Home » Verfadvies » Houten deur verven met matte deurverf

Houten deur verven met matte deurverf

De deur is het visitekaartje van een ruimte. Een matte uistraling van uw deur zorgt voor een unieke aanblik. Of u nu een binnendeur, buitendeur of voordeur gaat schilderen: voor een resultaat dat lang meegaat kiest u voor deurverf Moose RDM. RDM staat voor raam-, deur- en meubelverf en dit dekt de lading: Moose RDM is een sterke matte verf, speciaal gemaakt voor het verven van gladde en harde oppervlakken.

 • Volledig matte uitstraling
 • Watergedragen verf voor binnen en buitendeuren
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Unieke Zweedse kleuren
 • Zowel door uzelf als door een professionele schilder te gebruiken
deur verven deurverf mat
Kozijn en deur in Moose RDM Blytungs Grå

Deur verven? Bestel deurverf Moose RDM


Moose Färg RDM

High solid verf met extra dekkracht

Deuren krijgen veel te verduren: er wordt met handen aangezeten of er wordt tegenaan gestoten. De verf die je gebruikt om je deur te verven mag dus niet kwetsbaar zijn en moet goed blijven zitten. Kiest u daarom voor deurverf Moose RDM. Dit is een high solid verf, oftewel een verf met een ‘hoog vaste stof gehalte’. Kort gezegd bevat RDM meer pigment en breng je meer massa aan tijdens het verven. De verf is dan ook dikker dan onze Moose F verf, die meer de structuur van yoghurt heeft.

Verf bestaat uit een vast gedeelte (verfpoeder) en een vloeibaar gedeelte. Het vloeibare gedeelte verdampt bijna volledig na het verven, waardoor het vaste gedeelte op uw hout achterblijft. RDM bevat een hoger gehalte aan vaste stof (high solid) dan onze Moose F. Er is dus minder vloeibare massa, waardoor er ook minder verdamping plaatsvindt. Resultaat hiervan is dat de verf snel dekt, door de hoge hoeveelheid massa die aangebracht wordt. Hierdoor is RDM erg geschikt voor gebruik buitenshuis of voor toepassingen die veel te verduren krijgen.

Deurverf met een totaal matte uitstraling

Moose RDM is een deurverf die uw deur een unieke, matte uitstraling geeft. Doordat het mat opdroogt, laat het geen kwaststrepen achter op uw deur of op uw kozijn. Het droogt egaal op met een fraai mat effect en een kalkachtige uitstraling. Een unieke uitstraling die u niet vaak tegenkomt op deuren.

voordeur verven
Voordeur geverfd met Moose RDM Blytungs Grå en deurkozijn geverfd met Moose RDM Vasa Svart

Duurzaam resultaat met vele voordelen

Verven met Moose RDM betekent dat u lange tijd onderhoudsvrij bent. Mits goed toegepast, gaat uw geverfde deur namelijk tot wel 7 jaar mee. Uw deur is gedurende deze tijd beschermd tegen wisselende weersinvloeden en indringing van vocht, waardoor uw deur lang meegaat. Bijkomend voordeel van Moose RDM is dat deze gemakkelijk in gebruik is. U hoeft geen professionele schilder te zijn om tot een mooi, strak eindresultaat te komen. Door het zuinige verbruik kiest u met Moose RDM voor een verf die kostenefficiënt is: Met 2 liter verf schildert u circa 18 m2 dekkend (twee aangebrachte lagen).

Houten deur mat verven?


Loes (Ouderkerk aan den IJssel): ''Ik wist voorhand niet goed welke verf ik moest hebben maar ben er super goed en snel in geadviseerd! Het betreft hier een deur voor binnen en buiten!'' Verder lezen.


Waarom uw deur verven?

