Home » Verfadvies » Houten deur verven met matte deurverf

Houten deur verven met matte deurverf

Kleur op je deur zonder verfgeur

Om maar met de deur in huis te vallen: door uw deur op de juiste manier te verven verlengt u de duurzaamheid ervan. Houtverf Moose RDM is de ideale keuze als u uw houten (voor)deur in een matte kleur wil verven. Of u nu een binnen- of buitendeur gaat verven: met Moose RDM creëert u een sterk resultaat dat jarenlang meegaat. Extra bijzonder is de unieke, volledig matte uitstraling die u niet vaak ziet op deuren.

Op deze pagina vindt u:

deur verven deurverf mat
Kozijn en deur in Moose RDM Blytungs Grå

Deur verven? Bestel deurverf Moose RDM

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Waarom het verven van uw deur slim is...

Een goede deurverf biedt een beschermlaag tegen o.a. weersinvloeden en indringing van vocht. Ook beschermt deze tegen gebruikssporen. Met een mooie kleurtje kunt u bovendien echt een sfeer creëeren.

3 redenen om uw deur te voorzien van een verse verflaag:

 • Conservering en verduurzaming van uw hout
 • Bescherming tegen slijtage
 • Creëeren van een unieke uitstraling

Loes (Ouderkerk aan den IJssel): ''Ik wist voorhand niet goed welke verf ik moest hebben maar ben er super goed en snel in geadviseerd! Het betreft hier een deur voor binnen en buiten!''

Over deurverf Moose Färg RDM

Solide verf met flinke dekkracht

Deurverf Moose RDM voorziet het hout van een waterafstotend laagje, zonder het hout af te sluiten. De verf creëert een ademend oppervlak. Zo blijft de kwaliteit van uw hout behouden.

Deurverf Moose RDM is een zogenaamde high solid verf. Dit houdt in dat Moose RDM een hoog gehalte aan vaste stoffen bevat, zoals pigment. Verf bestaat uit een vast gedeelte (verfpoeder) en een vloeibaar gedeelte. Het vloeibare gedeelte verdampt bijna volledig na het verven, waardoor het vaste gedeelte op uw hout achterblijft. Moose RDM bevat een hoger gehalte aan vaste stof dan Moose F. Er is dus minder vloeibare massa, waardoor er ook minder verdamping plaatsvindt. Tijdens het verven brengt u hierdoor meer massa aan op gladde en harde houten deuren. Resultaat hiervan is dat de verf snel dekt.

Deurverf met een volledig matte uitstraling

In Nederland zijn we gewend aan gelakte deuren - veelal afgewerkt in een hoogglans lak. Moose RDM is anders: het droogt volledig mat op, waardoor uw deur een krijtachtige uitstraling krijgt. De verf laat geen kwaststrepen achter op uw deur maar droogt volledig egaal op. De uitstraling die u creëert met Moose RDM komt u niet vaak tegen op deuren. een uniek visitekaartje van uw huis.

Het is goed u te realiseren dat een matte verf altijd iets gevoeliger is voor gebruikssporen dan een hoogglans verf. Het matte karakter zorgt ervoor dat de verflaag door vette vingers kan opglanzen en dat krassen sneller zichtbaar worden. U veegt deze gemakkelijk even weg met een vochtig doekje. Ook is overschilderen heel simpel.

deuren blauw verven

Uw deur verven met Moose RDM heeft waardevolle voordelen

Verven met Moose RDM betekent dat u lange tijd onderhoudsvrij bent terwijl uw deur een goede bescherming krijgt. Bijkomend voordeel: de verf is zeer gemakkelijk in gebruik. U hoeft geen professionele schilder te zijn om tot een mooi en strak eindresultaat te komen.

 • Watergedragen verf voor binnen en buitendeuren
 • Volledig matte uitstraling
 • Tot 7 jaar onderhoudsvrij
 • Kostenefficiënt en zeer zuinig in gebruik
 • Unieke Zweedse kleuren

Handige verfadviezen voor het verven van uw deur:

Buitendeur verven

Wanneer de oude verflaag afbladdert of versleten is, is het verstandig om uw deur op tijd te verven. Bladdert de verf af, dan verdwijnt de beschermende laag dus ook. Omdat buitendeuren veel regen kunnen vangen wordt uw hout dan kwetsbaarder voor vochtindringing wat op den duur houtrot kan veroorzaken. Vergeet vooral ook niet om de onderkant van uw deur mee te nemen, zodat er geen vocht vanaf de onderkant in het hout kan trekken.

