Home » Inspiratie » Blokhut zwart geverfd: “Onze trots..”

Blokhut zwart geverfd: “Onze trots..”

Beste Moose Farg,

nu eens wat foto s van de blokhut, die we hebben gebouwd en hebben geverfd in de Moose Farg verven.
Onze trots..

vr groet
Han van der Aa
Langeweg


Blokhut geverfd in Moose F Vasa Svart en een deur in Falu Röd.


Blokhut zwart verven met Moose F Vasa Svart

De zwarte beits van Moose Färg is ideaal voor het schilderen van een blokhut. Het dampdoorlatende karakter van de verf Moose F zorgt ervoor dat het hout van uw blokhut kan blijven ademen. Hierdoor blijft uw hout goed geconserveert en langer mooi. De verf is zeer gemakkelijk aan te brengen en vloeit goed. Alle verven van Moose Färg zijn milieuvriendelijk.

Na het verven is het onderhoud zeer eenvoudig. U hoeft eigenlijk niets te doen. De verf blijft, afhankelijk van de omstandigheden waarin de blokhut staat, gemiddeld 5 jaar mooi zitten. Heeft uw blokhut weer een laagje zwarte verf nodig dan hoeft u niet te schuren. Even schoonmaken met een sopje (en bijvoorbeeld wat houtzeep), dan zet u er zo weer een verse laag op.

Veel klanten gingen u voor in het zwart verven van hun blokhut, tuinhuis of schutting: bekijk alle voorbeelden voor zwarte verf.

Blokhut zwart verven zonder bladderen

Blokhutten worden vaak gemaakt van geïmpregneerd Douglas, lariks, grenen of vuren hout. Dit zijn houtsoorten die kunnen gaan ‘werken’, ze krimpen en zetten weer uit. Hierdoor komen er scheurtjes in het hout. Bij een lakverf die een filmlaag over uw hout legt zult u zien dat de verf hierdoor gaat bladderen. De zwarte verf Moose F trekt in het hout, als een beits, waardoor u hier geen last van heeft.  Ook bij het zwart schilderen van uw blokhut van hardhout (zoals Bankirai) is Moose F de geschikte verf.

Zwarte beits met aardpigment

Uw blokhut zwart verven doet u met Moose F Vasa Svart (diepzwart). Deze verf bevat aardpigment waardoor de kleur uniek is in zijn soort. De diepe zwarte kleur oogt waanzinnig mooi, maar is vooral ook bijzonder kleurvast. De kleur gaat lang mee, zelfs onder weersomstandigheden als felle zon of regen.

Blokhut zwart schilderen: tips

  • Gebruik een blokkwast bij het verven. Zo komt u bij alle kiertjes en scheurtjes en krijgt u een mooi egaal resultaat. Het is ook mogelijk om een roller of verfspuit (wel goed verdunnen) te gebruiken.
  • Is uw blokhut gemaakt van nieuw geimpregneerd hout? Laat het hout dan eerst een tijdje staan zodat het impregneer eruit kan zweten. Er zullen zouten en vocht uit het hout zetten die vlekken kunnen veroorzaken. Ook zal nieuw hout nog gaan krimpen en uitzetten waardoor er scheurtjes in het hout zullen komen. Het is wel mogelijk om direct 1 laag te verven en dan de tweede laag er pas op te zetten nadat de impregneer eruit is gezweet. Door het damp-open karater van Moose F kan de impregneer door de verf heen ‘zweten’.
  • Ook een oude blokhut of een blokhut die al geverfd of gebeitst is kunt uw zwart verven met Moose F. Lees voor tips over de voorbewerking: schildertips buiten.

Lees voor uitgebreid advies onze pagina over blokhut verven.

Meer inspiratie voor Vasa Svart

Meer inspiratie voor Tuinhuis