Home » Terrasolie Vlonderolie Bästa Olja uit Zweden

Terrasolie Vlonderolie Bästa Olja uit Zweden

Bästa Olja terrasolie is ideaal voor terassen en vlonders, met name van hardhout. Deze vlonderolie is een pure lijnolie die totaal gezuiverd is en vrij van storende stoffen, waardoor het snel en gelijkmatig droogt, niet vergeelt. Schimmels en algen kunnen niet ingroeien.

Bästa terrasolie trekt in het hout en blijft na uitharden elastisch. Ook is deze olie schimmelwerend.  Bästa Zweedse terrasolie beschermt tegen vocht indringing, verkleurt vele malen minder dan pure lijnolie. Bästa is zeer waterbestendig na droging en bij toepassing in meerdere lagen slijtbestendig. Het hout kleurt donkerder maar zal op den duur wat vergrijzen. U kunt dan heel dun even weer bijwerken.

Lees hier meer over deze unieke zuivere lijnolie.

Alternatief voor terrasimpregnering en vlonder impregnering met houtolie is PANSAR nanocoating, lees meer hieronder.

Vlonderolie kopen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

terras olie vlonderolie

Toepassing van Bästa terrasolie, vlonderolie

Bästa is zeer geschikt als terras en vlonderolie en kan gebruikt worden voor vloeren, voor  terrassen en vlonders. Neem voor vloeren binnen TOPP matte vloerlak (dit is veel slijtvaster en beter voor gebruik binnen).

Opbrengen op droge schone ondergrond (eventueel geverfd met Moose Färg F, Dimma of Skydd of behandeld met Pansar).

Bästa vlonderolie kan onverdund worden aangebracht met een kwast. Voor een mooi oppervlak de houtolie 1x dun opbrengen, een dag laten drogen en daarna iets opschuren met korrel 120 (de vezels van het hout zullen omhoog gaan staan). Neem het stof af en breng dan nog een dunne laag aan.

Voor een extra sterke laag (niet nodig voor terrassen en vlonders, wel evt voor een vloer van een tuinhuis) kunnen 3 lagen worden aangebracht.

Bästa terras en vlonderolie heeft tijd nodig om uit te harden. Meestal is na  (bij 20 graden) is Bästa terras en vlonderolie droog. Lagere temperaturen geven een langere uithardingstijd. Als de olie te dik wordt aangebracht kan hij plakkerig blijven (dit verdwijnt overigens als de olie volledig is uitgehard).

Terrasolie kopen: Bästa Olja

Vlonderolie aanbrengen

Breng de olie per laag dun aan, anders wordt de uithardingstijd veel hoger en kan de olie lang “plakkerig” blijven. Wrijf met een doek na een uur eventueel overschot even af. De doek moet dan in water worden gedrenkt ivm gevaar voor zelfontbranding.

Het terras oppervlakt blijft zijdeachtig mat en wordt iets donkerder alsof het nat wordt. Op den duur zal het oppervlak vergrijzen maar de impregnering blijft zeker werkzaam. U kunt de kleur wat ophalen door wat olie even in te wrijven.

Onderhoud: liggend hout wordt altijd vies, dus regelmatig even schoonmaken met water is aan te bevelen. Zeep moet u niet gebruiken want de terras olie wordt hierdoor mogelijk aangestast.

terrasolie-vlonderolieALTERNATIEVE behandeling voor vlonder impregnering  en terras impregnering voor douglas, grenen, larix en andere "lichte" houtsoorten

U kunt uw vlonder of terras ook uitstekend behandelen met Pansar kleurloze transparante waterafstotende coating. Deze waterafstotende behandeling van hout blijft 10 to 15 werkzaam en is dus een goed alternatief voor de behandeling met Bästa, dit geeft een andere "look".

waterafstotende-houtconservering

Pansar is gebaseerd op nanotechnologie en zorgt ervoor dat het water in druppels blijft staan en niet in het hout kan trekken. Pansar kan alleen worden toegepast op schoon onbewerkt hout, niet op reeds behandeld hout.

U kunt hier bestellen: Pansar waterafstotende behandeling voor hout

loungbank impregneren

Nanocoating hout | Pansar waterafstotende behandeling

Nanocoating hout | Pansar waterafstotende behandeling Wilt u uw hout waterafstotend maken, zonder dat u het verft of beitst? Pansar is een unieke waterafstotende en conserverende nanocoating voor hout. Ideaal …

Lees verder