Binnenmuur verven met Moose F

Wilt u een binnenmuur verven met Moose F?

Binnenmuur verven? Deze foto kreeg ik van Jolanda Kerssen van Quita da Cumieira in Portugal:

“Na een drukke zomer eindelijk de tijd gevonden om onze binnenmuur te verven. De muur was voorheen wit en we hebben deze geverfd met Skiffer Gra. Twee lagen was voldoende en we zijn heel tevreden. Prima verf om mee te werken. Het is zelfs zo goed bevallen dat we komend voorjaar de buitenluiken gaan doen”

Hoe moet ik een binnenmuur verven met Moose F?

Let bij het binnenmuur verven (een muur, die dus nog niet geverfd is, zoals hier wel het geval was) op de zuigkracht van de ondergrond. Soms is het handig voor te bewerken met een isoleer/voorstrijk, anders zuigt de verf er moeten er meer lagen worden aangebracht voor een volledig dekkend resultaat. Wil je dat niet (ook mooi) dan kun je met 1 laag ook een “slordig” effect krijgen, dat is weer eens wat anders…

binnenmuur verven

Moose F werkt heel gemakkelijk met een blokkwast. Het resultaat is totaal mat zodat de muur een rustige matte lichtuitstraling geeft.

Moose F vult niet op dus je blijft de originele structuur zien. Werkt u met latex dan worden oneffenheden opgevult, Moose F vult totaal niet op. Daarom blijft de structuur van het behang of van de stuc fraai te zien.

Ook krijg je totaal geen glans, Moose F is totaal mat, hierdoor blijft de aanblik rustig voor het oog.

Na de eerste laag met een kwast kun je ook met een vachtroller werken. Hierbij is het van belang ruim verf te nemen en ook de muur van diverse kanten te bekijken in verband met de “gaatjes” in stuc bijvoorbeeld. Deze moeten goed van alle kanten worden geverfd.

Nogmaals dank aan Jolanda, daarom hier even een kleine advertentie:

 

Leuk op vakantie? kijk eens bij Quinta da Cumieira

Quinta da Cumieira
Cees & Jolanda Kerssen
Cumieira – S. Nicolau
Cabeceiras de Basto, Portugal

Tel: (+351) 937524901
[email protected]