Waterafstotende behandeling van hout

Unieke kleurloze waterafstotende en conserverende tweestaps behandeling voor alle soorten hout: Pansar.

Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van het hout worden afgesloten waardoor het hout waterafstotend wordt. Het hout blijft wel ademen maar neemt geen water meer op waardoor ook de houtkleur langer wordt behouden.

Bestel nu: Pansar

De werking van de behandeling is 10 tot 15 jaar. Pansar bevat geen schadelijke stoffen en is totaal ecologisch. De coating is totaal kleurloos en heeft praktisch geen kleureffect op het hout. Het hout blijft het hout! Ideaal voor een houten vlonder, terras of houten meubels. Zowel binnen als buiten toepasbaar.

Waterafstotende behandeling voor terras en vlonder

De behandeling zorgt er voor dat het water in druppels op het hout blijft liggen en er niet intrekt. De wind zal de druppels op den duur wegblazen, het hout blijft het hout. Pansar beschermt tegen UV straling, tegen alle schimmels (zoals blauwschimmel “het weer”), tegen houtrot, tegen groene algen en tegen verwering. Vervorming door opname van water wordt voorkomen.

waterafstotende behandeling van hout

Op een vlonder blijft ook altijd vuil achter. Dit is echter zeer gemakkelijk te verwijderen door even schoon te maken met een sopje van Lijnoliezeep (Linsåpa).

De toepassing van Pansar is heel eenvoudig: de coating wordt in twee stappen aangebracht.

Zorg dat het hout schoon en droog is. Pansar waterafstotende behandeling werkt als een vergrootglas, alles blijft zichtbaar en wordt zelfs duidelijker zichtbaar. Wilt u liever vergrijsd hout, dan kunt u voorbehandelen met Gråning houtvergrijzingsmiddel. Breng vervolgens Pansar 1 aan  met een kwast of roller bij droog weer bij boven dan 10 ° C. Voor 10 m2 heeft u ca. 1 liter nodig. Na drogen kunt u Pansar 2 aanbrengen.

Droogtijd hierna is  2 tot 4 uur afhankelijk van de temperatuur. Zorg er wel voor dat er tussen de behandeling met Pansar 1 en ook na aanbrengen van de afwerking Pansar 2binnen 1 dag geen regen overheen komt.

De producten Pansar 1 en 2 zijn waterige emulsies en volledig oplosmiddelvrij. Pansar 1 is versterkt met keramische (nano) deeltjes. Pansar 2 en Pansar C bevatten siliconen.

Waterafstotende coating Pansar kan NIET worden toegepast als afwerking van Moose F of Dimma of Storuman Skydd!!

De werking van Pansar ziet u hier bij een vlonder:

 

waterafstotende behandeling van hout

Houten meubels waterafstotend maken

Pansar kan prima worden gebruikt om houten meubels waterafstotend te maken. Het effect hangt af van het soort hout, bij licht hout zoals grenen en vuren is praktisch geen effect te zien. Er zijn houtsoorten zoals teak die zouten bevatten. Deze kunnen iets wit uitslaan. Op zich geeft dit een fraai patina maar houdt u hier niet van dan kunt u altijd nabehandelen met Pansar C onderhouds en schoonmaak olie (bevat siliconen). Deze kunt u goed inwrijven met een borstel en na 10 goed afnemen met een droge doek. het kleureffect ziet u onmiddelijk. Na behandeling wel weer goed laten drogen, zeker 1 dag zonder regen. Soms

Bestel nu: Pansar

 

Het effect van de waterafstotende behandeling bij hardhout ziet u hier:

houtkleur behouden

  • Terras impregneren, vlonder impregneren

    terras impregneren

    Vlonder impregneren? Bent u op zoek naar een product waarmee u uw terras en vlonder kunt impregneren? Met Pansar van Moose Färg kunt u een product in huis halen waarmee …

    Lees verder

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen