Home » Moose Färg iconen uitgelegd

Moose Färg iconen uitgelegd

Moose Färg verf is waarschijnlijk anders dan de meeste verven die u kent. Het is een uniek product door het matte karakter, de werking als een beits en zijn duurzame eigenschappen. Op onze website vindt u op verschillende plekken iconen die deze eigenschappen aanduiden. We lichten ze graag toe.

Laat het hout ademen

Moose F, Storuman Skydd en Dimma vallen in de categorie ademende verf, oftewel: verf met een vochtregulerend karakter. De verf trekt in het hout, waardoor het mee kan werken met uw hout. Het positieve gevolg hiervan is dat de kans op bladderen minimaal is. In tegenstelling tot een afsluitende laklaag beweegt de verf mee met het krimpen en uitzetten van het hout.

Hout dat geverfd is met een ademende of dampopen verf kan – eenmaal uitgehard – vocht blijven uitwisselen met zijn omgeving. Tegelijkertijd is uw hout beschermd tegen het indringen van vocht. Druppels glijden namelijk van de verf af. Hierdoor is de kans op houtrot minimaal.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Moose Färg verf is duurzaam en milieuvriendelijk. Het bevat geen schadelijke bestanddelen en een minimale hoeveelheid oplosmiddelen. De verf laat geen vervelende verfgeur achter en is voor mens, dier en plant ongevaarlijk. Dit merkt u ook aan het ontbreken van gevarensymbolen op de pot, zoals u die bij andere verven wel tegenkomt. Dit hoeft bij Moose Färg niet: het bevat geen schadelijke of gevaarlijke stoffen.

Mits goed aangebracht heeft de verf een zeer duurzaam karakter. Met Moose F bent u gemiddeld 5 jaar onderhoudsvrij na aanbrengen. Met Moose RDM is dit zelfs tot 7 jaar.

Wilt u meer lezen? Lees dan onze uitgebreide pagina over duurzaamheid bij Moose Färg.

De houtstructuur blijft zichtbaar

Hout is een levendig natuurproduct dat prachtig is om te zien. Het is zonde om dit te verbergen met een afsluitende verflaag. Kenmerkend aan dekkende beits Moose F is dat het de houtstructuur zichtbaar laat, terwijl de houtkleur bedekt wordt.

De verf legt geen afdekkende laag op het hout, zoals een lakverf dat wel doet. De verf zuigt namelijk in het hout waardoor de structuur en nerven van het hout zichtbaar blijven. Zo blijft het zijn natuurlijke, robuuste uitstraling behouden, terwijl u het hout tegelijkertijd voorziet van een beschermende, matte verflaag.

Liever wel een lichte houtkleur blijven zien? Kies dan voor Dimma wash.

Gemakkelijk in onderhoud

Het verven zelf is al kinderlijk eenvoudig met de verf van Moose Färg. Daarbij komt dat de verf ook nog eens zéér gemakkelijk in onderhoud is. Dit houdt in: u bent – mits goed aangebracht – voor langere tijd zelfs vrij van onderhoud.

Naar eigen inzicht en smaak kunt u uiteraard tussentijds schoonmaken, plaatselijk bijkwasten of opnieuw schilderen. Zonder te schuren! De één vindt dit eerder nodig dan een ander. Met Moose F bent u gemiddeld 5 jaar onderhoudsvrij, met Moose RDM is dit 5 tot 7 jaar.

Hoe brengt u de verf nu goed aan zodat u ook daadwerkelijk voor lange tijd onderhoudsvrij bent? Lees hiervoor onze uitgebreide verfadviezen.

Voor binnen en buiten

U kunt zowel buiten als binnen aan de slag met Moose F of Moose RDM. De verf bevat geen giftige stoffen, waardoor deze uitstekend binnen en buiten te gebruiken is zonder mens, (huis)dier of milieu te schaden.

Moose F gebruikt u voor allerlei toepassingen, denk aan het verven van uw huis of schuur, schutting of kippenhok. Ook te gebruiken als muurverf voor betonnen, stenen of gestucte muren in binnenshuis. Een plafond of houten (zolder)balken verft u ook veilig met Moose F.

Moose RDM gebruikt u buiten voor het verven van uw kozijnen, buitendeuren of hardhouten betimmeringen/windveren. Binnen gebruikt u deze variant voor het verven van meubels of binnenkozijnen.

Lees voordat u aan de slag gaat onze adviezen voor verschillende toepassingen.

Dekkend in twee lagen (bij lichte kleuren 3 lagen)

Moose F is dekkend en mat en op basis van zeer sterk (aard)pigment. De verf is volledig dekkend is na het aanbrengen van twee lagen. Bij lichte kleuren of sterk zuigende ondergronden kan het nodig zijn om een derde laag aan te brengen om tot een dekkend resultaat te komen.

Heeft u kleurverschillen in uw hout of vergrijsd hout? Geen probleem: deze zijn heel goed weg te werken met twee dekkende lagen.

Let op: probeer niet bij de eerste laag direct al een dekkend resultaat te krijgen. Breng liever dun aan en maak het resultaat tijdens het aanbrengen van de tweede laag dekkend. Te dikke lagen maken het eindresultaat kwetsbaar, dit wilt u voorkomen.


Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.