Lambrisering verven met matte muurverf

Het verven van lambrisering geeft uw muur een heel andere uitstraling. U kunt een bestaande wandbetimmering verven of het idee van een lambrisering creeeren door vlakken op een muur te schilderen in een andere kleur. De verf van Moose Färg is volledig mat. Dit geeft uw lambrisering na het verven een unieke, rustige uitstraling. De verf bevat bovendien geen schadelijke stoffen en stikt niet, dus kan zeer goed gebruikt worden voor lambriseringen in de woonkamer, hal of zelfs uw slaapkamer.

Verf voor uw houten lambrisering bestellen?

Bestel Moose RDM

lambrisering verven

Lambrisering verven

Hoe een houten lambrisering te verven?

Een lambrisering is vaak gemaakt van houten schrootjes tegen te muur.

Voor het verven

Voor de hechting van de verf is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Zeker bij een lambrisering die al wat ouder is zullen er ongemerkt (kook)vetten in het hout trekken. Gebruik bijv. lijnoliezeep Polarsken om het hout schoon te maken. Als de lambrisering van gladgeschaafd hout gemaakt is dan is het goed om deze vooraf even op te schuren met een grove korrel (80).

Zit er oude verf op de lambrisering? Schuur deze eraf met korrel 80. De glans moet eraf. U kunt door schuren tot de kalkige laag en deze laag als grondverf gebruiken voor onze Moose RDM.

De lambrisering schilderen

Wanneer u graag een volledig mat effect wil op uw lambrisering dan raden wij u aan om Moose RDM te gebruiken. Moose RDM bevat meer vaste stof en is daardoor geschikter voor hardhoutsoorten en minder gevoelig voor gebruikerssporen.

Moose RDM heeft een grondlaag nodig. Hiervoor kun u een goed opgeschuurde oude verflaag gebruiken. Als er nog geen verf op zit of als de onderlaag van een lechte kwaliteit is en volledig afgeschuur moet worden, dan raden we aan om te gronden met een dunne laag Moose F.

Slijtvast en waterafstotende lambrisering

U zult bij een matte verf sneller vetvlekken zien. Vettige vingers zorgen er bijvoorbeeld voor dat de poederachtige onderlaag er plaatselijk glanzend uit ziet. Wilt u dit niet, dan is het aan te raden om uw lambrisering na het verven af te lakken met matte lak Topp.

Vlakken op muur schilderen

U kunt ook een lambrisering op uw muur maken door te spelen met de afmetingen en kleuren. Uiteraard zijn ook allerlei andere soorten mogelijkheden om een vlak op muur te schilderen. Een lambrisering is vaak 1-1.30m hoog, maar u kunt hoog een hogere lambrisering verven – dan lijkt de ruimte kleiner. U kunt er ook voor kiezen om juist verticale of diagonale vlakken op de muur maken. Er zijn zelfs mensen die zich aan circkels durven te wagen.

Stappenplan ‘Vlak op muur schilderen’:

1. Het verven van een muur heeft, afhankelijk van de ondergrond, vaak een voorbewerking nodig. Een houten muur moet vaak even ontvet en licht opgeschuurd worden. Bij een muur van stuc, beton of steen is het handig om een isoleer of voorstrijk te gebruiken. Dit is afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond.Een reeds geverfde ondergrond zal minder zuigen.

2. Gaat u de de hele muur of alleen de lambrisering verven? Als u de hele muur gaat doen, verf dan eerst de lichtste kleur en laat deze goed drogen. De droogtijd hangt af van de temperatuur en luchtvochtigigheid. Goed ventileren zorgt ervoor dat de verf goed droogt. Als u alleen een vlak gaat verven op een bestaande muur dan kunt u direct naar stap 3.

3. Bij het verven van vlakken op een muur is het vooral belangrijk om de vlakken goed uit te tekenen en af te tapen. Ter voorkoming van een schuinlopende lambrisering of asymmetrische vlakken. Gebruik een waterpas bij rechte vlakken. Voor een circkel kunt u het beste een punaise in de muur prikken en dan met behulp van een touwtje een goede ronde circkel maken. Plak de randen vervolgens af met een goede schilderstape.

Tip: Het is frustrerend om er na het verven en verwijderen van de tape achter te komen dat de gekleurde verf toch een klein beetje onder het tape is gekropen waardoor uw lijnen niet zo strak meer zijn. Breng na het aftapen van uw vlak een dun laagje verf  aan in de kleur van de witte muur (of de basiskleur) op de rand van de tape.  Zo ‘sluit’ u de tape af en kan er geen gekleurde verf onder het randje gaan zitten. Laat dit drogen voordat u het vlak gaat verven.

4. En dan nu het leuke werk: verf met een kwast het vlak in tot aan de taperand. Verf gerust ook een beetje over de tape heen. Gebruik hiervoor Moose F. Deze verf is goed geschikt voor ondergronden als stuc, beton en behang (zogenaamde ‘zuigende’ ondergronden).

5. Haal de tape weg tijdens het drogen. Wacht hier niet te lang mee want dan hecht de tape aan de gedroogde verf.

Verf voor vlakken op de muur bestellen?

Bestel Moose F

Vlak op de muur schilderen

Vlak op de muur schilderen: Sommerblå

Tip: Het is leuk om een meubelstuk, voorbeelbeeld een kastje, te verven in dezelfde kleur als de het geverfde vlak op de muur.

stenen muur groen verven

Matte muurverf voor binnen en buiten

Voor het verven van hout, stuc, behang, beton, baksteen en gips Met een muurverf in de traditionele Zweedse kleuren geeft u uw binnenmuren of buitenmuren een rustige uitstraling. Moose F …

Lees verder

Trap verven trap lakken

Houten trap verven met matte verf

Gemakkelijk in gebruik, mooie totaal matte kleuren en een zeer slijtvast resultaat als u uw houten trap wilt verven. Moose Färg vloerlak voor uw houten trap bestellen? Voor prijzen klik …

Lees verder