkant van de planken en dit resulteert op den duur in rot. Vraag uw bouwkundig adviseur. Dit is vooral van belang bij het dak. Als u het dak niet isoleert blijft de binnenkant van het dak koud, zodat er voortdurend condens op blijft. Dit leidt tot schimmelvorming.

Om te tuinhuis verf te bestellen, klik hier: Moose F

Tuinhuis schilderen: voordat u gaat schilderen

Een tuinhuisje schilderen is nodig om een esthetisch verantwoorde oppervlak te bereiken met de gewenste kleur en hout te beschermen tegen regen en afbraak:

• Nieuw hout moet vrij zijn van vuil, schimmel en algen. Gebruik bijvoorbeeld een sopje van Polarsken lijnoliezeep.
• Bij het opnieuw schilderen, begin met het wassen van de gevel. Verwijder vervolgens  losse verf (bv. als de verf iets verpoederd is. Hoe nauwkeuriger, hoe beter de resultaten.
• Hout blootgesteld aan weersinvloeden wordt grijs, en poreus door de dode houtcellen. Dit is een slechte ondergrond voor verf. Voor het beste resultaat haalt u de dode houtcellen weg door bv. de HD spuit te gebruiken en met een grove korrel (80) te schuren.
• Als boven al gezegd: het hout moet op het moment van het tuinhuis schilderen goed worden gedroogd. Het vocht in het hout (vochtgehalte) kan worden gemeten met speciale instrumenten. Het moet in de kern 17% bedragen. Dit is vooral belangrijk bij vers hout. Als het hout enige tijd opgelegd is, zal dat het geval zijn. Het is niet belangrijk of het hout aan de buitenkant nat is.

Verweerd tuinhuis schilderen? Hier zijn nog wat uitgebreidere schildertips: verweerd tuinhuis

In geval van twijfel, vraag dan advies en bel +31 (0) 6 55 333 165.

Tuinhuis schilderen

Voorbehandeling voor het tuinhuis schilderen met Moose Färg tuinhuis verf

Indien aanwezig moet een indringende olie moet worden verwijderd. De aanwezigheid van olie en vet vermindert het vocht transport en daarmee het risico van de schimmel. Ook is het slecht voor de hechting.

Bij geïmpregneerd nieuw geschaafd hout kan het impregneermiddel uitzweten. Soms is het verstandig om dan of het tuinhuis een half jaar te laten staan of de ondergrond met Polarsken houtzeep te ontvetten en 1 laag aan te brengen. Na een aantal maanden kan dan de tweede laag volgen.

Moose Färg tuinhuis verf kan direct op het hout worden aangebracht. U heeft geen grondverf of primer nodig want Moose F is zijn eigen grondverf. Overigens is het geen bezwaar als reeds een grondverf of beits aanwezig is.

Soms is het verstandig (als uw blokhut in een vochtige omgeving staat bijvoorbeeld) om een voorbehandeling te doen. Wij hebben een schimmel en algend werend middel voor u,

Wilt u zich nog beter oriënteren: lees verder bij de Schildertips

of bel of mail voor meer advies.

Geverfd of gebeitst hout schilderen

De onderliggende verflaag mag niet glanzen en vet zijn. Ook moet later de onderliggend laag niet kunnen bladderen, dan gaat Moose Färg mee. soms is het daarom nodig de bestaande verf laag grotendeels te verwijderen. Dit is minder werk dan u denkt, kijk voor meer aanwijzingen bij: verf afbranden. Hierna kunt u twee lagen aanbrengen.

Onderhoud van uw tuinhuis

In principe heeft een tuinhuis geschilderd met Moose Färg geen onderhoud nodig. Afhankelijk van de plaats blijft Moose Färg ca. 5 jaar in goede conditie. Daarna hoeft u niet te schuren, even schoonmaken en een nieuwe laag zijn voldoende voor nog eens 7 jaar.

Tot slot: heeft u ook een terras of vlonder bij het huisje, denk dan een aan Pansar om uw terras te impregneren, dan wordt hij niet meer glad en vies.

Bent u benieuwd naar de mening van klanten, die Moose Färg gebruikten?

Klik hier voor Klantervaringen

U kunt ook hier de instructie video bekijken