Verf of beits? Moose Färg is een milieuvriendelijke verfbeits voor binnen en buiten

 Het onderscheid tussen beits en verf is heel betrekkelijk. Beide woorden worden gebruikt maar onderzoek eerst welke vlag de lading dekt. Er bestaat namelijk ook dekkende beits, je zou het verfbeits kunnen noemen. Moose Färg is een milieuvriendelijke verfbeits voor binnen en buiten, die in het hout zuitgt en geen film vormt. Daarom bladdert Moose Färg verfbeits niet. Een tussenvorm tussen verf en beits… Vochtregulerend en gemakelijk aan te brengen. Schuren tussen de lagen is niet nodig. Ook het onderhoud is eenvoudig: afspoelen en direkt weer oververven.

Moose Färg verfbeits bestellen? Bestel online uw verfbeits

 

verfbeits

verfbeits van Moose Färg

 

Verfbeitsl:het onderscheid tussen beits en verf: wat is verfbeits?

Beide woorden worden gebruikt maar onderzoek eerst welke vlag de lading dekt. Er bestaat namelijk ook dekkende beits, je zou het verfbeits kunnen noemen. Moose Färg verfbeits is verkrijgbaar als mat dekkend maar ook transparent kleurloos. Net als beits trekt Moose Färg in het hout. De dekkende kleuren bevatten echter veel pigment en vulmiddelen zodat Moose Färg ook een echte verf is. Het is maar zoals u het zelf ziet.

Kies als het maar even mogelijk is voor waterverdunbare soorten. Geen “high” gevoel door de oplosmiddelen en minder milieubelasting. Moose Färg verfbeits is natuurlijk oplosmiddelvrij/arm.

dekkende beits verfbeits

Vasa Svart Moose F Norrland Vit RDM

Bestanddelen van verfbeits

De belangrijkste bestanddelen van verf zijn vanouds vulmiddelen, oplosmiddelen, pigmenten, en hulpstoffen, zoals droogmiddelen en conserveringsmiddelen. Vroeger bevatten verven ook zware metalen, zoals lood en cadmium. Het is verboden in Nederland verf te verhandelen waar lood inzit. Loodcarbonaten en loodsulfaten zijn overeenkomstig entry 16 en 17 van bijlage XVII REACH verboden om te gebruiken in verf. Andere loodverbindingen zijn reprotoxisch categorie 1 en mogen om die reden ook niet gebruikt worden in verf voor consumentengebruik (Entry 30 Bijlage XVII REACH)

Moose Färg beits verf is natuurlijk geheel vrij van zware metalen (hoewel in Zweden nog wel loodhoudende rode verf wordt verkocht, export is echter verboden). Not een weetje: het beroemde Zaans groen of Monumentengroen is ontstaan omdat Verde Veronese, een groen aardpigment uit Italië zo goedkoop en effectief was. De reden hiervoor was in het extreem hoge aandeel van giftige metaalcomponenten. Deze pigmenten zijn natuurlijk niet meer toegestaan en wordt natuurlijk niet gebruikt in de kleur Victoria Grön (het oud hollands groen).

De originele Moose Färg zweedse verf beits kleuren

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurkaart aan!

Lees meer over verf en beits