Binnendeur verven

Logischerwijs heeft een binnendeur minder te verduren dan een buitendeur. Maar naast het feit dat een geverfde deur er mooi uitziet, is het ook slim om uw deur(en) te verven om ze te beschermen. Daarnaast frist het uw interieur echt op. Doordat Moose RDM geen schadelijke stoffen bevat en geen vervelende verfgeur achterlaat is de verf zeer geschikt om binnendeuren te verven. U kunt met deurverf Moose RDM gerust de deuren van uw slaap- of kinderkamers verven.

Wilt u een slijtvaste deur in een van onze kleuren? Verf dan met Moose F en lak af met Topp matte lak. Een laklaag geen extra bescherming en zorgt ervoor dat een deur goed af te nemen is met reguliere schoonmaakproducten.

Nieuwe deur verven

Nieuwe deuren worden doorgaans standaard in de grondverf opgeleverd. Zorg er wel voor dat de verflaag van uw deur goed grof geschuurd is wanneer u uw (nieuwbouw)deur gaat verven. Deze laag kunt u gebruiken als grondlaag voor Moose RDM.

 1. Voordat u begint

  Verwijder bij voorkeur al het deurbeslag om het verven te vergemakkelijken. U kunt deze ook in schilderstape wikkelen. Het kan ook prettig werken om de deur volledig uit zijn scharnieren te halen als dat mogelijk is.

  Leg wat krantenpapier rond uw deur om eventuele gemorste verf op te vangen.

 2. Schoonmaken

  U wil dat het oppervlak schoon, droog en dof is. Maak uw deur vervolgens goed schoon. Haal vette vingerafdrukken weg - vooral rondom de deurklink - en verwijder vuil met een sopje van lijnoliezeep Polarsken en een schuurspons. Spoel af met water en laat drogen.

 3. Verwijder oude verf

  Een deur is doorgaans reeds geverfd met ene hoogglans lak. Moose RDM heeft een ruwe grondlaag nodig. Voor een goede hechting moet de gladde laklaag op uw deur dus kapot geschuurd worden. Dit betekent: doorschuren tot de grondlaag zichtbaar is, dit is een kalkige laag. Deze kalkige laag gebruikt u vervolgens als grondlaag voor Moose RDM. Het aanbrengen van een grondlaag is dan niet meer nodig.

  Zorg ervoor dat u al het stof volledig verwijdert, zodat kleine deeltjes niet in de natte verf terechtkomen.

 4. Deurverf Moose RDM aanbrengen

  Na het schuren kunt u uw deur verven met Moose RDM. Breng een dunne laag Moose RDM aan met een kwast en spreid de verf uit met een viltroller. Uitspreiden met een viltroller is handig omdat de verf door zijn dikkere substantie niet makkelijk uitvloeit.
  Laat de eerste laag goed doordrogen voordat u de tweede laag aanbrengt. De droogtijd varieert, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur, maar is op een mooie lente-of zomerdag doorgaans 6-8 uur. In twee dunne lagen is de verf dekkend en bent u klaar.

  Bij witte kleuren kunnen drie lagen nodig zijn. Als u met een witte kleur over een donkere ondergrond verft zijn er mogelijk drie tot vier verflagen nodig.

 5. Drogen

  Laat de verf goed doordrogen voordat u deze terugplaatst in zijn scharnieren. Bij een temperatuur van 20 °C en een lage luchtvichtigheid is de verf na 6 uur overschilderbaar en na 2-3 dagen droog genoeg om een regenbuitje aan te kunnen. Na een week zal de verf echt volledig uitgehard zijn.

 6. Onderhoud

  Als u de deur wilt schoonmaken kunt u dit doen met een sopje. Doorgaans bent u zeker 7 jaar onderhoudsvrij.
  Tegen de tijd dat u opnieuw wilt gaan verven, controleert u u of de grondlaag aan verniewuing toe is (dit is het geval als deze bladdert). Zit de verf er nog goed op, maar wilt u de kleur weer even goed ophalen? Maak de oude verflaag dan goed schoon en zet er een nieuwe laag Moose RDM overheen.

