Home » Houtverf » Verf mengen met Moose Färg

Verf mengen met Moose Färg

Verf mengen: maak je eigen kleur

De matte verfkleuren van Moose Färg zijn gebaseerd op het Zweese kleurenpalet. Die kleuren zijn op zichzelf uniek, maar soms wil je toch iets anders. Een tintje lichter of juist wat feller. We kunnen in specifieke klantkleuren verf voor je mengen op basis van een RAL– of NCS-code. Je kunt ook zelf aan de slag gaan! Al onze kleuren houtverf zijn gemakkelijk onderling mengbaar. Verf mengen naar een eigen kleur biedt een eindeloze reeks mogelijkheden.

Voorbeelden van verf mengen

Hieronder staan de hoeveelheden vermeld waarin wij kleuren hebben gemengd. Je kunt uiteraard ook andere hoeveelheden maken, als je de verhouding maar hetzelfde houdt. Zo krijg je antraciet ook als je tweemaal 0,25 liter mengt.

Himmel Blå

Is onze Ljus blå naar jouw smaak wat te grijs? Meng Norrland Vit en Sommerblå voor een fellere blauwtint.Het resultaat is een lichte, maar felle blauwtint.

himmelbla verf kleuren mengen

Rosa

Zalmroze, een gewaagde en opvallende kleur. Door wat Falu röd te mengen met Norrland Vit kom je hierop uit. Met wat meer rood ga je meer naar terracotta, met iets minder rood maak je hem juist zachtroze.

Rosa zweeds roze mengen verf kleur

Ljus Grön

lichtgroene verf mengen

Kleuren mengen naar een lichtere variant is altijd mogelijk met Norrland Vit. In dit geval hebben we Dalarna Grön toegevoegd aan Norrland Vit, in gelijke hoeveelheid. Zo kom je uit op een zacht en lichte groen.

Sundsvall Blå

Een mooie diepe blauw, dat krijg je als je het felle Sommerblå en het subtiele Bohus Blå in gelijke hoeveelheid met elkaar mengt.

Deze kleur is overigens eerder door een klant gebruikt voor het verven van een schuur. Zo ziet u goed dat lichtinval en foto-instellingen veel kunnen doen met de kleurweergaven. Het lijken bijna verschillende kleuren!

Bovenstaande mengkleuren bestellen?

Vind je deze kleuren mooi, maar heb je geen zin om zelf te mengen? We kunnen dit ook voor je doen. Bestel via ‘Klantkleur‘ en geef in de notities de naam van de kleur aan (bijv. Ljus Grön).

Het is mogelijk om de bovenstaande kleuren te ontvangen op je kleurenkaart. Vermeld bij het aanvragen van een kleurenkaart welk van de bovenstaande kleuren je erbij zou willen hebben.

Aan de slag met verf mengen: tips

Ben je overtuigd en wil je zelf verf mengen? Let op de volgende punten:

1. Als de verf nog nat in het potje zit, dan zijn de kleuren anders (vaak lichter) dan wanneer de kleur droog op de ondergrond zit. Maak dus een proefstukje en laat altijd even drogen voor je de kleur beoordeelt.

2. Vergeet niet om de precieze verhoudingen in milliliters of grammen te noteren wanneer je verf gaat mengen. Het is lastig om op het oog precies dezelfde kleur nog eens te maken. Waneer je nét niet genoeg verf hebt of een aantal jaren weer een likje verf wil geven is het handig om weer dezelfde kleur te kunnen mengen.

3. Mocht je het verf mengen toch een te grote uitdaging vinden, dan kun je verf ook bijmengen met elk waterverdunbaar pigment (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

4. Je kunt Moose F met Moose F mengen en RDM met RDM mengen. Gebruik ze niet door elkaar, de structuur van de verf verschilt.

Bestel alle kleuren houtverf Moose F of RDM:

Moose Färg verf bestellen

hemelsblauw verf mengen
Ljus blå en Norrland Vit (50/50), met een beetje Sommer Blå, zelf gemengd door een klant in Sirjansland (Zeeland).