Home » Tuinhout verven met Moose Färg

Tuinhout verven met Moose Färg

Tuinhout verven?

Schildert heel gemakkelijk en geeft tuinhout een mooie matte kleur.

Moose Färg wordt vanouds in Zweden voor hout gebruikt, dat wat krimpt en uitzet zoals tuinhout. Moose Färg is er in dekkende kleuren maar ook in halftransparant (bijvoorbeeld whitewash) en volledig kleurloos transparant. Bladdert niet en voor onderhoud hoeft u niet te schuren of te krabben. Tuinhout verven? Moose Färg is een duurzame en bijzonder fraaie keus.

Moose Färg tuinhout verven? Voor alle producten en prijzen Klik hier

Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen met tuinhout verf

tuinhout verven

Tuinhout verven: schutting wit

 

Tuinhout kan gebruikt worden voor overkappingen, schuttingen, veranda’s en hekjes. Dit hout is vaak geimpregneerd en geschaafd en staat bloot aan weer en wind. Daardoor zullen er kleine scheurtjes optreden. Moose Färg is voor die situatie gemaakt: als u tuinhout wilt verven is Moose Färg de ideale keus.

Nieuw tuinhout verven

Eventueel laat u het tuinhout even “uitzweten” en tot rust komen. Dat kan soms enige weken tot een paar maanden duren. Daarna kunt u uw tuinhout direct met Moose Färg verven. De eerste keer iets verdunnen met water; daarna brengt u een tweede laag aan en bent u voor vele jaren klaar.

Onderhoud is erg simpel: schoonmaken met een sopje van lijnoliezeep en het tuinhout 1x oververven. Een heel gemakkelijke verf. Natuurlijk oplosmiddelvrij en totaal mat.

Gebruikt tuinhout verven: gebruik de hoge druk spuit.

Hier dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon is en niet kan bladderen. Schoonmaken kunt u bijvoorbeeld met Polarsken lijnoliezeep. Moose Färg kan direct op de onderlaag worden aangebracht. Het is van groot belang dat de voorbewerking goed wordt uitgevoerd. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen, dat er geen grote plekken kaal zijn en andere stukken juist nog in de verf zitten. Dat gaat u later namelijk zien.

Een mogelijkheid is om de HD spuit te gebruiken, u schuurt dan eigenlijk met de druppels water en spoelt het vuil direkt weg. Zorg er wel voor, dat u de spray stand gebruikt en niet te dicht op het hout spuit, dan gaan de vezels stuk. Blijv op afstand, dan is de klus zo geklaard.

Meer lezen over schilderen met Moose Färg tuinhout verf? Lees onze schildertips

tuinhout verven

Tuinhhout verven