  Bedenk dat een matte verf iets gevoeliger is voor gebruikssporen dan een hoogglans lak. Door vette vingers kan de matte verflaag gaan opglanzen. U veegt deze gemakkelijk even weg met een vochtig doekje. Overschilderen is tevens heel simpel, zonder dat u alles af hoeft te schuren.

 7. Additioneel advies binnendeuren

  Een binnendeur wordt doorgaans intensiever gebruikt dan een buitendeur. U kunt er bij een binnendeur ook voor kiezen om te verven met Moose F. Dit verftype is iets gemakkelijker in gebruik. Schuur voor het verven goed grof op. Laat de verf zeer goed doordrogen. Lak vervolgens af met Topp. Deze laklaak zorgt voor een slijtvaster resultaat.

Deze fouten wilt u voorkomen bij het verven

 • Het voorbereidende werk achterwege laten. Een slechte voorbereiding is de grootste fout. Neem de tijd om het grondig schoon te maken, te schuren en schilderstape aan te brengen.
 • Te snel oververven. Wacht tot de verf goed droog is voordat u de tweede laag aanbrengt. Als u dat niet doet, kan het voorkomen dat u bij het aanbrengen van de tweede laag, de eerste laag als het ware weer wordt losgetrokken. Het lijkt dan net alsof u geen verf aanbrengt.
 • Gebruik van slechte producten. Kies altijd materialen van goede kwaliteit, inclusief verf en rollers, om een professioneel ogend resultaat te bereiken.
voordeur verven
De matte uitstraling van Moose RDM creëert een prettige aanblik. Hier zijn Blytungs Grå en Vasa Svart gebruikt.

Buitendeur geverfd met Moose RDM: "De verf van Moosefarg is geweldig! Heel makkelijk aan te brengen. Geen nare verfgeur. Het resultaat is prachtig."

Welke kleur voor het verven van uw houten deur?

Het verven van een deur is geen klus die u regelmatig zult herhalen. Het is dus belangrijk om een goede kleurkeuze te maken. Om de keuze makkelijker te maken kunt u onze handgeschilderde kleurenkaart aanvragen of een proefpotje bestellen. Welke kleur u ook kiest, u bent ervan verzekerd dat het eindresultaat rustig oogt door de matte uitstraling.

Let op: niet alle kleuren op de kleurenkaart zijn standaardkleuren in Moose RDM. We kunnen wel alle kleuren voor u mengen. U bestelt dan via Moose RDM klantkleur.

Kleurenkaart

Met de kleurenkaart bekijkt u de kleuren in het echt. De kleurenchips zijn namelijk geverfd met de verf zelf. Een handige tool om een goede indruk van de kleur te krijgen.
Vraag de kleurenkaart hier gratis aan.

kleurenkaart moose farg

Proefpotje

Probeer de gewenste kleur eerst uit door een proefpotje te bestellen. U kunt zo de beste kleurkeuze maken, omdat u precies ziet hoe de kleur op uw project uitpakt. Alleen te bestellen in standaardkleuren Moose RDM. Bestel hier uw proefpotje.

Proefmonster verf kleuren

Deurverf-inspiratie

deur zwart verven
Vasa Svart

Deur zwart verven: tijdloos en modern

Waren deuren vroeger standaard RAL 9010, wint de zwarte deur tegenwoordig aan populariteit. Als u kiest voor zwart dan laat u uw deur echt in het oog springen. Zwart is goed te combineren in veel stijlen en geeft een stoere en tegelijkertijd chique uitstraling.

Een zwarte deur kan wat zwaar ogen, maar doordat de verf volledig mat is geeft het toch een hele rustige uitstraling aan uw interieur of exterieur. Matte verf weerkaatst geen licht, waardoor het heel prettig oogt. Verf uw kozijnen mee om er één geheel van te maken of kies juist voor contrasterend wit. Deurverf Moose RDM in de kleur Vasa Svart is bijzonder vanwege de aardpigmenten: u krijgt een diepzwarte kleur die niet verkleurt.

Voordeur verven
Fau Röd

Zweeds rode voordeur: voor de Scandinavië-liefhebber

Als u in Noorwegen of Zweden bent geweest, dan zult u bij de diepe rode kleur vast even wegdromen. Falu Röd is niet weg te denken uit het Scandinavische landschap.

Nu hebben we in Nederland vaak bakstenen huizen, in de plaats van houten. Met een voordeur in de typische rode kleur, haalt u het Nordic-gevoel toch een beetje naar uw eigen huis.

