Stookhut verven

11-03-2016

Stookhut (stuga) staat hier alweer een paar maand. De bedoeling was om hem in Zweedse rood te gaan schilderen maar toch besloten om hem in het diepzwart te gaan verven. Met witte accenten.
Hut eerst schoongemaakt met de lijnzeepolie. Daarna was het verven geweldig om te doen. Dekt heel mooi.

Woning te Drachten

11-03-2016

Na een paar jaar was het weer eens tijd om onze woning te schilderen. Van Geel naar Blauw/Paars nu naar Donkergrijs.
Na eerdere ervaringen met zweedse verf moet ik zeggen dat dit ons erg is bevallen,. Na 3e verven hebben we een, naar onze
mening, een mooi resultaat. We hebben veel minder verf (ca. 10 liter) verbruikt dan de voirige keren.
Dus veel voordeliger. Zeer aan te bevelen. De bestelling is ook zeer snel.

Dikke 10!

22-01-2016

Mijn beoordeling is een dikke 10 werkelijk super ik had zelf het verkeerde produkt gekocht waarbij ik niet het gewenste resultaat kreeg waarna Jan mij belde en heeft uitgelegd dat ik vergrijzingsmiddel nodig had voor het resultaat dat ik wilde bereiken en heel goed uitgelegd hoe te gebruiken, de volgende dag kreeg ik een monsterzakje met vergrijzingsmiddel ik heb het gebruikt en heb nu wel het gewenste resultaat wat ik wilde hebben super Jan hartstikke bedankt hoor.
Groetjes José Beckers

Lagen Norrland Vit en Bohus Blå, het resultaat is prachtig!

18-11-2015

Voor het wit: 4 lagen Vit F en 1 laag RDM Vit. Het dekte heel lastig op de schroten.
Voor het blauw (Bohus Blå): 4 lagen: dit dekte beter.
Het resultaat is prachtig!!! Het lukt me niet meerdere foto’s te plaatsen …

Christine, Stuifzand

Hallo Christine,
wat fijn dat het goed gelukt is! Dank voor de foto’s ik zet ze even hieronder erbij… Ze zijn zo mooi, ik zet ze ook bij de voorbeelden.
Vit F dekt inderdaad minder, een goede keus om het af te maken met Vit RDM, daar zit veel meer pigment in en met F als grond is het zo prima!

Wat ook een rol speelt is dat je schrootjes al gelakt zijn, de ondergrond kan daardoor minder goed de verf opnemen zodat je per laag veel minder verf opbrengt. Het glibbert weg zeg maar.
Ook is het met mijn verf zo dat het eerst goed moet doordrogen voor de volgende laag wordt aangebracht, de onderlaag wordt dan weer vloeibaar zeg maar en dan is het op een gladde ondergrond lastig om geen vegen te krijgen. Dus ook een beetje verf techniek. Wat ook helpt is na de eerst laag te werken met een vachtroller (zoals ook wordt gebruikt voor latex), dan breng je meer en egaler op.
Wellicht heb je het allemaal al gedaan maar voor de zekerheid….(en voor de lezers). Meer lagen is overigens technisch sterker…

Nogmaals dank

Jan Smit

Norrland Vit

Voor het verven

Voor het verven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klaar

werk in uitvoering

Bohus Blå