Home » Houtverf » Buitenbeits in matte beitskleuren

Buitenbeits in matte beitskleuren

Een buitenbeits gebruikt u om uw tuinhout te beschermen en verfraaien. Of u nu een schuur, schutting, tuinhuis of overkapping verft, een goede buitenbeits zorgt ervoor dat uw hout kan blijven ademen.

Onze buitenbeits Moose F komt uit Zweden, waar het gebruikt wordt voor de typische houten huizen. Bijzonder aan deze verf deze dampdoorlatend is en dus geen filmlaag over het hout legt. Het hout wordt niet opgesloten, verft bladdert niet af en het onderhoud is heel gemakkelijk. Zonder te schuren!

De buitenbeits van Moose Färg is populair omdat deze bijzonder gemakkelijk in gebruik en snel een mooi resultaat geeft.

 • De nerfstructuur van het hout blijft zichtbaar.
 • Het hout wordt beschermd tegen uv-straling en weersinvloeden.
 • De beits is watergedragen, niet schadelijk voor mensen of milieu.

Verkrijgbaar in een transparante versie of in dekkende of half-dekkende matte kleuren.

buitenbeits zwart
Buitenbeits is Vasa Svart (diepzwart)

Direct onze populaire dekkende buitenbeits bestellen?

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Wat is buitenbeits?

Een buitenbeits is een beschermlaagvoor het hout die geschikt is voor buitengebruik en waarbij de er geen filmlaag op het hout wordt gelegd, maar de beits in het hout trekt. De kwaliteit voor een buitenbeits moet hoger zijn dan voor binnen, omdat hout dat buiten staat onder invloed van UV-stralen en vochtverschillen veel meer te verduren heeft dan binnenhout.

De voordelen van beits

Beits heeft twee grote voordelen boven lak. Allereerst is het vochtregulerend. Dit betekent dat het vocht door de beits uit het hout kan wegtrekken en niet wordt opgesloten. Dit gebeurt wel bij een laklaag en zorgt ervoor dat de laag uiteindelijk gaat bladderen. Daarnaast is buitenbeits van Moose Färg meteen op de geschuurde ondergrond aan te brengen. Hierdoor is een grondverflaag niet nodig. Dit zal u tijd en geld besparen.

Waarom heeft Moose Färg de beste buitenbeits?

 • Mooie matte beitskleuren die zeer kleurvast zijn door het aardpigment.
 • Een waterverdunbare beits, met weinig tot geen oplosmiddelen, dus goed voor mens, dier en milieu.
 • Ruikt plezierig en erg gemakkelijk in gebruik.
 • Trekt in het hout waardoor de charmante houtstructuur zichtbaar blijft.
 • Gemakkelijk in onderhoud, zonder te schuren.
 • Het hout wordt geconserveerd door de lijnolie in de beits.

Soorten buitenbeits van Moose Färg

Afhankelijk van het gewenste resultaat, kunt u kiezen uit drie soorten buitenbeits. Alle typen kunnen worden gebruikt op alle soorten hout, zoals grenen, vuren, red cedar en douglas. Ook geschikt voor geïmpregneerd hout en hout dat reeds is geverfd of gebeitst: bekijk de video of lees onze uitgebreide schildertips voor buiten.

Voor al uw tuinhout zijn onze beitssoorten ideaal om de levensduur van het hout te verlengen. Of dit nu gaat om uw schutting, schuur, tuinhuisje of houten meubelen.

Dekkende buitenbeits: Moose F

Zoekt u een mooie dekkende kleurbeits, kies dan voor Moose F. Moose F trekt in het hout zoals een beits, maar geeft een dekkende kleur zoals een verf. De structuur van het hout blijft zichtbaar, de kleur van het hout niet. Ook ideaal dus voor een oneffen ondergrond, bijvoorbeeld hout dat gedeeltelijk vergrijsd is.

Kleurbeits voor buiten bestellen? Bekijk alle kleuren en prijzen:

Schuur in Zweeds blauw bohus bla
Schuur geschilderd in Bohus Blå

Transparante beits met kleur: Dimma

Dimma is een halftransparante buitenbeits. Deze legt een kleurlaagje op het hout, maar de houtskleur zelf blijft ook zichtbaar. Wanneer u meer lagen Dimma aanbrengt, brengt u ook meer pigment aan. Zo bepaalt u zelf hoeveel van de houtskleur u nog zichtbaar wil houden. Dimma wordt wel vaker 'wash' of 'beachlook' genoemd. Het vaakst gebruikt is white wash, maar u kunt Dimma in al onze kleuren bestellen.

Transparante beits met een kleurtje bestellen? Kies voor Dimma wash.

grey wash verf beits
Kapschuurtje in Dimma Kiruna Grå (grey wash)

Kleurloze buitenbeits: Storuman Skydd

Als u helemaal geen kleur wilt aanbrengen, maar alleen een beschermlaag wil geven, dan kunt u Storuman Skydd gebruiken. Deze kleurloze buitenbeits brengt de houtnerf nog beter naar voren en beschermt tegen vocht en UV-stralen. De bescherming tegen vergrijzing van een transparante beits is altijd tijdelijk. Wanneer u geen vergrijzing wilt, zult u jaarlijks een laagje 'zonnebrand' moeten aanbrengen.