Binnendeur schilderen

Naast het feit dat een geverfde deur mooi is, is het ook slim om uw deur(en) te verven. Logischerwijs heeft een binnendeur minder te verduren dan een buitendeur, maar het schilderen van uw binnendeuren kan uw interieur wel echt opfrissen. Moose RDM is zeer geschikt om binnendeuren te verven, omdat het geen schadelijke stoffen bevat. Zo kunt u gerust de deuren van uw slaapkamers verven met deurverf Moose RDM.

Buitendeur schilderen

Wanneer het een buitendeur betreft, is het verstandig om uw deur op tijd te verven wanneer de oude verflaag afbladdert of versleten is. De beschermlaag tegen weersinvloeden die verf biedt, verdwijnt dan namelijk ook. Omdat buitendeuren vochtig kunnen worden, wordt uw hout kwetsbaarder voor vochtindringing en op den duur houtrot. Vergeet dus vooral niet om de onderkant van uw deur mee te nemen wanneer u uw voordeur of buitendeur gaat verven.

Nieuwe deur schilderen

Nieuwe deuren zijn bijna altijd al (wit) geverfd. Het is dus niet noodzakelijk om deze te verven vanuit het oogpunt van houtbescherming, maar u kunt het uiteraard vanuit esthetisch oogpunt doen. Uw deur zwart verven geeft een chique en tijdloze uitstraling, terwijl u ook kunt gaan voor een deur in een opvallende kleur. Zorg er wel voor dat de verflaag van uw deur afgeschuurd is tot aan de kalkige laag, wanneer u uw (nieuwbouw)deur gaat verven. Deze laag kunt u gebruiken als grondlaag voor Moose RDM, zie ook hieronder.


Stappenplan voor het verven van uw deur:

 1. Schoonmaken

  Verwijder, indien mogelijk, deurklinken om het verfgemak te verhogen. Maak uw deur vervolgens schoon. Haal vette vingerafdrukken weg (vooral rondom de deurklink) en verwijder vuil met een sopje van lijnoliezeep Polarsken.

 2. Verwijder oude verf

  Een deur is bijna nooit van kaal hout, zelfs niet in nieuwbouwhuizen. Veelal is de deur al geverfd en zit er hoogglans op. Moose RDM heeft - in tegenstelling tot Moose F - een grondlaag nodig. Voordat u gaat verven is het dan ook van belang dat u de toplaag van de laklaag van de verf die op uw deur zit kapot maakt. Dit betekent: doorschuren tot de grondlaag zichtbaar wordt, dit is een kalkige laag. Deze kalkige laag kunt u vervolgens gebruiken als grondlaag voor het aanbrengen van RDM. Het aanbrengen van een grondlaag is dan niet meer nodig. Zorg ervoor dat u het schuurstof verwijdert met een zachte doek of borstel.

 3. RDM aanbrengen

  Na het schuren kunt u uw deur verven met Moose RDM. U brengt vervolgens twee dunne lagen RDM aan. Breng geen dikke lagen aan, dit is kwetsbaarder. In twee dunne lagen is de verf dekkend en bent u klaar (bij wit kunnen drie lagen nodig zijn). Let op: RDM vloeit niet uit - zoals bijvoorbeeld Moose F doet - omdat de verf dikker is. Voor grote vlakken zoals deuren is het dan ook verstandig om eerst in te kwasten en vervolgens af te rollen met een viltroller. Zo verdeelt de verf goed en krijgt u een egaal resultaat zonder strepen.

  Notitie: indien u met een lichte (witte) kleur over een donkere ondergrond verft heeft u mogelijk 3 tot 4 verflagen nodig.

 4. Onderhoud

  U bent voor lange tijd onderhoudsvrij. U kunt tussentijds schoonmaken met een sopje.