Een rode voordeur heeft in veel landen overigens een leuke betekenis. In Amerika betekent een rode voordeur dat mensen welkom zijn en in de Ierse cultuur wordt een rode deur gezien als teken van rebellie!

voordeur verven grijs
Kiruna Grå en Norrland Vit

Kiruna Grå: subtiel en toch bijzonder

Onze parelgrijze kleur is een zachte en warme grijstint. De kleur kan een beetje naar beige neigen, maar is in ander daglicht toch weer uitgesproken grijs.

De kleur is een goede keuze wanneer u een bijzondere kleur zoekt, die toch niet te excentriek is. Ook de kleur Ljus Blå (lcihtblauw) heeft deze eigenschap.

Benieuwd naar de kleur? Bekijk ook andere voorbeeldfoto's in Kiruna Grå zodat u een goed beeld krijgt in verschillend daglicht.

Blytungs Grå

Een stijlvolle entree met Blytungs Grå

Een donkergrijze kleur als Blytungs Grå geeft uw huis een chique uistraling. Het oogt tegelijkertijd wat zachter dan een zwarte deur.

Op de voorbeeldfoto hiernaast is de betimmering boven de deur ook in Blytungs Grå geverfd en zijn de kozijnen wit. Dit geeft het geheel meer dynamiek.

Als u Blytungsgrå toch nog iets te donker vindt, neem dan Skiffer Grå.

Veelgestelde vragen over het verven van een deur:

Hoeveel verf heb ik nodig voor het verven van mijn deur?

U kunt het beste uw deur opmeten, zodat u zeker weet dat u genoeg heeft. Tegenwoordig hebben deuren standaardmaten, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u een deur heeft die geen standaardafmeting heeft. Vergeet niet om eventueel glas van de oppervlakte af te trekken (2 keer, vanwege beide zijden van uw deur). Met 3/4 liter Moose RDM verft u circa 7 m2 dekkend, dus twee lagen. Verft u uw kozijn mee, vergeet deze dan niet ook op te meten.

Welke kwast gebruiken voor deur verven?

Het verven van uw deur doet u het beste met de luxe kwast. Daarmee creëert u een strak resultaat. Om de verf goed uit te spreiden rolt u na met een viltroller.

Wanneer kan de deur dicht na het schilderen?

Dit hangt af van de temperatuur en luchtvochtigheid. Deze zijn belangrijk bij de duur van de droogtijd van een watergedragen verf. Start met het verven van de randen van de deur, zodat deze het langst de tijd hebben om te drogen.
Bij een temperatuur boven de 15 °C is de verf na een dag stofdroog. U kunt dan de tweede laag erop zetten.
Volledig uitgehard is de verf na ongeveer een week. Tot die tijd wilt u niet dat er regen overheen komt en kan de verf nog kwetsbaar zijn, wees in deze periode dus nog voorzichtig. Bij hogere temperaturen en een lage luchtvochtigheid droogt de verf sneller. Als de tweede laag goed gedroogd is kunt u de deur weer volledig benutten.

Kan ik een oude houten deur verven?

U kunt een oude, houten deur verven met Moose RDM. Een goede voorbehandeling is echter essentieel voor een goede hechting. Zorg ervoor dat u de deur goed ontvet. Verwijder oude en bladderende verfresten door goed te schuren met een grove korrel (korrel 80). Schuur tot de kalkige laag van de verf zichtbaar wordt, deze kunt u gebruiken als grondlaag voor Moose RDM. Vul eventuele gaatjes en scheuren met een houtvuller die overschilderbaar is met watergedragen verf. U kunt vervolgens twee dunne lagen Moose RDM aanbrengen.

Welke roller voor het verven van een deur?

Kwast uw deur eerst goed in met de luxe kwast van Moose Färg, hiermee kunt u zeer strak verven. Vervolgens kunt u afrollen met een viltroller om de verf gelijkmatig te verdelen over uw deur.

Kan ik mijn deur zwart verven?

Zeker! Een zwarte deur geeft een chique, tijdloze uitstraling. De zwarte deurverf Moose RDM is gemakkelijk in gebruik en geeft een mooi, mat resultaat aan uw (voor)deur. De aardpigmenten die de verf kleuren zijn zeer kleurvast. Ook als de zon er veelvuldig op schijnt.

Houten deur volledig mat verven?

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.