Waterafstotende behandeling van hout

Unieke kleurloze waterafstotende en conserverende tweestaps behandeling voor alle soorten hout: Pansar.

Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van het hout worden afgesloten waardoor het hout waterafstotend wordt. Het hout blijft wel ademen maar neemt geen water meer op waardoor ook de houtkleur langer wordt behouden en het schoonmaken gemakkelijker wordt. Het is geen beits of lak!
Verwacht dus niet dat het hout tot in lengte van dagen een diepe houtkleur houdt, het zal wel enigszins gaan verweren maar is perfect beschermt en kan prima worden schoon gemaakt. Evtentueel kunt u de houtkleur weer (tijdelijk) ophalen met Pansar C onderhouds olie.

Bestel nu: Pansar

De werking van de behandeling is 10 tot 15 jaar. Pansar bevat geen schadelijke stoffen en is totaal ecologisch. De coating is totaal kleurloos en heeft op lange termijn (na afspoelen van Pansar 2 oliefixeer) praktisch geen kleureffect op het hout. Het hout blijft het hout! Ideaal voor een houten vlonder, terras of houten meubels. Zowel binnen als buiten toepasbaar.

Het kleureffect is afhankelijk van het soort hout.

Pansar werkt als een soort vergrootglas, het is net of het hout nat wordt zeg maar. Het hout blijft hout en zal zich ook als hout gedragen. De kleur zal echter langer behouden blijven door het voorkomen van vochtindringing. Pansar 1 is de nanobehandeling, Pansar 2 een olieafwerking, deze maakt het hout in eerste instantie wat donkerder en voller van kleur. (deze spoelt later weer af zodat het hout er natuurlijk gaat uitzien). Wilt u de vollere kleur houden dan kunt met Pansar C nabehandelen.

Let op: Het effect hangt af van het soort hout, en de voorbewerking. Door de vergrootglas werking zullen alle details beter zichtbaar worden. Er zijn houtsoorten zoals teak, red cedar die zouten bevatten. Deze kunnen iets wit uitslaan. Het hout blijft hout maar verwacht geen diepe houtkleur op de lange termijn. De bescherming is echter prima! Voor onderhoud is er Pansar C onderhouds olie, die de kleur weer ophaalt (tijdelijk), dit kan naar eigen inzicht worden herhaald.

Waterafstotende behandeling voor terras en vlonder

De behandeling zorgt er voor dat het water in druppels op het hout blijft liggen en er niet intrekt. De wind zal de druppels op den duur wegblazen, het hout blijft het hout. Pansar beschermt tegen UV straling, tegen alle schimmels (zoals blauwschimmel “het weer”), tegen houtrot, tegen groene algen en tegen verwering. Vervorming door opname van water wordt voorkomen.

waterafstotende behandeling van hout

Op een vlonder blijft ook altijd vuil achter. Dit is echter zeer gemakkelijk te verwijderen door even schoon te maken met een sopje van Lijnoliezeep (Linsåpa).

De toepassing van Pansar is heel eenvoudig: de coating wordt in twee stappen aangebracht.

Zorg dat het hout schoon en droog is. Pansar waterafstotende behandeling werkt als een vergrootglas, alles blijft zichtbaar en wordt zelfs duidelijker zichtbaar. Wilt u liever vergrijsd hout, dan kunt u voorbehandelen met Gråning houtvergrijzingsmiddel. Breng vervolgens Pansar 1 aan  met een kwast of roller bij droog weer bij boven dan 10 ° C. Voor 10 m2 heeft u ca. 1 liter nodig. Na drogen kunt u Pansar 2 aanbrengen.

Droogtijd hierna is  2 tot 4 uur afhankelijk van de temperatuur. Zorg er wel voor dat er tussen de behandeling met Pansar 1 en ook na aanbrengen van de afwerking Pansar 2 binnen 1 dag geen regen overheen komt. Pansar 2 zorgt ervoor dat Pansar 1 in het begin goed wordt gefixeerd.

De producten Pansar 1 en 2 zijn waterige emulsies en volledig oplosmiddelvrij. Pansar 1 is versterkt met keramische (nano) deeltjes. Pansar 2 en Pansar C zijn oliebehandelingen en bevatten siliconen.

Waterafstotende coating Pansar kan NIET worden toegepast als afwerking van Moose F of Dimma of Storuman Skydd!!

De werking van Pansar ziet u hier bij een vlonder:

 

waterafstotende behandeling van hout

Houten meubels waterafstotend maken

Pansar kan prima worden gebruikt om houten meubels waterafstotend te maken. Het effect hangt af van het soort hout, bij licht hout zoals grenen en vuren is praktisch geen effect te zien (behalve het “vergrootglas” effect, nat worden). Er zijn houtsoorten zoals teak die zouten bevatten. Deze kunnen iets wit uitslaan. Op zich geeft dit een fraai patina maar houdt u hier niet van dan kunt u altijd nabehandelen met Pansar C onderhouds en schoonmaak olie (bevat siliconen). Deze kunt u goed inwrijven met een borstel en na 10 goed afnemen met een droge doek. het kleureffect ziet u onmiddelijk. Na behandeling wel weer goed laten drogen, zeker 1 dag zonder regen. Soms

Bestel nu: Pansar

 

Het effect van de waterafstotende behandeling bij hardhout ziet u hier:

houtkleur behouden

tuintafel behandelen

Deze tuintafel is geschuurd en behandeld met Pansar 1 en 2, de vergrootglas werking is goed te zien. De ongelijkmatigheden als gevolg van wat on gelijk schuren trekken op den duur weer weg overigens.

Staand hout behandelen

Het is ook mogelijk om staand hout met Pansar te behandelen. Het hout wordt waterafstotend maar blijft verder totaal hout. Het kleureffect hangt af van het hout.

hieronder een impressie van iets vergrijsd hout behandeld met Pansar Duidelijk is te zien dat Pansar de houtkleur weer totaal ophaald.

hout waterafstotend

Staand hout met Pansar

 

  • Terras impregneren, vlonder impregneren

    terras impregneren

    Vlonder impregneren? Bent u op zoek naar een product waarmee u uw terras en vlonder kunt impregneren? Met Pansar van Moose Färg kunt u een product in huis halen waarmee …

    Lees verder

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen