Home » Houtverf » Kalkverf voor binnen én buiten

Kalkverf voor binnen én buiten

Moose Färg is een sterke matte verf voor alle ondergronden zoals behang, stuc, multiplex en gipsplaat. Kalkverf is bijzonder populair. Dat komt door het mooie matte effect dat dit soort verf oplevert. Moose Färg is een matte Zweedse verf, die een prachtig mat lichtverstrooiend effect geeft, vergelijkbaar met kalkverf maar een stuk sterker. Moose Färg F vult niet op…. dus de structuur van de ondergrond blijft zoals hij was!

gele beits binnen
Skåne Gul op kantoormuur

De verf van Moose Färg

Kalkverf is van nature erg kwetsbaar. Dit komt doordat kalkverf de poriën opvult. Moose Färg is een goed alternatief voor kalkverf, geeft een vergelijkbaar effect en is vele malen duurzamer en sterker. Afnemen met een zachte niet pluizende vochtige doek kan prima. Ook Moose Färg verf vult de poriën in de muur niet op, wat zorgt voor het behoudt van de mooie structuur van de muur.

Matte verf van Moose Färg bestellen?

Het principe van Moose Färg is al eeuwenoud.

Vroeger werd hout vaak geverfd met een mengeling van kalk, pigment en water. In Zweden werd dat vanouds gedaan met rogge en tarwemeel. Later werd lijnolie toegevoegd voor een betere hechting want de oorspronkelijke receptuur was alleen toepasbaar op ruw hout en gaf veel stof. Door het gebruik van stijfsel verkreeg met een fraaie matte verf.

Nog later werd wat gemodificeerde natuurlijke olie toegevoegd (alkyd) voor de toepassing op gladde oppervlakken.

Kalkverf matte verf voor binnen en buiten
Kalkverf matte verf Ljusblå

Het verschil tussen Moose Färg matte verf met kalkverf

Moose Färg is in de eerste plaats een natuurlijke matte verf. Ze wordt vervaardigd uit water en meel, waardoor ze natuurlijk zeer milieuvriendelijk is. De verf is volledig recycleerbaar. Daarin ligt ook het grote verschil met gewone muurverven. Het bindmiddel van Moose Färg kalkverf is lijnolie en bij het F type en wat alkyd.

Bij andere muurverf wordt het bindmiddel latex of acryl gebruikt. Dit zijn synthetische stoffen. Deze verf legt als het ware een soort film op de muur en zorgt ervoor dat de structuur van de ondergrond niet zichtbaar blijft, wat bij verf van Moose Färg wel het geval is. Dit komt omdat synthetische verf de gaatjes in de muur opvult en dit ervoor zorgt dat de muur niet het mooie poedermatte effect krijgt.

Met Moose Färg kalkverf behaalt u wel dit mooie matte resultaat. Daarnaast laat Moose Färg kalkverf de muur vrij ademen en kunt u de gehele levensduur genieten van een mooie kleur, met behoudt van de muurstructuur.

kalkverf
Moose RDM Leisteengrijs Skiffergrå

De matheid van kalkverf

Ook het effect dat u bereikt, is totaal anders. Om te beginnen is Moose Färg extreem mat. Dat zorgt voor een aparte sfeer en resultaat. De diffuse look, die vooral in klassieke en landelijke woningen erg mooi is. De kleur kan ook iets verschillen naarmate de lichtinval. Alternatief voor minder goede kalkverf online kopen? Kies voor Moose Färg matte verf.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, test zelf onze kleuren.

Naast het bijzondere effect en het feit dat de verf milieuvriendelijk is, heeft Moose Färg nog meer te bieden. Zoals gezegd blijven de muren ademen. Vocht in de muur kan dus verdampen en blijft niet gevangen zitten, zoals dat bij de synthetische muurverven wel het geval is. De beste matte verf kunt u online bestellen in onze webshop.

Tips voor het schilderen

Wanneer u begint met schilderen is het belangrijk om altijd eerst de toplaag van de muur te controleren of deze erg poederig is. Mocht dit het geval zijn, behandel deze dan eerst met fixeer.

Om de kans op banen en vlekvorming te verminderen is het verstandig om de verf vol op te zetten en goed te verdelen. Daarnaast is het slim om eerst de kantjes van de muur, de kozijnranden, plinten en overige randen als eerst te schilderen en daarna het binnenste gedeelte van het oppervlak.

Wanneer de muur nog niet eerder met verf is behandeld, kan deze veel verf opzuigen. Dan is het verstandig om de muur eerst voor te rollen met bijvoorbeeld voorstrijk of grond isoleer. Dit zorgt, net als bij alle andere verf, dat deze minder worden opgezogen en beter te verdelen is.

De originele Moose Färg zweedse kalkverf kleuren

Moose Färg verf is verkrijgbaar in vele kleuren. Zo is er keuze uit de typisch Zweedse kleuren, zoals bijvoorbeeld onze bestsellers Kiruna Grá (parelgrijs) en Falu Röd (Zweeds rood). Daarnaast heeft u ook keuze uit een reeks frisse kleuren, zoals verschillende tinten geel en groen. Voor de liefhebbers van een landelijk interieur zijn deze zeker aan te raden.

De mogelijkheden met de kleuren van Moose Färg zijn eindeloos. Ontdek de verrassende kleurcombinaties en laat u inspireren door foto’s van klanten die u voor gingen. U kunt ook zelf kleurcombinaties van Moose Färg proberen.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, test zelf onze kleuren.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds roodMoose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
  • Skiffer GråLeisteengrijsMoose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
  • BlytungsgråLoodgrijsBlytungsgrå (loodgrijs)
  • Skåne gulZweeds geelMoose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
  • Ljus gulLichtgeelMoose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
  • Bohus BlåZweeds blauwMoose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
  • Ljus BlåLichtblauwMoose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
  • SommerblåZomerblauwMoose Färg Sommerblå (zomer blauw)
  • Dalarna GrönZweeds groenMoose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kalkverf kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan.

Vraag uw eigen gratis kleurkaart aan!

Moose Färg® kalkverf is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Zweden.

schrootjes Plafond verven

Plafond verven

Het verven van een plafond gebeurt niet zo vaak. Muren geven we nog wel eens een likje verf, maar een plafond wordt eigenlijk alleen geschilderd wanneer deze nieuw is of …

Lees verder