Deur zwart verven: tijdloos en modern

Bent u nog in dubio over de juiste kleur voor uw deur? Overweeg eens om uw deur zwart te verven. Door te kiezen voor een zwarte deur, laat u uw deur echt in het oog springen. Zwart is goed te combineren en geeft een stoere en tegelijkertijd chique uitstraling. Een zwarte deur kan wat zwaar ogen, maar door de de unieke matte kleuren geeft het toch een rustige uitstraling aan uw interieur (of exterieur). Dit komt doordat de matte kleuren geen licht weerkaatsen, waardoor het zeer prettig oogt. Verf uw kozijnen mee om er één geheel van te maken of kies juist voor contrasterend wit. Deurverf Moose RDM in de kleur Vasa Svart is bijzonder vanwege de aardpigmenten. Deze zijn heel diep zwart en hierdoor erg kleurvast.

Twijfelt u toch nog over de kleur deurverf? U kunt onze handgeschilderde kleurenkaart gratis aanvragen. Hiermee kunt u de kleuren goed beoordelen.


Veelgestelde vragen over het verven van een deur:

Welke kwast gebruiken voor deur verven?

U wilt een strak resultaat wanneer u uw deur gaat verven. Voor het verven van uw deur kunt u het beste met onze luxe kwast verven. Deze kwast is heel geschikt voor verven met Moose RDM en geeft een strak eindresultaat. Om de verf goed te verdelen rolt u de verf af met een viltroller.

Wanneer kan de deur dicht na het schilderen?

Start met het schilderen van de randen van de deur, zodat deze het langst de tijd hebben om te drogen. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn belangrijk bij de duur van de droogtijd van watergedragen verf zoals die van Moose Färg. Bij een temperatuur boven de 15 °C is de verf na een dag stofdroog. U kunt dan de tweede laag erop zetten. Volledig uitgehard is de verf na ongeveer een week. Tot die tijd wilt u niet dat er regen overheen komt en kan de verf nog kwetsbaar zijn, wees in deze periode dus nog voorzichtig. Bij hogere temperaturen en een lage luchtvochtigheid droogt de verf sneller.

Kan ik een oude houten deur verven?

Zeker, u kunt een oude, houten deur verven met Moose RDM. Een goede voorbehandeling is echter essentieel voor een goede hechting. Zorg ervoor dat u uw deur goed ontvet. Verwijder oude en bladderende verfresten door goed te schuren met een grove korrel (korrel 80). Schuur tot de kalkige laag van de verf zichtbaar wordt, deze kunt u gebruiken als grondlaag voor RDM. Vul eventuele gaatjes en scheuren met een houtvuller die overschilderbaar is met watergedragen verf. U kunt vervolgens twee dunne lagen RDM aanbrengen.

Welke roller voor het verven van een deur?

Kwast uw deur eerst goed in met de luxe kwast van Moose Färg, hiermee kunt u zeer strak verven. Vervolgens kunt u afrollen met een viltroller om de verf zo glad en gelijkmatig mogelijk te verdelen over uw deur.

Kan ik mijn deur zwart verven?

Zeker! Een zwarte deur geeft een chique, tijdloze uitstraling. De zwarte deurverf RDM van Moose Färg is gemakkelijk in gebruik en geeft een mooi, mat resultaat aan uw (voor)deur. De aardpigmenten die de verf kleuren zijn zeer kleurvast, ook als de zon erop schijnt.

Hoeveel verf heb ik nodig voor het verven van mijn deur?

U kunt het beste uw deur opmeten, zodat u zeker weet dat u genoeg heeft. Tegenwoordig hebben deuren standaardmaten, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u een deur heeft die geen standaardafmeting heeft. Vergeet niet om eventueel glas van de oppervlakte af te trekken (2 keer, vanwege beide zijden van uw deur). Met 3/4 liter Moose RDM verft u circa 7 m2 dekkend, dus twee lagen. Verft u uw kozijn mee, vergeet deze dan niet ook op te meten.

kozijnen zwart schilderen
Deuren en kozijnen geschilderd met Moose RDM Vasa Svart

Producten voor het verven van uw deur:


Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.