Kan ik met Moose Färg larikshout verven?

Larix verven, lariks verven? Ja, Moose Färg is bijzonder geschikt voor larikshout (larix of larix), en ook voor alle andere houtsoorten. Larix (wordt botanisch ook wel Lork genoemd) is een sterke inlandse houtsoort met een open structuur, dus hiervoor kunt u het beste Moose F gebruiken.

larix verven lariks verven

Iedere houtsoort heeft weer andere eigenschappen. Lariks (en ook Siberisch larikshout) wordt vaak geimpregneerd en bevat ook vaak meer hars. We raden bij dit soort hout altijd aan om het een tijdje te laten staan zodat de impregneringsresten en andere zouten en vocht eruit kunnen “zweten”. Lees voor uitgebreid advies de schildertips buiten.

Lariks verven, larix verven

Larikshout behandelen kan op verschillende manieren. Met de dekkende beits Moose F verft u uw larikshout in een mooie matte kleur terwijl uw hout berschermt wordt tegen weersomstandigheden en UV-straling. Ideaal voor bijvoorbeeld larix tuinhuizen, schuttingen, schuren of overkappingen. De verf trekt in het larikshout en legt er geen filmlaag op. Het hout blijft ademen. Hierdoor blijft uw larikshout langer mooi en zal de verf niet gaan bladderen.

Ook ideaal voor een verweerd oud lariks tuinhuis of een lariks schuur met kleurverschillen in het hout. De dekkende laag zorgt ervoor dat de kleurverschillen verdwijnen.

Bekijk ook Falu Röd (Zweeds rood) op schuur van lariks potdeksel planken.

Een andere mogelijkheid is om uw larikshout te behandelen met Dimma wash, bijvoorbeeld white wash of grey wash. Deze halftransparante beits legt een soort waas over het hout. Het krijgt dus een kleurtje, maar het hout blijft zichtbaar.

Storuman Skydd is onze transparante impregnering voor uw larikshout. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen. Het beschermt tegen weersinvloeden en verzorgt en beschermt het hout. Het is echter te te voorkomen dat het hout op den duur gaat vergrijzen.

Lariks vlonderplanken en lariks terrasplanken behandelen

Om larix vlonderplanken en lariks terrasplanken te behandelen raden we aan om Pansar te gebruiken. Deze twee-staps impregnering geeft uw lariks vlonder een waterafstotende en conserverende laag. Door deze laag aan te brengen op uw lariks terras of vlonder zult u er langer van kunnen genieten. De waterafstotende impregnering voorkomt indringing van water waardoor het hout minder snel rot. Pansar voorkomt de ingroei van algen zodat uw terras stroef blijft.