Verf spuiten met Moose Färg

Op veel van onze afviespagina’s raden wij u aan om te verven met een kwast. De reden hiervan is dat een kwast goed in alle kiertjes van het hout komt. Regelmatig wordt on gevraagd: kan ik de verf van Moose Färg ook aanbrengen met een verfspuit? Dit kan zeker. Bij zeer grote oppervlakten is kwasten of rollen een erg tijdrovende klus. Het spuiten van de verf is dan een goede oplossing.

Moose Färg is een zeer spuitbare verf. Voor het project Stadskantoor Venlo werden bijvoorbeeld vele duizenden vierkante meters Ecoboard gespoten door All Painting International, Emrikweg 45, 2031  BT Haarlem. De verwerkbaarheid bleek uitstekend en het verfresultaat perfect! Toegepaste kleuren zijn Kiruna Grå en Norrland Vit in Moose F.

verf spuiten spuitbare verf
Moose F spuitbare verf in actie!

Verf spuiten: tips

  • Wilt u verf spuiten dan kunt u met Moose F goed uit de voeten. Het is is belangrijk om de verf goed te verdunnen met water. Hoeveel u moet verdunnen hangt af van de spuitmond, deze moet niet verstopt raken. Het handigste is om even uit te proberen.
  • Lees de instructie van uw eigen verfpuit goed door. Vaak wordt aangeraden om maximaal 15 tot 20 centimeter van de muur af te staan tijdens het spuiten.
  • Is uw verfspuit nieuw of gehuurd? Maak eerst even een proefstukje op bijvoorbeeld een stuk karton. Dan krijgt u een beter idee van de hoeveelheid verf die er uit de spuitmond komt bij het verf spuiten. Ga niet te snel, breng de verf in rustige bewegingen aan. Als de verf niet gelijkmatgi dekt dan gaat u te snel, als de verf druipt, dan gaat u te langzaam.

Gaat u een groot project aanpakken en wilt u meer informatie over onze verf? Neem contact met ons op via 06 55 333 165 of [email protected]

Referenties van eerdere projecten vind u hier: houtcoating voor professionals.