Home » Houtverf » Buitenverf

Buitenverf

Moose Färg is een verf die zeer gemakkelijk is in zijn gebruik en snel een mooi resultaat geeft. Daarnaast heeft deze buitenverf, ook wel beits, twee voordelen ten opzichte van normale lak. Buitenverf van Moose Färg is vochtregulerend en dit betekent dat het vocht in de buitenverf weg kan. Daarnaast is de verf meteen op een geschuurde ondergrond aan te brengen. Buiten verven was nog nooit zo gemakkelijk en daarnaast zal het u tijd en geld besparen!

Moose Färg bestellen? Voor prijzen klik hier: bestellen

De watergedragen buitenverf is bijzonder gemakkelijk in gebruik en droogt zeer snel. De droogtijd van de buitenverf bedraagt minder dan 2 uur bij 20 graden. De verf is dan stofdroog. Binnen 4 uur kunt u weer een extra laag buitenverf aanbrengen over de droge laag. Een ander voordeel van deze verf is dat kwaststreken na het drogen als sneeuw voor de zon verdwijnen. U hoeft dus geen professionele schilder te zijn voor een goed resultaat met een prachtig mat effect.

Moose Färg is van nature vrijwel oplosmiddelvrij waardoor het gemakkelijker van uw handen en kwasten te verwijderen is dan reguliere buitenverf.  Daarnaast is de verf volledig mat en zorgt het ervoor dat de nerfstructuur van het hout zichtbaar blijft. Ook beschermt deze buitenverf het hout tegen de UV-straling van de zon en verschillende weersinvloeden. Moose Färg is ideaal voor schuttingen, hardhouten betimmeringen, tuinhuizen, schuren en tuinmeubelen.

Moose Färg buitenverf is de beste keus als u producten buiten wilt verven. Het kan namelijk direct op het hout worden aangebracht omdat de verf zijn eigen grondverf is. Ook is geïmpregneerd hout eenvoudig over te verven, evenals reeds geschilderd of gebeitst hout. Voor heldere instructies verwijzen wij u naar de speciale instructiepagina.

Moose Färg bestellen? Voor prijzen klik hier: bestellen

buitenverf

Buitenverf van Moose Färg Parelgrijs

Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg buitenverf gebruikten…. Klantervaringen

Moose Färg heeft tevens een goede hechting op glad en reeds geschilderd hout.

Verf voor buiten zoals in Zweden al eeuwen in gebruik. Maakt buiten verven simpel. Door het vochtregulerende karakter blijft het hout ademen. Mits goed aangebracht bladdert Moose F niet want het trekt in het hout en vormt geen film zoals conventionele verf. Het onderhoud is gemakkelijk: in normale omstandigheden hoeft u pas na 5 jaar het oppervlak schoon te maken met een sopje van Lijnoliezeep (houtzeep). Schuren en afbranden hoeft niet, u kunt direct over de oude verf schilderen. Daarna bent u voor weer 5 -7 jaar verzekerd van een mooi (totaal mat) resultaat. Het verbruik ligt meestal rond 4 liter per 25 m2 totaal (in twee behandelingen aanbrengen.

Moose Färg buitenverf is direct toepasbaar op het hout en heeft geen grondlaag nodig. Het is namelijk zijn eigen grondverf. Ook als het hout reeds gebeitst of geverfd is, kan Moose F direct worden aangebracht. De buitenverf is met water te verdunnen, ruikt plezierig en trekt snel in het hout. Het verbruik van Moose Färg buitenverf ligt meestal rond de 4 liter per 25 m². Dit geldt dan in totaal voor twee behandelingen waarin de verf wordt aangebracht.

Buiten verven met Moose Färg buitenverf

Het buiten verven met Moose F is zo gebeurd wanneer er een goede voorbereiding aan vooraf is gegaan. Wat u nodig heeft is de buitenverf van Moose Färg, afplaktape, lijnoliezeep en schuurpapier.

U begint met het bestuderen van de ondergrond en het verwijderen van eventuele losse verfdelen die nog op de ondergrond liggen. Wanneer u deze losse delen niet weghaalt, zal de verf lang niet zo goed hechten. Het verwijderen van deze losse verfdelen kan met Moose Polarsken, een milieuvriendelijke lijnoliezeep. Deze lijnoliezeep verwijdert niet alleen de losse verfdelen, maar ontvet daarnaast ook het oppervlak. Ook dit zorgt voor een betere hechting van de buitenverf. Nadat de ondergrond vetvrij en vrij is van losse onderdelen, kan deze geschuurd worden. Het is belangrijk dat het schuren goed gebeurt omdat de buitenverf zich dan beter kan hechten aan het oppervlak. Dit zal dan voor een mooier en egaler eindresultaat zorgen.

Wanneer de voorbereiding erop zit is het tijd voor de eerste basislaag. Een ondergrond voor het oppervlak is niet nodig omdat Moose Färg buitenverf zijn eigen grondlaag is. De eerste laag is al na 2 uur bij 20 graden stofdroog. Na 4 uur kunt u de laatste laag, de afwerklaag, aanbrengen.

 

buitenverf-grijs

Buitenverf grijs

Moose Färg buitenverf RDM type is zeer geschikt voor hardhout zoals kozijnen, deuren en ook voor windveren.

Kozijnen, deuren en windverven hebben meer te lijden. Daarom raden wij aan om bij wit en gebroken wit Moose F als grondverf te gebruiken en af te werken met Moose RDM. Deze buitenverf bevat meer vaste stof en is daarom iets robuuster. Net als Moose F buitenverf bladdert Moose RDM niet en is het bestand tegen verschillende weersinvloeden. Grimmige weersinvloeden zijn in Zweden immers normaal, waardoor de verf in Nederland zeker 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij is. Daarnaast is de verf zeer gemakkelijk in onderhoud en kan het na afspoelen gelijk overgeschilderd worden. Zoals een klant eens opmerkte: “het is eigenlijk een zelfschurende verf”.

Omdat Moose RDM een extra hoog vast stof gehalte heeft, is de dekkracht op oppervlakken veel hoger. Ook op harde gladde oppervlakken. Daardoor is deze buitenverf zeer geschikt voor oppervlakken die veel worden aangeraakt. Schilderen met Moose F is gemakkelijk omdat het geen kwaststrepen achterlaat en mooi egaal opdroogt. Daarnaast ruikt het ook zeer aangenaam.

 Moose Färg bestellen? Voor prijzen klik hier: bestellen

De originele Moose Färg kleuren

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds roodMoose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
  • Skiffer GråLeisteengrijsMoose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
  • BlytungsgråLoodgrijsBlytungsgrå (loodgrijs)
  • Skåne gulZweeds geelMoose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
  • Ljus gulLichtgeelMoose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
  • Bohus BlåZweeds blauwMoose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
  • Ljus BlåLichtblauwMoose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
  • SommerblåZomerblauwMoose Färg Sommerblå (zomer blauw)
  • Dalarna GrönZweeds groenMoose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze buitenverf kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurkaart aan!