Vloer lakken gebruiksaanwijzing TOPP

Gebruiksaanwijzing voor matte vloerlak op waterbasis.

Kan direct op hout worden toegepast maar ook als slijtvaste harde afwerking van andere Moose Färg typen zoals Dimma Whitewash, Moose F en RDM. Kan ook als afwerking worden gebruikt voor hout dat behandeld is met Gråning. Geschikt voor alle soorten hout. Zeer geschikt voor houten vloeren, trappen en tafelbladen. Mits goed uitgehard zeer slijtvast en afwasbaar. LET OP: wilt u TOPP gebruiken in combinatie met Moose Färg op hout met een hoog tanine gehalte (bv. eiken, tropisch hardhout): vraag advies voor u begint. Verwerkingstemperatuur is rond 20 graden C, zorg dat het niet te koud is!!

Vloer lakken met TOPP kleurloze slijtvaste afwerking voor blank en geverfd hout.

Vloer lakken op blank hout
Verwijder eventueel aanwezig vuil en stof met een vochtig doek. Voorschurenis absoluut nodig voor een goed resultaat. Schuur de vloer idealiter ongeveer 0,8 mm. Begin met een grove korrel (bijvoorbeeld 40 of 60) en ga er dan nog eens overheen met een lichtere korrel (80 of 120). Ontvet indien nodig. Zuig de vloer goed schoon met de stofzuiger.

Vloer lakken op geverfd hout
Als u met Moose Färg heeft gewerkt kunt u na 12 uur direct afwerken met Topp zonder eerst de geverfde laag te schuren. Topp kan direct op het geverfde hout worden aangebracht.

vloer-lakken

Houtstructuur wordt beter zichtbaar met TOPP

Gebruik roller of kwast
Voor gladde grote oppervlakken gebruik een viltroller.

Verdunnen
Verdunnen kan eventueel met water maar is niet nodig: Topp is gebruiksklaar.

Reinigen
Reinigen van kwasten, werkmateriaal en kleding met water en zeep.

Behandelingen
Meestal zijn 2 behandelingen voldoende om een zeer sterke laag te krijgen voor vloeren en trappen. Tussen de lagen even opschuren om oneffenheden te verwijderen. Stof verwijderen en daarna de tweede laag opbrengen. Voor meubels is 1 behandeling vaak voldoende.

Verbruik
Ca. 8 m2 per liter per behandeling

Temperatuur
Pas Topp toe bij kamertemperatuur dus rond 20°C

Drogen
Topp moet 1 dag drogen voor de ondergrond betreedbaar is. Voor het plaatsen van zware meubels is het absoluut noodzakelijk om Topp goed te laten uitharden. Dit zal meer dan een week duren. Topp kan daarvoor nog beschadigen bij zwaar gebruik.

Glanscategorie: Volledig mat tot zeer licht zijdeglans

Maximale laagdikte: 100 micron

Schoonmaken: met een sopje van Polarsken biologische houtzeep.

Hardheid
na uitharding ca. 150 (König sec)

Soortelijk gewicht 1,1 kg/l

Vastestofgehalte 32% (volume)

Viscositeit 28 sec (FC4, 20 C)

Resistent tegen water en normale huishoudelijke reinigingsmiddelen

Wrijvingsweerstand 0,4 – 0,65 (DIN 18032)

pH ca 8

Denk om het milieu, hoewel de ingrediënten zeer mens en milieu vriendelijk zijn: gooi  resten Topp niet in het riool maar breng het naar het milieustation van uw gemeente.

Bevat geen schadelijke stoffen, is niet brandbaar