Verf mengen met Moose Färg

Verf mengen: maak je eigen kleur

De matte verfkleuren van Moose Färg zijn gebaseerd op het Zweese kleurenpalet. Die kleuren zijn op zichzelf uniek, maar soms wil je toch iets anders. Een tintje lichter of juist wat feller. We kunnen in specifieke klantkleuren verf voor je mengen op basis van een RAL– of NCS-code. Je kunt ook zelf aan de slag gaan! Al onze kleuren houtverf zijn gemakkelijk onderling mengbaar. Verf mengen naar een eigen kleur biedt een eindeloze reeks mogelijkheden.

Voorbeelden van verf mengen

Hieronder staan de hoeveelheden vermeld waarin wij kleuren hebben gemengd. Je kunt uiteraard ook andere hoeveelheden maken, als je de verhouding maar hetzelfde houdt.

Himmel Blå

Is onze Ljus blå naar jouw smaak wat te grijs? Meng Norrland Vit en Sommerblå voor een echte blauwtint. Het resultaat is een lichte, maar felle kleur blauw.

himmelbla verf kleuren mengen

Rosa

Zalmroze, een gewaagde en opvallende kleur. Door wat Falu röd te mengen met Norrland Vit kom je hierop uit. Met wat meer rood ga je meer naar terracotta, met iets minder rood maak je hem juist zachtroze.

Rosa zweeds roze mengen verf kleur

Ljus Grön

Kleuren mengen naar een lichtere variant is altijd mogelijk met Norrland Vit. In dit geval hebben we Dalarna Grön toegevoegd aan Norrland Vit, in gelijke hoeveelheid. Zo kom je uit op een zacht en lichte groen.

lichtgroene verf mengen

Sundsvall Blå

Een mooie diepe blauw, dat krijg je als je het felle Sommerblå en het subtiele Bohus Blå in gelijke hoeveelheid met elkaar mengt.

Deze kleur is overigens eerder door een klant gebruikt voor het verven van een schuur. Zo ziet u goed dat lichtinval en foto-instellingen veel kunnen doen met de kleurweergaven. Het lijken bijna verschillende kleuren!

Kleur Koosje

Koosje zocht een zachte, warme roze kleur. Door het mengen van 1,5 liter Falu Röd, 2 liter Norrland Vit en 2 liter Skåne Gul kwamen we bij deze prachtige terra-cotta-achtige kleur. Op instagram werd deze kleur zeer goed ontvangen, en dat snappen wij heel goed!

Pergola beitsen

Kleur Jessica

Ook Jessica Koomen heeft heeft door het mengen van onze mleuren een eigen nieuwe kleur gemaakt. Omdat onze kleuren binnen nog wel eens wat donker kunnen ogen, besloot zij om Åmål Grön en Norrland Vit in een mengverhouding van 50%/%0% te mengen. Het resultaat is een hele fijne zachte groentint. Laat dit nu perfect passen bij een ecologische moestuinierder als Jessica.

Kleur Aran

Omdat Aran de kleur Ljus Blå toch iets teveel naar het grijs vond neigen, besloot hij er wat Sommer Blå doorheen te mengen. Het resultaat is super! De kleur is zo net iets feller blauw, iets wat erg mooi uitkomt in de combinatie met de kleur Grädde.

zweeds wonen
Mix van Ljus Blå met Sommer Blå (verhouding: 3:1).

Bovenstaande mengkleuren bestellen?

Vind u deze kleuren mooi, maar heeft u geen zin om zelf te mengen? We kunnen dit ook voor u doen. Bestel via ‘Klantkleur‘ en geef in de notities de naam van de kleur aan (bijv. Ljus Grön).

Aan de slag met verf mengen: tips

Ben je overtuigd en wil je zelf verf mengen? Let op de volgende punten:

1. Als de verf nog nat in het potje zit, dan zijn de kleuren anders (vaak lichter) dan wanneer de kleur droog op de ondergrond zit. Maak dus een proefstukje en laat altijd even drogen voor je de kleur beoordeelt.

2. Vergeet niet om de precieze verhoudingen in milliliters of grammen te noteren wanneer je verf gaat mengen. Het is lastig om op het oog precies dezelfde kleur nog eens te maken. Waneer je nét niet genoeg verf hebt of een aantal jaren weer een likje verf wil geven is het handig om weer dezelfde kleur te kunnen mengen.

3. Mocht je het verf mengen toch een te grote uitdaging vinden, dan kun je verf ook bijmengen met elk waterverdunbaar pigment (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

4. Je kunt Moose F met Moose F mengen en RDM met RDM mengen. Gebruik ze niet door elkaar, de structuur van de verf verschilt.

Bestel alle kleuren houtverf Moose F of RDM:

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.