Kleurloze buitenbeits kopen?

Hoe kan je het beste beitsen met Moose Färg?

Het beitsen met onze producten is zeer eenvoudig. Een goede voorbereiding is het belangrijkste. Het enige dat u nodig heeft is:

Buitenbeits gebruiken: stap voor stap

 1. Voorbewerken

  De eerste stap is het bestuderen van de ondergrond en het verwijderen van eventuele losse verfdelen.

  De ondergrond moet vrij van vuil en vet zijn, dan zal de verf het beste hechten. Onvetten kunt u doen met Polarsken, een milieuvriendelijk lijnoliezeep.

  Zit er al een verf of beitslaag op het hout? Hier kunt u met onze beits overheen, mits de oude laag niet meer kan bladderen. Moose F hecht dan wel goed, maar als de onderlaag alsnog gaat bladderen dan gaat de nieuwe laag beits mee. Verfresten zijn overigens geen probleem. U kunt een bladderende verflaag verwijderen met een hogedrukspuit of door grof te schuren. Lees alles over: het verwijderen van verf.

  Bij vers hout is het goed om even te wachten voordat u gaat verven zodat het hout goed gedroogd is in de kern. Na enkele maanden heeft het hout kunnen 'werken' en kunt u het hout gaan beitsen.

 2. Eventueel schuren

  Na het verwijderen van de vuilresten en eventuele verfresten, kunt u de ondergrond schuren. De beits kan zich dan goed hechten aan het oppervlak. Ook zal dit voor een mooier resultaat en egaler eindresultaat zorgen.

  Dit hoeft overigens niet bij bezaagd hout. Dit is al ruw van zichtzelf en kan direct geverfd worden.

 3. Verven

  Daarna is het tijd voor de eerste basislaag buitenbeits. Een primer is niet nodig omdat de buitenbeits zijn eigen grondverf is. Wanneer de basislaag is opgedroogd kunt u beginnen met de laatste laag, de afwerklaag.

  Het drogen van de eerste laag duurt bij een temperatuur van 15 graden ongeveer 24 uur. Bij hogere temperaturen is dit enkele uren. De tweede laag is na 2-3 dagen doorgedroogd. In die tijd moet er geen regen overheen komen.

 4. Onderhoud

  Het onderhoud is simpel u hoeft eigenlijk niets te doen. Doorgaans blijft de beits zo;n 5 jaar goed zitten. Bij een nieuwe laag hoeft u niet te schuren. Enkel even schoonmaken en 1 laag overkwasten. Daarna gaat uw schutting, tuinhuis of ander geverfd tuinhout weer 5-7 jaar mee.

Wilt u buitenbeits kopen? Bekijk onze producten en prijzen:

Buitenbeits beitskleuren

Buitenbeits in prachtige matte beitskleuren

Moose Färg is gebaseerd op een eeuwenoud Zweeds recept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals aardpigment. Deze aardpigmenten zorgen voor bijzonder fraaie beits kleuren. De eeuwenoude receptuur zorgt voor een unieke matte uitstraling van deze beits.

Zweden staat bekend om zijn rode kleur, maar er zijn ook vele andere opties. In Nederland is de laatste jaren onze zwarte beits bijvoorbeeld zeer populair. Hou er rekening mee dat kleur op uw beeldscherm sterk afhangt van de monitor-instelling. Bekijk vooral ook de foto's, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval.

Als u een andere kleur wilt, dan kunnen wij deze speciaal voor u maken. Bestel dan in het bestelmenu via Klantkleur.

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds roodMoose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Skiffer GråLeisteengrijsMoose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • BlytungsgråLoodgrijsBlytungsgrå (loodgrijs)
 • Skåne gulZweeds geelMoose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus gulLichtgeelMoose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Bohus BlåZweeds blauwMoose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Ljus BlåLichtblauwMoose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • SommerblåZomerblauwMoose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Dalarna GrönZweeds groenMoose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
Alle kleuren bekijken »

Wilt u de kleuren in het echt bekijken, gebruik dan onze gratis handgeverfde kleurenkaart.

Buitenbeits inspiratie

Bekjk nog veel meer foto's op onze inspirtaiepagina!

Wanneer kan ik het beste buiten beitsen?

Omdat beits watergedragen is, kunt u het beste gaan beitsen als de temperatuur wat hoger is en de luchtvochtigheid laag. Doorgaans is het weer bij een dagtemperatuur van boven de 15 graden geschikt om te beitsen. Let er dan wel op dat er enkele dagen geen regen overheen komt zodat de beits goed kan doordrogen. Doorgaans zijn de maanden april t/m september geschikt om buiten te beisten.

 

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.