Ademende matte houtverf voor alle soorten hout

Houtverf geimpregneerd hout

Tuinhuisje in Kiruna Grå en Norrland Vit Moose F Fam. Leuvening Vries (Dr.)

Moose F houtverf: voor onbehandeld en reeds behandeld of geïmpregneerd hout.

Met lijnolie en gemodificeerde lijnolie (alkyd) maar waterverdunbaar; een emulsie van oliedruppeltjes (een “mayonaise”). Geschikt voor alle soorten hout, geimpregneerd hout, geschaafd en reeds gebeitst of onbehandeld. Ook voor binnen: stuc, behang, gipsplaat, MDF en structuurverf. Ideaal voor Red Cedar, oregon pine en thermisch behandeld hout. Niet voor metaal (maar dekt wel op spijkers en schroeven).

Wilt u een reeds geverfde betimmering verven kijk dan ook bij Moose Färg RDM, dit dan voor u ook een geschikte oplossing zijn. RDM bevelen we ook aan voor windveren, kozijnen, deuren en meubels. Moose F heeft een open structuur en vormt geen afdekkende film zoals gewone filmvormende (lijn)olieverf en “gewone” verf waarin acryl is verwerkt. Daarom ademt de ondergrond mee en kan ook met krimpen en uitzetten meewerken.

Moose F houtverf is waterafstotend en conserverend, druppels water glijden er af. Aanbrengen is simpel vanwege het matte karakter, u ziet geen penseelstreken. Meestal is twee keer verven voldoende (soms drie keer als het hout erg zuigt en bij lichte kleuren, met name wit).  Grondverf of primer is niet nodig want Moose F is zijn eigen grondverf.

Direct Moose F houtverf bestellen? Kijk voor de prijzen: houtverf Moose F

Ademende matte houtverf: gemakkelijk in onderhoud, bladdert niet.

Moose F volgt de eeuwenoude receptuur maar is versterkt met gemodificeerde natuurlijke oliën: alkyd. Moose F geeft de echte matte uitstraling in de typische Zweedse kleuren. (Net als het S type en RDM, de kleuren zijn precies hetzelfde). De verf ruikt plezierig, is volledig waterverdunbaar en smeert heel gemakkelijk uit. Vlekken zijn zo van je handen en uit de kleren met water. Oplosmiddelvrij. Kan ook worden gebruikt voor ruw behandeld hout of sterk verweerd hout maar wordt het meest toegepast op glad geschaafd geimpregneerd hout.

Moose F  houtverf kan voor geïmpregneerd hout worden gebruikt maar ook over over oude beits of verf mits de ondergrond niet bladdert, goed schoon en vetvrij is en licht opgeschuurd. De verf bladdert niet (zorg voor goede voorbewerking) dus overschilderen en bijwerken kan altijd. Hoe duurzaam resultaat het is hangt af van de omstandigheden, bijvoorbeeld of het hout overdakt is of niet. Het Nederlandse klimaat is vochtiger al zijn in Zweden de vochtigheids verschillen weer veel groter. Maar ook hier kan het buiten jaren mee, 4 tot 5 jaar zeker, maar in Zweden is 20 jaar geen uitzondering.

 

houtverf voor geïmpregneerd hout

Bohus Blå Moose F deur Kiruna Grå met Norrland vit Moose RDM kozijnen

Tips voor het gebruik van Moose F houtverf

Let op: als hout erg vers is of geimpregneerd komen er sappen uit het hout. Dit vermindert de hechting, daarom is het beter om vers hout eerst goed te laten doordrogen (dit kan enige weken, soms een maand duren). Dit is met name het geval met geïmpregneerd hout.

Laat de eerste laag ook goed doordrogen.  Minimale verwerkingstemperatuur 12 -15 graden, anders wordt de droogtijd te lang. Bij lagere temperaturen is de droogtijd is aanzienlijk langer. Als u te vroeg weer schildert lost u met de 2e laag de eerste weer op en dan blijft u aan de gang. Zorg er ook voor dat de verf er niet binnen 1 – 2 dagen aan zware regen wordt blootgesteld. De verf kan dan weer vocht opnemen en zacht worden en in het slechtste geval iets afregenen. Zacht geworden verf kunt u rustig weer laten drogen overigens, dat is geen probleem. Soms is gebruik van een vachtroller bij de laatste afwerking handig. Met name voor meubels geldt: niet te snel in gebruik nemen, de verf moet goed doorharden, dit kan een tot week duren.

Wilt u een robuuster, slijtvast resultaat neem dan voor uw windveren, deuren, kozijnen en meubels Moose Färg RDM. Zorg altijd voor een goede voorbewerking als het hout al geverfd is of bij geimpregneerd hout: schoonmaken met bijvoorbeeld houtzeep Polarsken en goed grof schuren (korrel 80, zie bijvoorbeeld onze schuurspons Nulla Otta). De ondergrond mag absoluut niet meer glimmen, u moet door de toplaag heen schuren voor een goede hechting. Ook is het van belang dat de onderliggende verf niet in grote vlakken aanwezig is afgewisseld met ongeverfde onderlaag. Dat gaat u zien. Is de onderliggende verf echter egaal of zijn er gewoon verfsporen dan is F type zeer aan te raden. Als u twijfelt neem dan Moose Färg RDM voor de lastige stukken zoals kozijnen en deuren. Ook is RDM aan te raden om grote witte vlakken van de laatste laag te voorzien (gronden met Moose F).

Wilt u een slijtvaste laag voor bijvoorbeeld een tafelblad, trap of vloer? Neem Topp, de gemakkelijke en plezierige vloerlak: Bestel hier: TOPP transparante vloerlak.

Houtverf Moose F

Houtverf Moose F parelgrijs